Skip to content


Béla bácsi, és az ő pártja

Szerző: Slanger - 2009.06.03. 08:19

Bookmark and Share

Párom nagypapája -aki immáron több, mint 70 éves-, vidéken él. Annak idején nagy paraszt (értsd mezőgazdaságból élő) volt, földekkel, állatokkal. Persze tőle is elvettek a kommunizmusban mindent, így nem róható fel neki, hogy utálta azt az időszakot. Bár igaz ami igaz, a mostani rendszer sincs ínyére.

Mikor legutóbb meglátogattuk Béla bácsit, az első dolga az volt, hogy kivigyen bennünket az istállóba. Pontosabban a juh hodályba. Eddig nem volt ilyen funkciójú épülete, de úgy határozott, hogy birkanyájat szervez maga köré. Az első két egyed már be is lakta az épületet.
 
 "Szóval ő Ildikó (LENDVAI) és Katalin (SZILI) ;) Hát nem édesek!"

 

Mikor megkérdeztük az öreget, hogy mi a nevük az állatoknak. Azt mondta, hogy az egyik az Ildikó, a másik meg a Katalin. Béla bácsi elmondása alapján teljesen politikai alapon kapták az állatok ezeket a neveket.

„A szocialisták egy országot néztek/néznek birkának, én miért ne nézhetném őket annak?”

Tulajdonképpen azt hiszem, tudok azonosulni az öreggel, igaz nekem ez nem jutott volna eszembe. Béla bá szerint hely még van, így fejébe vette, hogy legalább a frakciót megalapítja, ott lenn, vidéken. A következő állat nevét is kitalálta már, Ő lesz Kinga.

 

 


Címkék: mszp vidék béla bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr541160569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyünyőke 2009.06.03. 14:13:18

Igaza van Béla bá-nak: ezek az állatok uugyanúgy el tudják mondani a véleményüket, mint azok, akik a parlamnetben ülnek.
Ja, és őket is mi tartjuk el.

Évikati 2009.06.03. 19:41:01

Jó fej ez a Béla bácsi! Nagy humora van. El tudom képzelni, ahogy becézgeti a leánybirkáit:-)
Erről eszembe jutott egy édes történet. 1979-ben Hollandiában élő magyar barátainknál voltunk. Két aranyos pulikutyájuk volt, akiket itthonról vittek ki. Az egyiket Brezsnyevnek hívták, a másikat Kádárnak. Amikor itthon voltak, a Brezsnyev nevű ebet "Bogáncs"-nak, a Kádár nevű kutyust pedig "Morzsi"-nak szólították. A kutyusok mindkét névre hallgattak:-))

süti beállítások módosítása