Skip to content


Legyél elemző nagy pénzért! 2.

Szerző: Droli - 2009.07.08. 08:19

Bookmark and Share

Van még egy jó sztori a témával kapcsolatban: a múlt héten esett meg, hogy egy önfejű kereskedő – engedély nélkül persze – piaci műveletekbe kezdett, s sikerült olyan határidős üzleteket kötnie, amivel megemelte az északi-tengeri Brent könnyűolaj árát. Az alkusz munkaadója bukott ezen tízmillió dollárt. Előfordul.

 

Kiemelnék egy bekezdést a cikkből: „Londoni és New York-i kereskedők szerint az engedély nélkül végzett piaci művelet megmagyarázza a kivételes áremelkedést, amelynek hátterében néhányan kezdetben geopolitikai tényezőket sejtettek. Kereskedők szerint a szokatlanul nagy forgalom felerészben a vállalati engedély nélkül ténykedő alkusz számlájára írható, a másik felét az elinduló hullámot meglovagolni igyekvő, gyanútlan kereskedők hozták össze.”

 

Elképzelem, ahogy beindultak a kereskedők, az elemzők és a nagyon okos emberek, s elkezdték komoly tudományos érvekkel alátámasztani, hogy most melyek azok a tényezők, amik miatt elkezdett emelkedni az olajár. Mindezt olyan pénzekért, amelyet te soha nem is fogsz látni.

 

Őszintén? Mikor a válság során ezek sorra bebuktak, nem sírtam értük.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr331230705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása