Skip to content


Sertésinfluenza elleni törlőkendő

Szerző: Droli - 2009.10.12. 07:56

Bookmark and Share

A sertésinfluenza lassan nagyobb üzlet lesz, mint a Beatles; bizonyítja ezt például a magyar kormány milliárdos oltóanyag-rendelése, a rengeteg kézfertőtlenítő, melyeket a munkahelyek vásárolnak, de újságot is jól el lehet adni ezzel a témával. Szerintem a gyógyszergyárak már sajnálják, hogy Michael Jackson nem sertésinfluenzában halt meg, mert akkor még könnyebb lenne eladni az influenza elleni termékeket, és esetleg lehetett volna csatolni egy ingyen CD-t a popzene királyától. Istenem, kimaradt ez a nagy biznisz, sebaj, majd legközelebb.

Azonban tegnap olyat láttam, amitől még én is lehidaltam, és amire még én is azt mondtam, hogy ilyen nincs, csak káprázik a szemem. Biztos ismeritek a bébi törlőkendőt, tudjátok, azt, amivel a baba popsiját törlik meg mindenfajta műveletek után, de felnőttek is használják néha. Na, én ilyet láttam sertésinfluenza-elleniben. Nem vicc. Rá van írva, hogy ennek használata segít megelőzni a sertésinfluenzát. A csomagoláson is ott vigyorog a baba és a mama, hogy nekik ez sikerült.

Hogyan? Az influenza tudomásom szerint cseppfertőzéssel terjed. Most törölhetem a baba fenekét meg egyéb fertályait akármivel, ha egy fertőzött ember köhög egyet, s a baba is egy légtérben van vele, akkor jó eséllyel elkaphatja. Vagy legalábbis nem a törlőkendőn fog múlni. Habár ki tudja, lehet, hogy már kitanították azt az influenzavírust, hogy ilyen esetekben azon múljon, hogy menjen az üzlet.

Egy normális törlőkendő olyan 3-4 euróba kerül. A sertésinfluenzás 8. Ez a rohadt vírus nem adja magát könnyen, csak ilyen drágán. A fene a pofáját. Meg annak is, aki ebből üzletet csinál - így.


Címkék: sertésinfluenza

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr121443592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.12. 09:43:36

A törlőkendőt én nem csak az alsó részleg :) rendben tartására használom. Lehet vele kezet, arcot törölni, ha a gyerek csupa maszat.
Amit írsz, az már tényleg túlzás, de félek, még nincs vége. Mondták a többiek, hogy a cégnél hőérzékelős kaput raktak fel, aki lázas, nem mehet dolgozni. Képzelem, az is mennyi pénz és a többi dolog, amit megelőzés címén megvetetnek az emberekkel.
Nem fogok olyan törlőkendőt venni! Nem oltatom be a családot! Nem szerelek fel hőérzékelős ajtót, hogy lemérjem, lázas-e az a pár ember, akit a lakásomba beengedek. Inkább reggelizek. Bár nem tudhatom, véletlenül nem tüsszentett-e a kiflimre a pék :D

Veronikamama 2009.10.12. 12:02:53

8 euró egy sertésinfluenza elleni törlőkenő?
A pofám leszakad, megint kik tudják megvenni?
Persze kevesebb lesz a segélykérő, kevesebb munkahely kell....

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.12. 13:11:35

@Veronikamama: tudatos népírtás összeesküvéselmélet :)

daniferi 2009.10.12. 17:17:02

Ez az influenza csak a próba. Majd néhány év múlva lesz az igazi járvány, addig figyelik, mennyire foglalkozik vele a lakosság. Végül annyira immunis lesz az ember a figyelmeztetésre, könnyen megfelezik az emberek számát. Mint a farkast kiáltó fiú esete. Elég jó összeesküvés? :D

Fényhajú 2009.10.12. 18:56:43

@daniferi: Nekem a sertésinfluenza elleni oltóanyaggal bejuttatott chipek összeesküvés elmélet hihetőbb:)

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.12. 22:13:00

De majd jön Bruce Willis és megmenti a világot :)

Zia1 2009.10.14. 04:53:40

Akkor hajrá! Rá lehet írni ugyanezt a papírzsebkendőkre is.

süti beállítások módosítása