Skip to content


Gyulai kolbász - finished?

Szerző: Droli - 2009.05.02. 22:30

Bookmark and Share

Szóval az agyam eldobom (ismét). A következőt olvastam az Indexen:

 

A külföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árai az egekbe szöktek, a cég 1,8 milliárdos adósággal küzd, így a legrosszabb esetben bezárhat a Gyulai Húskombinát. A kolbászáról és májasáról elhíresült cég csődje esetén 500 dolgozó kerülne utcára.

 

Értitek? A külföldről beszerzett alapanyagok: fűszerek, belek, csomagolás. Ezeket mi külföldről szerezzük be. Kérem, sikerült szétkúrni egy agrár-ipari ország gazdaságát olyan szinten, hogy egyszerűbb behozni külföldről a fűszereket (???) a beleket (???), na meg a csomagolást (???). Ezek közül melyik az, amelyiket ne tudnánk gazdaságosan előállítani? Már persze ha nem sikerült volna eladni az egészet a „szakmai” külföldi befektetőnek, aki „szakmailag” bezárta az egészet, s most már saját termékét nyomatja mindenütt. Szakmai, mint a kormány.

 

S csodálkozunk, hogy tele vagyunk munkanélkülivel. Hogy annyi segélyt kell fizetni, hogy belerokkan az ország. Hogy a hazai termelés gyakorlatilag megszűnt, s hogy áttételesen külföldi kölcsönökből fizetjük azt, hogy a fodrász levágja a hajunkat.

 

Valami nagyon el van ebben az országban kúrva, a politikától függetlenül (is)!


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr121099566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igaziatommaki 2009.05.03. 11:35:28

Sajnos csak egyetérteni tudok Veled.Lehetne létesíteni csomagológyárat, gazdáktól beleket felvásárolni, fűszert is lehetne itthon termelni (paprika, bors), az egzotikusakat nyilván nem, de vanília meg kurkuma nem is kell a gyulaiba.

lótumfaktum 2009.05.03. 15:35:42

Valami nagyon el van ebben az országban kúrva, a politikától függetlenül (is)!
nem nem csak is a politika van el baxva,ebben a sínylődő országban!
piacot eladni, úri dicsőség volt horn-kunce altt előtt,s után is. most itt tartunk!mehetünk amerre még látunk.

süti beállítások módosítása