Skip to content


Tippek-trükkök, avagy hogyan tüntessünk

Szerző: Slanger - 2009.10.14. 11:08

Bookmark and Share

Hazánkban az október egyre inkább a tüntetések hónapjává válik. Gondoljunk csak a Kossuth téri megmozdulásokra. Egy normális országban, ahol demokrácia van, a tüntetés talán az egyedüli módja annak, hogy kinyilatkoztassuk véleményünket. Ez a kinyilatkoztatás általában a politikai helyzettel hozható összefüggésbe (legalábbis nálunk), de tulajdonképpen bármi ellen, illetve bármi mellett lehet demonstrálni.

Ahhoz, hogy egy tüntetés eredményes legyen, mindenképpen nagy hírverést kell neki csapni. Ehhez pedig nem elég, hogy néhány ezer ember felvonul, mert igazából ez a kutyát nem érdekli, ez nem hír. Voltak persze kreatív próbálkozások, például amikor a miniszterelnök személye elleni tiltakozásként, egy fél libaól lakóját terelték ki a Kossuth térre. Volt felhajtás, fókusz, aktív, minden ami kell.
 
Minden bizonnyal idén is lesznek, akik hangot akarnak adni véleményüknek, ezért összeszedtünk néhány hatásosnak mondható tüntetési tippet, amolyan gondolatébresztő gyanánt.
 
 
Tiltakozás a Pamplonai bikafuttatás ellen, félig pucér „véres” nők és férfiak részvételével.
 
 
 
 
Szintén egy PETA akció. Állapotos hölgy demonstrál a vegetáriánus életmód mellett, egy anyadisznó ketrecében.
 
 
 
 
Bevallom ez a kedvencem. Tejtermelő farmer tőgymeleg tejjel pofán spricceli a sünöket, ezzel tiltakozva a brüsszeli tejpolitika ellen.
 
 
 
Demonstrálás bazi sok kicsi hóemberrel. A globális felmelegedés elleni tüntetések közül talán az egyik legjobb.
 
Tehát mint az látható is, nem feltétlenül csak kukák borogatásával, tévé ostromokkal lehet tüntetni. A másik ok amiért inkább hóemberek készítését javaslom, hogy feltételezhetőleg ezért senkit nem fognak börtönbe zárni.
 
 
 

 


Címkék: politika tüntetés társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr241449285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2009.10.14. 11:50:50

Október 23-án biztos, hogy lesz tüntetés, de félő, hogy ismét komoly rendőri intézkedés is lesz, lesz gyujtogatás, kukaborogatás, stb.
Pedig lehetne másképp is.

Veronikamama 2009.10.14. 11:51:59

Egyébként a hóemberkék nagyon találóak, mindközül a legjobb figyelemfelkeltő.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.14. 12:22:47

Azt hogyan lehet szemléletesen kifejezni, hogy a "fasz kivan veled, Bajnai"? :-)

Veronikamama 2009.10.14. 16:33:11

@Droli: rajzoljál egyet, és ird mellé, "ki van veled"

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.14. 17:32:09

Azért a véres meztelen emberek elég sokkoló. A várandós nénit inkább nem kommentálnám, nagyon gáz, még ha a szabad szoptatás mellett demonstrálna...

Veronikamama 2009.10.15. 08:00:00

@Vorg a Halhatatlan Báró: Nekem azért hiteltelen mert a kis szőke nő frizurája túl beállitott, hogy azért szép is legyen.
Egy igazi véres összecsapásnál egy frizura nem ilyen rendezett.

süti beállítások módosítása