Skip to content


Az alkimista borász

Szerző: Slanger - 2009.10.15. 11:17

Bookmark and Share

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem kevés hülye él ezen a bolygón. Hogy miről jutott ez eszembe? Hát itt van ez a borász, igen az, amelyik az év borásza is volt. Hamisította a borait, megbukott. Az mondjuk csak a dolog egyik része, hogy ezt a hamisított szart akarta nekünk fogyasztóknak eladni, amit ezúton is köszönök neki minden magyar borfogyasztó nevében. A másik – és vélhetőleg jóval nagyobb - probléma, hogy megint az ilyen hírek mennek ki nyugatra, aztán meg csodálkoznak a borászok, hogy a kutyának sem kell a magyar bor. Igazából az egri borok imázsa ezzel a baklövéssel elég mélyen a sárba lett döngölve.

Persze az ügy több sebből vérzik. A legnagyobb baj talán az, hogy azon kívül, hogy van egy kapzsi borász (aki glicerinnel akarja javítani a minőséget), ezeket a borokat valaki be is vizsgálta és engedélyezte a forgalomba hozatalukat. Ha jól sejtem, ilyen formán teljesen felesleges mindenféle minőségbiztosítás, engedélyeztetési procedúra.
 
Kíváncsi leszek az ügy végére. Feltételezem, hogy a pincészetet bezárják. Ámbár semmiben sem lehetünk biztosak, hiszen könnyen lehet, hogy ez is csak az eltusolt ügyek listáját fogja gyarapítani. Mindenesetre álljon itt egy versike csaszi/2 tollából:

 

 

"Glicerint kevert kovával
Félelmetes pléhpofával
Vincze Béla, Vincze Béla
Bor termelő géniusz"

 

 


Címkék: bűnügy pofátlanság napi fos

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr11451569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.15. 12:58:57

Mondom én, nincs itt böcsület.
Akinek jól megy mindig többet akar és elérkezik egy pont, amikor törvénytelen eszközökhöz nyúl, aztán vagy lebukik, vagy nem. Sokan sajnos vagy nem.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.15. 16:52:47

Eloszlathatom azt a tévhitet, hogy a magyar bor hú de ismert nyugaton? Nem az. Ilyen ügyek után meg még annyira sem lesz az.

Tudjátok amúgy, mi az a három termék, amivel az angolszász fogyasztó is találkozik, s nem sajnálják ráírni, hogy ez bizony Made in Hungary? Az egyik a Sanex spray-k, rendkívül népszerűek, igaz, holland kézben van, de legalább nálunk gyártják. A másik győri Chio (?) ropijai és perecei, szinte minden nagyobb boltban látom. A harmadik meg a tisztítószereink, pl. a JML agyonreklámozott tisztítói, ami arról szól, hogy az angol/ír boldogan megveszi 4,5 euróért azt a szert, amit én otthon 90 Ft körül vettem meg :-) Most hirtelen ezek jutnak eszembe, de bort én még nem láttam sehol pedig direkt nézem.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.15. 17:17:14

@Droli: én is csak spéci borszaküzletben láttam magyar bort, az angoloknál. Igaz, az sem egri volt, hanem tokaji.

daniferi 2009.10.15. 18:06:14

Tokaji bort ittam tavaly, nagyon finom volt. Igaz, hogy az helyi borászatból származott, nem is hiszem, hogy hasonlót boltban kaphatna-e ez ember :) Azóta se ittam, mert ami ízlik, arra nincs pénzem :D

Veronikamama 2009.10.18. 19:59:16

Ennek a pincészetnek a palackozott borai változatlanul a polcokon vannak, tegnap láttam egy CBA-ban.
Nem kellene leszedetni mégis? Vagy dögöljünk már meg de jó sokan?
A kannás bort ugye bizonyos réteg veszi meg....atztán van aki a közepes minőséget tudja megvenni bizva a cimkében és az 5-600 Ft-os árban amiért már elvárható minőséget kellene adni, ehelyett glicerinnel dúsitott bort árul a borász, a nagyobb haszon reményében.Be kellene zárni és eltiltani a borászattól, az alkimista hajlamit máshol élje ki ez a pofátlan gazda.

Évikati 2009.10.18. 21:04:07

Szombaton kaptunk ajándékba egy üveggel a 2005-ös évjáratból. Azt hiszem, akkor volt az év borásza. A barátaink előtt nem is mertük mondani, hogy feljavított bort hoztak. Ők egyáltalán nem értenek hozzá és nem is borfogyasztók.
Igen, még mindig látni az üzletek polcain a pincészet boraiból.:-(

süti beállítások módosítása