Skip to content


Cselekvésképtelen ország

Szerző: Droli - 2009.09.17. 13:09

Bookmark and Share

Nézem a Vastagbőrt, ismét a szokásos BKV-s panama. Végigolvasom, sóhajtok, a kommenteket már meg sem nézem, bezárom, nem érdekel. Az Index, az Origo, és már a baloldali lapok is tele vannak a BKV botrányaival, ami azt mutatja, hogy nagy gáz lehet a cégnél. Na és? Történt valami? Kapott rendkívüli felmondást a vezérigazgató? A vezetőség? A felügyelőbizottság? Akárki? Na, ez az!

 

Gyurcsány briliáns mondása volt: „Majd hazamennek!” Igen, hazamegyünk, illetve már el sem megyünk. A botrányok szép csendben elülnek, Boldvai boldogan él a házában, Kolompár mutogathatja a fényképeket a nyaralásáról, s Bajnai is megnézheti a Wallis számláján, hogy rendesen fizeti-e a Magyar Televízió a bérleti díjat. Nyugodj meg, Kocsis egy esetleges lemondatás után sem fog anyagi segítségre szorulni, s a pécsi EKF program vezetői és tanácsadói is nosztalgiázhatnak a karibi tengerparton a régi szép időkről egy koktél mellett.

 

Nem értem, mire fel vár mindenki lámpavasakat, felelősségre vonást, bírósági tárgyalásokat? Miért, van ezekkel valakinek gondja? Tiltakozik ezek ellen az ország bármilyen formában is? Kimegy tüntetni a nép a BKV pazarlása ellen? Bojkottálja a BKV járatait? Egyáltalán, kimondja nyílt és egyértelmű formában, hogy ELÉG VOLT? Nem. Akkor meg minek strapálja magát a következő kormány? Minek menjen bele olyan játékba, mely után a nemzetközi közvélemény könnyen diktatúrának minősítheti Magyarországot? Ne feledjétek, külföldön nem látják ezt a mocskot, de a bebörtönzéseket látni fogják! S megkapjuk a szokásos bojkottot, amivel tönkrevágják (még jobban) a gazdaságunkat! Szóval miért vállalná be ezt egy kormány, aki egyrészt a saját embereit is szeretné beültetni ugyanezekbe a pozíciókba, s azt látja, hogy az emberek a háborgáson kívül semmit nem csinálnak?

 

Nem lesz itt semmi, míg azt nem látják, hogy húszezer ember kimegy a BKV székház elé, s követeli a teljes vezetés távozását! Nem lesz itt semmi, míg senki sem hallatja a hangját az őrült korrupció miatt! Mert most a nyugat is csak azt látja, hogy Magyarország nehéz helyzetben van, súlyosbítva a panamákkal, de mivel nem tiltakozik ellene senki, biztos jó ez nekik így. Aztán meg ha jön egy tenni akaró kormány, akkor utólag fogjuk magyarázni, miért is nem volt jó. Ez hasonlít arra, mikor utólag akarom megmagyarázni a bizonyítványom.

 

Szóval, emberek, cselekvésre fel! Mert ha nem hallatjuk hangunkat, ha beletörődünk, akkor minden maradni fog!

 

A kérdés: hogyan hallassuk a hangunkat?

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr871383388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igaziatommaki 2009.09.17. 14:35:49

A tüntetés nem sokat ér ("majd megunják és hazamennek" -hogy 1 klasszikust idézzek).
Apropó! van vmi a bkv hr ig. pályázatról? jelentem engem nem hívtak be, nagy a csend felőle, pedig ha okt. 1-től be lesz töltve a poszt, előtte 1 héttel írásbeli ajánlatküldés, adminisztráció stb...akkor kb. már meg lehet a jelölt. Vkit hívtak be egyáltalán interjúra?

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.09.17. 15:29:44

Teljesen egyetértek Droli, ezért is tartom üdvözlendőnek ezt a kezdeményezést: magyarinfo.blog.hu/2009/09/16/bliccszamlalo

anarcho78 2009.09.17. 15:54:27

egy bkv bojkott elkelne... csak tudod mi a gáz? hiába nem ülne senki egy hónapig bkv járműbe, akkor is max a közpvezetést váltják le, akik talán még dolgoztak is valaha, ellenben a senior management-tel (micsoda fogalmakat tudok:) - most néztem meg outlook címlistában)

Évikati 2009.09.17. 16:21:41

Drolival egyetértek és hozzáfűzném az én optimista gondolataimat. Valami elkezdődött! Zuschlag és Hunvald a dutyiban, Hunvaldnak zárolták a teljes vagyonát és még sok büntetőeljárás van folyamatban. Én nagyon remélem, hogy folyt.köv: MÁV, BKV, minisztériumok, vagyonkezelők stb vonatkozásában.
New Yorkban élő barátainktól előbb hallunk lesújtó, korrupcióról szóló híreket, mint az itthoni médiából. Rajtunk a világ szeme, tudják mindenhol, hogy mit művel ez a díszes társaság.

Sátán meg a Jocó 2009.09.17. 16:31:42

ha néhányan tényleg kimennek az utcára, akkor a kommentelők lecsőcselékezik őket.

mert ugye csupa kopaszfutballhuligánok, kivétel nélkül, egytől-egyig, nemdebár?! mert benyalják a tudósításokat is.

feldühödnek a netes hírektől
kommentelnek
tévét néznek

mindezt a fotelból.

Évikati 2009.09.17. 19:02:52

Én többször voltam kinn, kevesen voltunk és szót fogadtunk, amikor eltessékeltek bennünket. Én úgy látom, hogy az emberek félnek.:-(

daniferi 2009.09.17. 23:34:22

Szerintem néhány év, aztán elindul az erőszakhullám. A cigány-gyilkosságok csak a jéghegy csúcsa. Majd amikor szép lassan egyre több ember érzi úgy, hogy nincs vesztenivalója, cselekedni fog. Persze nem úgy, ahogy a filmekben van, hogy tüntetnek...

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.19. 13:59:44

@Évikati:
Bár tényleg elkezdődött volna, de valahogy ez csak néhány nagy név. Maga a rendszer egésze a hibás. Mert ha egyet le is kapcsolnak, a rendszer a helyére hoz egy másikat. Ez van. Gáááz.

Veronikamama 2009.09.20. 16:36:45

Lehet bojkottálni a BKV-t de akkior megint az államnak kell megsegiteni.
Jó lenne, ha törvény erejével valamennyi végkielégitőt és egyéb panamázót végre a sittre küldenék jól megérdemelt büntetésüket elnyernék. És teljes vagyonelkobzást itélnének meg. Legközelebb a többi panamázó is meggondolná, érdemes e csalni, lopni. Persze ehhez sokmindent kellene megváltoztatni.

Évikati 2009.09.25. 21:39:18

10 napot töltöttem Madridba. 12 szuper metróvonal, bárhova eljuthatsz a föld alatt. Lógni nem lehet, nincsenek ellenőrök (biztonsági őrök kutyával előfordulnak), nincs késés, nincs kosz. Van: kényelem, tisztaság, pontosság, jó közérzet, érthető utastájékoztatás, tágas, gyors mozgólépcső. Ugyanekkor odafönn a buszok egymás sarkába érnek!!!
Nálunk valamelyik okos kitalálta, hogy nem lehet párhuzamos közlekedés, megszüntették a metrók fölötti tömegközlekedést. Spanyol ismerőseink elmondták, hogy az adófizetők pénzéből folyamatosan fejlesztenek, nem is hiszik, hogy van ország, ahol ellopják a közlekedésfejlesztésre szánt pénzeket. Ott 20 évvel ezelőtt lecsuktak egy pasast, mert olcsóbb járólapokat szerzett, mint amit megszavaztak. A nyereséget lenyúlta, talán ma is börtönben ül.

süti beállítások módosítása