Skip to content


30 ezer egy élet?

Szerző: Slanger - 2009.05.13. 18:06

Bookmark and Share

A poszt nem mentes, a vulgáris kifejezésektől.

 
Ilyen ország tényleg nincs, a kurva életbe. Kezdem az elején. A közelmúltban az egyik ismerősöm CT vizsgálaton esett át, mert sokat fájlalta a fejét. A vizsgálat eredményeként egy kb. fél centis daganatot észleltek a fejében. A CT alapján azonban nem lehet megállapítani, hogy rosszindulatú daganatról van e szó. Ahhoz, hogy pontos diagnózist lehessen felállítani, szükség van MR vizsgálatra is. Tudni kell, hogy ma Magyarországon az ilyen vizsgálatokra hónapokat kell várni, mert az OEP csak meghatározott számú vizsgálatot finanszíroz, adott időszakra.
 
 
Persze előrébb lehet hozni a vizsgálat idejét, ennek azonban kb. 30.000 forintos díja van. Köznyelvre lefordítva, ha van 30 ropid, nagyobb esélyed van arra, hogy az esetleges rosszindulatú daganat (ne az legyen) idejében-, és eredményesen kezelhető legyen. Azt hiszem erre mondják, hogy hadd hulljon a férgese (pl. nem kell nyugdíjat fizetni). Nem tudom, hogy mennyien járnak hasonló cipőben, mint az ismerősöm, hogy mennyien vannak különböző okok miatt a kórházi várólistákon. Egy biztos, mindannyiuknak kitartást, és gyógyulást kívánok.
 

U.I.: Ezúton szeretném üzenni azoknak, akik ezt a kibaszott helyzetet (magyar egészségügy), előidézték, és nem is próbálnak rajta változtatni, hogy baszódjanak meg.

 

 


Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr531119698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adófizető 2009.05.13. 20:41:40

Valóban igaz a "hullljon a férgese " (értsd ,szegény, csóró, nincstelen stb.)hozzáállás.
Ha nincs pénzed attól jogod még van, csak nem tudod érvényesíteni.
Egy példa: Az alkotmány szerint jogod van az élethez egészséghez, munkához stb. de bölcs alkotmánybíráink szerint a lakhatás nem alkotmányos alapjog.
Ismereteim szerint a mi jelenlegi éghajlatunkon a lakás nélküli emberek rövid időn belül megbetegednek vagy akár életüket veszthetik, mint az az évi "néhány" ember aki telente megfagy. Ami a legszebb, bejelentett lakás hijján munkát sem kapsz.
Ehhez képest egy daganatos betegség ürgyürüfütty!!!
Üdvözöllek a való világban!
Ui.: Az ajánlott eljárás "baszódjanak meg." emlékeim szerint határozottan kellemes. Én valami durvábbat kívánnék!

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.05.17. 13:14:32

Egészségügy= tervezett nép...tás, per ma ez a tendencia. Vajon miért netán kikért is? Milyen apropóból?

anarcho78 2009.05.21. 16:29:58

hát ez tényleg dühítő. rengeteg blogot, újságot olvasok, mindenkinek tele van a töke.

egyet nem értek: miért nem jön vki (akár én, akár Te, akár bárki), aki összefogja az embereket és tennénk vmit a mocskos állami kizsákmányolás ellen? nem fizikiai forradalomról beszélek, amit az elmebeteg szélsőjobb erőltet, hanem kifinomultabb megoldást. elég lenne baszni az adóbefizetésekre (úgyis idénye van, azaz volt), megtagadni minden kötelező szar kifizetését (járulékok stb.), úgy bedőlne az állam, hogy az kész.

nem lenne segély, nem lenne sz*r sem a mocskos léhűtőknek (nem romázok, hogy szépen fejezzem ki magam... magyar, nem magyar, roma, nem roma egyre megy). termesszenek répát és tenyésszenek tyúkokat kiskunakárhol, b*sszák meg. éljenek meg abból.

Nem kell félni, nem lenne katonai diktatúra, ahhoz már fejlett kontinensen vagyunk, megakadályoznák, de talán ezt a k*rva állami hatalomrendszernek csúfolt r*hadt réteget el lehetne üldözni az országból és értelmes emberek vezetésében bízni.

na. faxomkivanmár.

süti beállítások módosítása