Skip to content


Ha éhen halnak, akkor sem fognak dolgozni

Szerző: Slanger - 2009.06.30. 12:08

Bookmark and Share

A történet valahol a Dunántúlon játszódik, egy tízezres lélekszámú településen. A városkában hozzávetőleg 500 roma származású ember is él. Kis részük dolgozik, némelyek közmunkásként vannak foglalkoztatva, míg jelentős részük segélyekből tengődik.

Történt egyszer, hogy a helyi kissebségi önkormányzat elnöke (akit nevezzünk Istvánnak), felkeresett egy helyi sertéstenyésztő vállalkozót, hogy segítséget kérjen a helybéli romák számára. István konkrétan azzal a kéréssel fordult a vállalkozóhoz (nevezzük Sándornak), hogy azokat az állatokat, amelyek úgymond selejtessé válnak (pl. eltörik a lábuk stb.) adja neki a cigányoknak, mivel azoknak nincs mit enniük. Sándor rendes ember, ezért úgy döntött, hogy eleget tesz István kérésének. Egyetlen feltétele volt csupán. Arra kérte István, hogy másnapra hozzon magával 6-8 embert, mert lenne a sertéstelepen egy mindösszesen egynapos munka, amit meg kellene csinálni. Természetesen Sándor tisztességes órabért ígért a melósoknak, illetve a kért sertéseket (3-4 darab), amolyan ajándékként szánta nekik. István ezt elfogadta, és ígéretet tett Sándornak, hogy másnap reggel 7-re ott lesz a telepen a munkásokkal.
 
Szerintetek a 6-8 emberből, hányan jelentkeztek másnap munkára?

 

 


Címkék: roma szegénység

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr171217114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devergo 2009.06.30. 13:38:14

Akkor ezek nem beás cigányok voltak ? Állítólag azok tudnak alkalmazkodni.

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.06.30. 13:40:51

Lehet, hogy kóserek voltak és szombatra hívták őket.

gesa2 2009.06.30. 14:17:37

Jótett helyébe, jót ne várj!!! Ám van magyarázat:ezek zsidó hitre áttért cigányok voltak. A sertés tisztátalan állat és ők ilyenekkel nem sz@rakodnak nem hagyja a vallásuk. Viszont egy valamit nem értek:mitől kövérek a cigányok, ha még enni sincs mit nekik? Komolyan mondom, elfigyelem őket itt a kisvárosunkban, ami erősen fertőzött hely, de menni alig bírnak olyan zsirosak a férfiakról már nem is beszélek. Most jutott eszembe: létszámukhoz képest igen kevés sportoló kerül ki közülük. Vajon miért?

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.06.30. 19:58:24

Tradicionális cigány mentalitás gyöngyszemeinek egyike ez is.

Szúrófény 2009.07.18. 07:14:43

1 anekdota a földosztás korából: (a romák nem kaptak földet). No Gazsi reklamál, Oszt minek az neked Gazsi? "Hát kiadnám a parasztnak, felibe!"

Veronikamama 2009.09.30. 06:47:54

Gondolom egy sem ment el, én már megöregedtem, de bizony egész nap lapátolnék egy töröttlábú disznóért.
A mentalitásuk nem fog változni.Tőlem 2 utcával feljebb lakik egy népes romacsalád, a fiatalember nem jár dolgozni, a buszmegállóban tarhál a cigisektől cigit, a sok gyerekre megkapja a segélyt,gyermekruhákat, beiskolázási támogatást, jobban élnek mint a fiamék, aki dögre dolgozza magát a menyemmel együtt.
Kifejezetten irritáló a lustaságuk, élősködő életmódjuk.

kis ani 2009.09.30. 08:57:08

@gesa2: - mert mindig is lusták voltak és azok is maradnak tisztelet a kivétlnek. - élősködő faj mint a pióca rátapad és szíjja............ amíg lehet!

süti beállítások módosítása