Skip to content


A felfüggesztett börtön a mai magyar divat?

Szerző: Slanger - 2009.05.23. 08:55

Bookmark and Share

Mint ahogy Droli kollégám már hírt adott egy, a hazai igazságszolgáltatás megcsúfolásáról szóló büntetőügy ítéletéről, ezennel követném példáját.

Talán az emberölés után a legszörnyűbb bűncselekmény, ha valaki gyermekeket molesztál. Olyannyira igaz ez, hogy aki pedofília miatt kerül börtönbe, annak nem javasolt a szappanért való lehajolás (vagyis én kifejezetten javaslom, akárcsak azt, hogy egy 130 kg-os kopaszra borotvált, gyilkosságért ülő ….. állampolgár legyen a cellatársa). Ezeket az embereket ugyanis még a büntetésüket töltő bűnözők is megvetik, és ellenszenvüknek hangot is adnak. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ennek kifejezetten örülök.
 
Úgy tűnik azonban, hogy a mai magyar bírósági eljárások során, a bíró sokszor nem igazán érzi át a helyzet súlyát. Ámbár az is előfordulhat, hogy a jogalkotó nem fogalmaz egyértelműen, ebből adódóan az enyhe ítélet, sok esetben közfelháborodást okoz. A következő példa, nálam teljesen kiverte azt a bizonyos biztosítékot, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
 
Történt ugyanis még 2007-ben, hogy egy szakályi férfi, több alkalommal fajtalankodott egy 8 és egy 9 éves kislánnyal. Igen, 8 és 9 évesek voltak. A bírói ítélet pedig egy év négy hónapos börtönbüntetés, amelyet három évre felfüggesztettek. Tehát ha véletlenül be is kerül a kaptárba, még akkor is jó magaviseletért egy éven belül kiengedhetik. Ezután ismét viheti a gyerekeket a présházba.
 

Azt sajnos nem tudom, hogy ezek az enyhe ítéletek, már a ma is túlzsúfolt börtönök miatt születnek, vagy valóban itt tart a mai „igazság” szolgáltatás. Azt pedig már el sem tudom/merem képzelni, hogy akkor milyen ítéletek születnek, ha valóban bezárnak néhány börtönt, fegyintézetet.

A végére pedig egy költői kérdés: Mi lesz itt?

 

 


Címkék: politika igazságszolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr311138676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anarcho78 2009.05.25. 16:15:23

ha igaz a hír:

nagyon szeretném, ha ilyen ügyekben lehetne önbíráskodni. nagyon szeretném.

ha már bevallja, plusz elítélik, akkor legalább verjék nyomorékká a rendőrök vhol vagy bárki, könyörgöm.

a bírót sem engedném többet ítélethozás közelébe. az ilyen mire gondol, amikor ilyen enyhe büntetést ad? zárják össze az unokáját egy ilyen ronccsal pár órára, majd meglátjuk következőre hány életfogytot oszt ki. egyre szarabb ez az ország basszus. bár lehet más blogot kellene olvasni:) mondjuk lilapillango.blog.hu vagy pozitivhirek.blog.hu (már ha van ilyen)

Én megmondom 2009.06.08. 09:14:18

A helyzet a következő:A szakályi pedofil kapcsán megjegyezném,az az ember a helyi önkormányzati képviselőtestület tagja.Talán ezért "nem értette" a bíró az ügyet.Az idősebb korosztály /18-25/ évesek is regélhettek volna emberünkről.És íme kilyukadtunk a korrupciónál...

süti beállítások módosítása