Skip to content


EP választás - eredmény

Szerző: Droli - 2009.06.08. 20:56

Bookmark and Share

A vasárnapi választással kapcsolatban pár megjegyzés:

 

  • Érdekes, hogy most, hogy nem volt „mozgósítás” a választás előtt (sem konzervvel, sem romlott hússal; egyszerűen nem volt akkora tétje, nem érte meg), mekkora fölénnyel nyert a jobboldal. Vajon mi lesz jövőre, mikor ismét lesz „mozgósítás”, tésztával, sörrel, meg minden mással? Lehet, hogy az SZDSZ megint bejut a parlamentbe, s az MSZP is szorosabbá teszi az eredményt? Van egy gyanúm, hogy az EP választás jobban tükrözte a lakosság véleményét a politikáról, mivel most csak az ment el szavazni, aki tényleg fontosnak gondolta a dolgot, s kimaradt a „megvettek” serege.

  • A Jobbik helyében annyira nem szállnék el magamtól, mivel a mostani „tét nélküli” szavazáson alighanem sok olyan szavazatot kaptak, amit jövőre nem fognak megkapni. Ez a szavazás egy „gőzkiengedő” szavazás volt, jövőre viszont ez sokkal manipuláltabb lesz. Én azt mondom, hogy egy 10% körüli eredmény már nagyon szép lesz 2010-ben.

  • Még egy dolog a Jobbikkal kapcsolatban: nagyon sok szavazatot kaptak azokon a részeken, ahol nagyon sok kisebbségi van; most ezek az emberek várnak valamit a szavazatért, pl. jobb közbiztonságot. Kíváncsian várom, hogy ezt hogyan kívánják megoldani Brüsszelből? A választási programban ugyanis benne van!

  • Sajnos nem tudjuk, mennyit kapott volna az MDF Bokros nélkül, van egy gyanúm, hogy kb. annyit, mint az SZDSZ, mindenesetre a feladat adott Dávid Ibolyának, hogy jövőre melyik „celebbel” kíván kampányolni? Javasolnám Havas Henriket.

  • FIDESZ-MSZP: papírforma eredmény. Nem is tudom, mit akar az MSZP, már annyiszor és olyan szinten megbukott, hogy ez már világcsúcs. Vajon mi lesz a mostani elitjükkel? Még a végén összelopják magukat? Mert ezt nem szabadna hagyni. SZDSZ dettó.

  • S a végén emlékezzünk meg a választás legnagyobb veszteséről, az MSZP lista 5. helyezettjéről. Mert neki azért be volt ígérve a bejutás, még a közvélemény-kutatások szerint is. Alighanem készült is rá. Hát, nem lennék a helyében. Illetve pontosítok: ha kap valami magas állami pozíciót, jó fizetéssel, tanácsadói szerződésekkel, akkor azért mégiscsak lennék a helyében :-)


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr111172422

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.06.09. 08:30:37

Budapest - BrüsszelKezd rossz szokásommá válni, hogy kiforratlanul, csak úgy durr-bele-a-közepébe írok posztokat. Előre szólok, hogy most is valami ilyesmire számítson az Olvasó. Egy meglehetősen furcsa élethelyzetet próbálok elképzelni és közben be is mu…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.06.13. 09:06:59

T. Droli nem is tudom, hogy kértelek e nézd meg az ocsmány förmedvényemet, az eu. parlamenti választásokkal kapcsolatban. Itt: Natúran az igazság mentén.hu Üdv.

süti beállítások módosítása