Skip to content


Apa, kezdődik!

Szerző: Slanger - 2009.10.08. 11:54

Bookmark and Share

Hiába van még néhány hónap a választásokig, úgy tűnik, hogy kezdenek a pártok belendülni. Elkezdődött az üveggyöngyök (pl. telepfelszámolás) osztogatása, keresgetik a jelöltnek „alkalmas” embereket. De hogy mi is ez az egész?

Van a nagypolitikának egy társasjátéka, melynek neve: Országgyűlési választás. Ennek a játéknak nagyon furcsa szabályai vannak. Az egész játék célja, az X-ek gyűjtése.
 
 A játék menete: a Játékosok megígérnek különféle dolgokat a Szavazóknak (ők rendelkeznek az X-ekkel), hogy ezzel saját maguknak kaparintsák meg a hőn áhított X –eket. Minél nagyobbat, szebbet, jobbat ígérnek a Játékosok a Szavazóknak, annál több X-re számíthatnak. Miután az X-ek kiosztásra kerülnek, a Szavazókat 4 évre kiállítják a mezőből. Ezek után csak a nagyok játszanak tovább, de 4 év múlva ismét kellenek a Szavazók, és ezért újra bevonják őket - illetve minket -, egy-egy X erejéig. Aztán 4 évig azt sem látjuk, hogy hol vannak a Játékosok.
 
Megjegyzés: A játék során tilos blöffölni, de a játékosok ezt rendszerint figyelmen kívül hagyják.

 

 


Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr541436109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2009.10.08. 13:40:34

Jöhetnek az igérgetések, mint pl. eltöröljük az ingatlanadót, 1 millió muinkahely megteremtése, eccteraecctera, ingyen lakások, majd 2012-től jobb lesz....
Nem is jutnak már eszembe az igérgetések, mert nem is figyelek oda semelyikre.
Nekem elegem van az egész mocskos demokráciából.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.08. 13:50:29

Az átlagembernek a hócipője bőven tele van, főleg azoknak, akik becsületesen dolgoznak, adóznak és próbálnak élni. Ezek a majmok meg négy évenként bohóckodnak egyet és ha nem jutott volna eszetekbe, az egész cirkusz az adófizetők pénzéből zajlik. Mindig is utáltam a cirkuszt és szerintem a bohóc nem vicces!

süti beállítások módosítása