Skip to content


Lakat kerül a börtönökre?

Szerző: Slanger - 2009.05.15. 13:19

Bookmark and Share

Már ma is áldatlan állapotok uralkodnak a hazai büntetésvégrehajtási intézményekben. Olyan túlzsúfoltság van a börtönökben, hogy rendesen várólistára teszik az elítélteket, amíg szabadul fel hely. Mondhatnám úgy is, hogy annyian vannak, hogy egymásba ér a f.szuk.

Ennek ellenére, ma reggel hallottam a rádióban, hogy több börtönt is be akarnak zárni. Amellett, hogy börtönöket zárnának be, az elítéltek kenyéradagjának csökkentését is kilátásba helyezték. Nagyon nincs pénz, a rabok megfelelő őrzésére, az épületek fenntartására stb. Például Győrben naponta 10 órától délig lekapcsolják az egész intézményben a villanyt, spórolási célzattal.

Érdekes azonban, hogy ha nem fizeted be a gyorshajtásból származó büntetést, akkor rövid időn belül kapod a csekket, hogy be lehet vonulni a kaptárba, és le lehet róni a tartozást. Tehát a bűnözők várnak, de a becsületes ember aki elfelejti befizetni a gyorshajtásért kiszabott 30.000 forintot, az bevonulhat.

De lényeg a lényeg. Ha már most is túlzsúfoltak a börtönök, hová fognak kerülni a rabok abból az 5 intézményből amit be akarnak zárni? Fogadjuk őket örökbe?

 

 


Címkék: börtön

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr391123202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drága_blogger 2009.05.16. 20:25:01

Nem szabad mindent elhinni, amit a zember a rádióban hall.

aztán, írod:

" a becsületes ember aki elfelejti befizetni a gyorshajtásért kiszabott 30.000 forintot, az bevonulhat."

Aki elfelejti befizetni a bírságot, az eleve nem becsületes ember, mert egyszer gyorshajtott, másodszor szart büntetést fizetni.
HArmadszor meg ha megkapja az átváltoztatásról szóló határozatot, még midig fizethet és akkor megússza, pedig legalább két seggberúgást megérdemelne a rohadék, meg hogy fizesse meg, ami munkát az államapparátusnak okozott.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.05.17. 13:09:39

Uraim önök szabadok! Na de mi bűnözők vagyunk, s otthon nincs TV, videó, telefon, ingyen kaja, no meg iskolába se tudunk járni. Könyörgünk ne zárják be ezt a kitűnő szanatóriumot, pl.-ul a multkori 5 éves itt létem után, az asszony is mondta milyen jól kihíztam, ja kérem a rendszeres éltmód / az adófizető, jogkövető, tisztességes honpolgár pénzén /. De bűnözni fogunk tovább, nó problém az nem a mi zsebünket érinti majd közvetlen, úgyhogy viszontlátásra!

nyirtass 2009.05.21. 21:15:52

@drága_blogger:
Mért gondolod, hogy nemszabad mindent elhinni?!
Hitted volna valamikor, hogy a bolondokházából a bolondokat szabadon engedik? ... Én sem ... mégis megtörtént!

süti beállítások módosítása