Skip to content


Add nekem az egy százalékod, kell egy 7-es bömbölő

Szerző: Slanger - 2009.05.07. 13:31

Bookmark and Share

Bizonyára mindenki látott már közérdekű közleményt, reklámot, melyben az szja-nk egy százalékát szeretnék civil szervezetek, alapítványok megkaparintani. Vétek lenne nem odaadni valakinek, hiszen ha nem élünk ezzel a lehetőséggel, akkor azt az 1 %-ot is benyeli az állam bácsi. Az ami engem kicsit felháborít, hogy a másik egy százalékom az egyháznak megy. Persze nincs pénzük, nekik sem. Kicsit ellentmondásos a dolog.

 
Nem olyan régen meghalt az egyik ismerősöm. Nagy templomba járó volt, gyakran imádkozott, rendszeresen fizette az egyházadót stb. Mikor meghalt és a temetésre került a sor, a helyi pap sajnos nem tudta vállalni a temetési szertartást, mert más dolga akadt. Ezért a hozzátartozók kénytelenek voltak , a szomszédos település papját elhívni, hogy vezényelje le a szertartást. Az úriember kb. 20 perces késéssel meg is érkezett a kápolnához, egy csilli villi 7-es BMW-vel. Az autó mellett felkapta a csuhát, kikapcsolta a csúcskategóriás mobilját, és kb. 20 perc alatt lezavarta az egész szertartást. Számomra az volt a felháborító, hogy a húsz perces beszéd 40 ezer forintjába került a gyászoló családnak. Ennyit kért ugyanis Isten földi szócsöve annak fejében, hogy elbúcsúztatta a halottat.
 
Nem tudom, hogy milyen bevételre tehet szert egy pap, de ha ilyen autóra telik, akkor én is szívesen lennék pásztor, dumálni ugyanis én is tudok.
 
 
 

Címkék: egyház

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr441108021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.05.07. 13:44:06

Gondold el, mennyit imádkozhatott a banknak, míg megkapta rá a hitelt :-)

anarcho78 2009.05.08. 13:53:24

micsoda???? 1 % az egyháznak megy? miért? a zsírosfejű, ministránsmegrontó papoknak miért kell adnunk alapból?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.05.08. 15:58:02

Nem kell, hogy egyháznak menjen, ha nem ajánlod fel nem megy. Az egyházak lóvéját dobják össze az oda járók szerintem.
Viszont minden évben van két darab költségvetési előirányzat az egyházas listában, idén valami gyermekélelmezési nevű bigyóra küldtem. Tavaly még volt közrendvédelmi(?) és parlagfűmentesítési alap is, de ez most átalakult. (Azt hiszem, a másik idei valami hátrányos helyzetűek oktatási előirányzata, de nem emlékszem már, olyan régen beküldtem.)

süti beállítások módosítása