Skip to content


Ócskavas

Szerző: Slanger - 2009.08.25. 09:56

Bookmark and Share

Furcsa felvetéssel állt elő minap, a közlekedési kormánybiztos. Konkrétan arról van szó, hogy decembertől mintegy 1874 kilométeren szűnne meg Magyarországon a vasúti közlekedés. Az intézkedés hatására, olyan települések is vasút nélkül maradhatnak, mint például Baja, Makó, Komló, Szécsény vagy Gyöngyös.

 
Még mielőtt felvágnánk az ereinket, olvassuk csak el, hogy miként számol be a hírről a CNN.
 
A balkáni körülmények közt élő Abszurditán lakói, megtalálták a válság ellenszerét. Ócskavasban utaznak.
 
Amikor már olyan neves közgazdászok sem tudnak mit kezdeni a világon kialakult gazdasági helyzettel, mint Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, jön egy légyszarnyi kis ország, és olyan ötlettel áll elő, amely egy kedvező gazdasági környezet megteremtésére képes. Megkerestük Abszurditán közlekedési kormánybiztosát, hogy meséljen az ötletről.
 
Tulajdonképpen csupán a véletlen műve, hogy megtaláltuk a válságból kivezető utat. Arról van szó ugyanis, hogy nagyjából egy hete fogott a magyar rendőrség egy, a vasúti sínek lopására specializálódott csoportot. A kihallgatásuk során tudomásunkra jutott néhány fontos információ. Többek között az, hogy egy egy méteres 48 kilós vasúti sín darabot, alsó hangon is el lehet adni ócskavasként 1500 forintért. Ha kicsit utána számolunk, akkor a megszüntetni kívánt 1874 km sínpárért kapunk cirka 6 milliárdot. Emellett évi néhány tízmilliárd forintot meg is tudnánk spórolni.
 
Riporterünk a megdöbbentő gazdasági eszmefuttatás után, egy rövid, eldöntendő kérdést tett fel Antali úrnak: Önök ezt komolyan is gondolják?

 


Címkék: magyarország máv fikció

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr41336423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adat 2009.08.25. 10:43:15

nem abszurditán hanem abszurdisztán...

tényleg bocs!

anarcho78 2009.08.25. 10:49:11

tudnám értékelni, ha Gyöngyöst, az otthonomat békén hagynák e téren.

egyébként hogy képzelik? MÁV vezérigazgató öltönyben egy IFA-val beállít a Kolompár Vegyeshulladék Felvásárló Kft-hez és lepakol targoncával 5 tonna sínt? vajon a feltételezett 6 mrd Ft-ból mennyi megy majd zsebre? már látom is a magyarázkodást: sajnos ez rozsdás, törött, más színű, piszkos volt, csak töredékáron tudták bevenni. zsebe meg duzzad a teljes árból adódó pénzhalomtól...

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.25. 10:51:19

@anarcho78: sajnos csak a poszt második része fikció :(

anarcho78 2009.08.25. 10:52:45

ebből lesz gyors pénz, aztán a környékbeliek meg sírhatnak. miért nem építünk mindjárt kőolaj vagy földgáz vezetéket a sínek helyén? alapozása már nagyjából megvan, a felépítményt meg két szakmunkásiskola gyakornokai odahegesztik potom pénzért.

vagy eladhatnánk Disneylandnek apróért! országos méretű hullámvasút életszerű vészhelyzetekkel, beugráló gyerekekkel, csupán 5 dollárért!

még szellemvasútként is funkcionál, ha tekintetbe vesszük az eladás miatt elnéptelenedő falvakat és városokat.

anarcho78 2009.08.25. 10:54:10

eladás felszámolás akart lenni.

lehet, hogy ma fikció, de holnap valóság:) bár inkább: :(

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.25. 11:29:38

Amennyit elfurikáznak amíg telepre szállítják, benzinköltség, amortizáció stb stb, lehet, drágább lenne, mintha rendbe raknák az egész MÁV cuccot úgy ahogy van

Hogy milyen hülye hírek vannak, agyam eldobom :)

Amúgymeg álljunk hozzá pozitívan, lesz lóvé dögivel, megóvják a vasút nélkül maradt települések lakóinak egészségét azzal, hogy a napi gyaloglásukat, futásukat biztosítják. Appszollútte jót cselekednek, hát nem látjátok?

süti beállítások módosítása