Skip to content


„A kurva anyádat!”

Szerző: Slanger - 2009.08.07. 13:38

Bookmark and Share

Elnézést a rendkívül vulgáris kifejezésért, de hirtelen ez jutott eszembe, miután elolvastam az origo-n megjelenő cikket.

Több alkalommal is nagy értékű juttatásokat - étkezési jegyet és ajándékutalványt - kapott a gazdasági minisztérium összes munkatársa azután, hogy a válságra hivatkozva takarékossági programot hirdettek a közszférában. (…) A bónuszokról döntő Bajnai Gordon az egyik esetben kifejezetten azzal indokolta a plusz juttatást, hogy kárpótolni akarják a dolgozókat a szűkebbre húzott nadrágszíjért.
Öt hónap alatt három alkalommal kapott a rendes havi juttatásokon túl összesen 200 ezer forintnak megfelelő juttatást a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium minden egyes tisztviselője.
 
Tulajdonképpen remek főnöknek is nevezhetnénk Gordont. Hiszen nem mindenki tesz ilyen nemes gesztust az alkalmazottai irányába. Az már más kérdés, hogy a másik x millió magyar a f.sznak a rossz végén helyezkedik el, így tőlük csak elvesznek.
 
Igazából az étkezési és ajándékutalványokon felül, még a válság okán, egyéb juttatásokat is megérdemelnének ezek a szerencsétlen minisztériumi dolgozók. Hiszen robotolnak egész nap mint az állatok, kint a 40 fokos melegben. Nem is panaszkodunk, megérdemlik, hiszen a gazdaság nagyon rendben van, jól dolgoznak a minisztériumi alkalmazottak. Úgyhogy én még néhány bonuszt javasolnék nekik. Úgy, mint:
 
  • Napi két kiló kenyér
  • Egy liter tej
  • 10 deka parizer
  • 1 doboz cigi
  • 200 forint költőpénz

 Hogy éhen ne haljanak!

 

 


Címkék: válság bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr391294663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera1944 2009.08.07. 14:07:51

Már csak hápogok a felháborodástól. Mi mindent elvontak a válságra hivatkozva. minisztériumokban neméppen minimálbérért dolgoznak. A munkahelyi körülményekről ne is beszéljünk.
Van itt pénz csak nem a jónép részére.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.07. 14:14:12

Jó cím :-)

Nekem a legújabb (mai) BKV-s botrányról jutott ez eszembe. Kocsis háziorvosa is BKV tanácsadó.

index.hu/belfold/budapest/2009/08/07/kocsis_haziorvosa_is_bkv-tanacsado/

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.07. 14:18:56

@Droli: az a baj, hogy ezzel a címmel akár sorozatot is lehetne indítani. Egy rendkívül hosszú sorozatot.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.07. 14:50:00

A gyerek nem hagyott aludni és még ezen is felbasztam az agyam. Bocs én is a szóhasználatért. Lassan kénytelen leszek bézbó ütőt ragadni...

Évikati 2009.08.07. 16:04:03

@Slanger: nem soroltad fel az egyéb juttatás címén adható még:
BKV jegyek (2 átszállással, napi 4 db x 5 munkanapra).Mennyibe is kerül egy db BKV jegy?
Mert ugye nem mindenkinek jár gépkocsi használat!
Azt nektek!

2009.08.15. 23:14:31

@Évikati: óóó, akkor inkább mindet ogy. képviselőnek - mint juttatás, ezt tudnám elképzelni -, mert annak ingyen van a békávé ...

süti beállítások módosítása