Skip to content


EP=Európa pazarol?

Szerző: Droli - 2009.05.26. 09:13

Bookmark and Share

Egy jó cikk az Indexről, mely az EP asszisztensek életéről szól. Kiemelek belőle néhány mondatot:

 

Minden EP-képviselőnek van havi 17 ezer eurója arra, hogy saját stábját fizesse belőle. A többség általában huszonéves fiatalokat alkalmaz, főállású szakértőként, asszisztensként illetve gyakornokként.

 

Hm, ezek a pénzek meg a költségtérítések... Van itt pénz! Szegény „pórnép” meg nyögi az adót, meg másodállást vállal, hogy egyáltalán meg tudjon élni...

 

Az asszisztensek munkaköre képviselőnként változik ugyan, de lényegében szinte mindent csinálnak: hallottam olyanról, aki megírja képviselője parlamenti felszólalásait, aki fordítja és átnézi a hivatalos iratait, aki kezeli az e-maileket, aki szállodai szobát foglal, aki vezeti az autót ha képviselője ivott, aki villamosjegyet vesz a képviselő által meghívott újságírónak, akit leküldenek bevásárolni, aki uniós jogszabályok tucatjairól készít egyetlen éjszaka elemzést, aki budapesti hivatalokat hívogat, hogy hány teherautó van Magyarországon bejegyezve mert egy irányelvtervezethez ez a magyar érdek képviseletéhez nagyon fontos lenne öt percen belül.

 

Régen ezt úgy hívták, hogy titkárnő. Mondjuk lóf...t a képviselő s...be (már bocsánat, de most őszinte hangulatban vagyok), ha ehhez neki külön asszisztens (asszisztensek!) kellenek. Gondolom a nagy munka mellett nem marad idejük másra. Ezzel semmi baj sem lenne, csak fizesse saját pénzéből, ne az én adómból!

 

Sokaknak láthatóan komoly küldetéstudata van és az EU-t bántó cinikus tréfákat könnyen értetlenséggel fogadják.

 

Hja, hát nem ártana néha kimenni a való világba, s dolgozni is egy kicsit ott... lennének nagy meglepetések!

 

Mivel ez nagyon bizalmi állás, ritka hogy valaki az utcáról essen be egy képviselőhöz, jellemző, hogy legalább áttételesen személyesen ajánlja valaki őket munkáltatójuk figyelmébe. Ugyanakkor van arra is példa, hogy valaki nyílt pályázaton szerezte meg az állást.

 

Hahaha, van rá példa! Ezek után tessék értekezni a tudás és a tehetség fontosságáról!

 

Jellemzően nem pártvonalról kerülnek állásba a magyar asszisztensek, de családi vagy egyéb kötődéseik azért erősek a pártokhoz.

 

Mondjuk ki nyíltan! Ezek az állások arról szólnak, hogy „erős párttag” anyuci/apuci aranyos kisfiát/kislányát el kellene helyezni valami jól fizető állásba, ahol azért nem kell megszakadni a munkában. S mindezt azért, hogy az EP képviselőnek még a kisujját se kelljen mozdítania, mert a hatalmas munkában biztos elfáradt. Persze mindezt az adófizetők pénzéből! …. (Ezt most töröltem, mert oké, hogy ma nagyon őszinte hangulatban vagyok, de ennyire azért mégsem kellene.)

 

Pedig nyílt titok a brüsszeli magyar kolóniában, hogy melyik képviselő csicskáztatja asszisztensét, vagy melyik él rendszeres nemi életet vele.

 

Most ugyanezek a képviselők vigyorognak ránk a plakátokról, komoly programot hirdetve! (Megjegyzés: ki akar Göncz Kinga asszisztense lenni? :-)

 

Hahó, kedves politikusok! Mondanék egy mondatot, amit az utóbbi időben kicsit sokat hallottunk, egész Európában! „Meg kell húzni a nadrágszíjat, csökkenteni kell a költségeket!” Tessék, lehet kezdeni!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr751142698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása