Skip to content


GOTO 20

Szerző: Slanger - 2009.09.15. 08:05

Bookmark and Share

A népszabadság hasábjain jelent meg egy, a miniszterelnökkel készült interjú. Néhány részt kiemelnék, hogy jól megmondjam velük kapcsolatban a véleményemet.

 
Csupán az a tény, hogy a munkavállalói járulékok öt százalékkal csökkennek és az adóterhek kisebbek, lehetőséget ad arra, hogy erős piaci szereplők ide csoportosítsák át a tevékenységüket. Magyarország ebből a szempontból már versenyképesebb.
 
Hogy a faxomba képes ilyet mondani? Vajon milyen erős piaci szereplők idecsoportosítására gondolhat ez a szerencsétlen?
 
Ki kell mondanunk, nincs magyar felzárkózás a roma közösség integrációja nélkül. Ha nem vagyunk képesek bevonni őket a munkavállalás, az adófizetés, az oktatás világába, akkor Magyarország menthetetlenül leszakad.
 
Ebben van némi igazság. De mindenféle rasszista megnyilvánulásoktól eltekintve erre csak azt tudom mondani, hogy a miniszterelnök úrnak rendkívül élénk a fantáziája. Írhatna mondjuk valami másodosztályú sci-fit. A munkavállaláshoz itt egy link. Az oktatásról meg csak annyit, hogy arról nem a tanár tehet, ha egy diák leköpi. Talán az alapvető emberi magatartásformákat otthon, a családban kellene megtanítani a gyereknek.
 
De még nincs vége.
 
Az egyik terület, amelyre a jövő évben több pénz jut, mint idén, az Út a munkához program, amit kiszélesítünk. A sokszor jogos és megfontolandó kritikák ellenére azt hiszem, komoly eredményt értünk el, hiszen ma már 95 ezren dolgoznak e program keretében.
 
A településen ahol élek, szintén elindították az Út a munkához programot. Becsülendő, és ezt most mindenféle cinizmus nélkül mondom. DE. Ha már ennyi pénzt elcseszünk ezekre (sokszor önhibájukból lecsúszott) az emberekre, legalább ellenőrizze valaki az általuk elvégzett munka mennyiségét, illetve minőségét. Rendszeresen figyelem az egyik ilyen közmunkáscsapat ténykedését, és azt kell mondjam, hogy amit ők öten egy hét alatt elvégeznek, azt egymagam is megcsinálnám annyi idő alatt.
 
Ficsor Ádám, akinek munkáját kifejezetten sikeresnek ítélem,
 
Körkérdés: Valaki fel tudna világosítani, hogy mi volt Ficsor munkája? Lehet, hogy én vagyok nagyon hülye, de tényleg nem tudom, hogy mit csinál egy titokminiszter.
 
* A GOTO 20 jelentéstartalmáról bővebben, itt tájékozódhatsz.
 
 
 

 


Címkék: mszp kormány bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr191379468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2009.09.22. 22:14:45

Út a munkához...
Csak annyit füznék hozzá, a lakóhelyemen foglalkoztatják őket a program keretében..
Megérkeznek, lepakolnak a padra, elmennek sörért, 2 órát beszélgetnek, majd félórai kapirgálás ( nem kapálás) odébb állnak.
Szinte semmi látszata a munkájuknak, senki nem ellenőrzi őket.

süti beállítások módosítása