Skip to content


Az új szakállamtitkár

Szerző: Droli - 2009.07.15. 08:35

Bookmark and Share

Egy egészen aprócska hír a mai sajtóból:

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a költségvetésért felelős új szakállamtitkár, Végh Szabolcs. A 29 éves szakember a nyugdíjba vonult Várfalvi István helyét veszi át a 2010-es költségvetés készítésének kezdetén.” (Index)

 

Nofene! 29 éves szakember? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mindig húzom a számat, ha a szakmai, szak- illetve szakértői szót meghallom olyan környezetben, ahol 500 méteres körzetben MSZP-s politikus is található (lásd még: szakértői kormány, szakmai múlt, szakállamtitkár). Így megnéztem, mitől szakember Végh Szabolcs. Íme egy részlet az önéletrajzából:

 

2009. május 11-től a Pénzügyminisztérium, szakállamtitkára

2008 - 2009 Magyar Államkincstár, főosztályvezető-helyettes

2007 - 2008 Magyar Nemzeti Bank, szakmai titkár, elemző

2003 - 2007 Miniszterelnöki Hivatal, fogalmazó, tanácsos, kormánytanácsadó

2002 International Center for Economic Growth európai központ, gyakornok

2001 Magyar Nemzeti Bank Kockázatelemzési és -kezelési önálló osztály, gyakornok

1998 – 2004 Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (ma Budapesti Corvinus Egyetem), pénzügy szakirány


Aha. Jó is az az „állami csecs”. Versenyszféra, esetleg vállalati tapasztalat meg semmi, nem kell az oda, a minisztériumi karrierhez. Hát, gyerekek, ez elég szomorú dolog. Nem az alapján történik az állami fontos pozíciók leosztása, hogy esetleg ki mit tett le az asztalra a gazdasági életben, hanem kihalásos illetve politikai alapon. Itt is milyen jól mutat a Miniszterelnöki Hivatal az önéletrajzban! Kormánytanácsadó 2007-ig! Az elkúrások időszakában! Vajon milyen tanácsot adhatott?

Ettől persze lehet, hogy nagyszerűen tud Excel táblázatokat szerkeszteni. Lehet, hogy kiváló statisztikákat fog készíteni. Lehet, hogy nagyon jól elmagyaráz egy ábrát. De könyörgöm, ne engedjék, hogy döntéshozó legyen! Előtte mutassanak meg neki egy vállalatot, egy gyárat és az ott dolgozó munkásokat! Csak hogy legyen fogalma róla, hogy az általa citált számok mögött ők állnak.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr51243974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.07.15. 17:13:42

Még egy érdekesség:

www.meh.hu/misc/letoltheto/VeghSzabolcs2009.pdf

"Foglalkozásából származó havi adóköteles (bruttó) jövedelme: 747.900 Ft" (szakállamtitkár)

Nem kommentálnám. Mindenesetre ha majd arról beszél, hogy csökkenteni kell az államnak a kiadásokat, akkor gondoljon a fizetésére is...

süti beállítások módosítása