Skip to content


Mozgássérültek, game over - mondja a kormány

Szerző: Droli - 2009.10.07. 08:55

Bookmark and Share

"Ha egy újabb munkahely kíván fogyatékos embereket foglalkoztatni, hát tegye, de támogatás nélkül" - így fordította le hétköznapi nyelvre a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) azt az augusztusi kormányrendeletet, amely szeptember elsejétől befagyasztotta az új bértámogatási kérelmek fogadását.

A bértámogatás lényege, hogy ha egy cég fogyatékkal élő embert foglalkoztat, az illető bérének egy részét vagy egészét az állam fedezi, így olyanok is munkába tudnak állni, akik egyébként nagy hátránnyal indulnának neki az álláskeresésnek a munkaerőpiacon.„ (origo.hu)

Igen, a magyar állam megtakarít, ezzel éppen olyan 3,5 milliárd forint körüli összeget. Elveri a port a mozgássérülteken, akiknek amúgy is elég kétségbeejtő a helyzetük. Gondold el, nem olyan nehéz mozgássérültté válni: elég egy barom gyorshajtó, aki beleszáll az autódba, vagy akár egy véletlen baleset is, mondjuk leesel a lépcsőröl, s szerencsétlenül sérülsz meg. S rögtön derékba törik a karriered, és az egész életed. Ezzel döntéssel ez szinte biztossá válik: most már kifejezetten hátrányban leszel egy egészségessel szemben.

Tudjátok, miért olyan bosszantó ez a döntés számomra? Azért, mert itt 3,5 milliárdot kívánnak megspórolni. Kb. két kilométer autópálya ára. A Margit-híd felújításának töredéke. A négyes metró árának kevesebb, mint 1%-a. A kormányzati kommunikációra fordított pénz egy hányada.(És még sorolhatnám sokáig...) Igen, a kormány azt mondta, hogy csesszétek meg mozgássérültek és más fogyatékkal élők, nálunk a fentiek prioritást élveznek veletek szemben.

Én meg azt mondom, hogy nálam a mozgássérültek élveznek prioritást. A kormánnyal szemben :-)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr751430078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zia1 2009.10.07. 10:02:56

Hát persze mindig az elesett emberekbe rúgnak bele.Pedig Ők is szeretnének dolgozni,
Azt hiszik az olcsóbb lesz, ha segélyt kell adni Nekik? Hosszú távon semmiképpen. Nem itt kellene kezdeni a költségek lefaragását.Igaz, ez a kormány a fogyatékkal élőkre utazik. Nincs támogatás a digitális hallókészülékre a nyugdíjasoknak, a fehér botra, szemüvegre sem telik,hamarosan elveszik a művégtagokat is, és még sok mindent.......

Sátán meg a Jocó 2009.10.07. 13:23:23

ahogy a vakok, a családosok, a gyerekek, stb.

tudatos népirtás.

gesa2 2009.10.07. 13:39:48

Maguknak mármint a képviselők, minden lelkiismeret furdalás nélkül megszavazták a fizetésemelést.Ott és abban a pillanatban nagyon együtt érzők voltak.

Veronikamama 2009.10.07. 15:26:39

@gesa2: A különjuttatást is megszavazták Seress Mária ellenében, a 600 ezer aláirást lesöpörve, egyöntetüen.
Változás 2010-ben? E tekintetben soha. Most egy másik gárda tömi majd a zsebét.
A mozgássérültek eddig is közlekedtek, ezután is közlekedjenek úgy ahogy eddig, ha mozgássérült, akkor ne dolgozzon, várja otthon a kegyes halált.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.07. 15:28:03

Az akadálymentesítés is kész téboly, a legtöbben tojnak rá. Vannak emberek, akik szerint a fogyatékkal élők, a mozgássérültek, a melegek stb. tehát akik nem NORMÁLISAK kiírtandók. Gondolom, a kormány csupa ilyen emberből áll, magukat bezzeg nem utálják. Hányinger.

süti beállítások módosítása