Skip to content


Itt valaki hazudik!

Szerző: Slanger - 2009.10.16. 08:03

Bookmark and Share

Lehet hogy én vagyok hülye, és abszolút nem értek (ez nagyjából igaz is) a pályázatok körüli mizériához, de azért a következő dolog szöget ütött a fejembe.

PRO
 
Olvasom az indexen, hogy Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) forrásaiból tavaly a tervezettnél 45,2 százalékkal kevesebbet fizettek ki. Az Állami Számvevőszék általános főigazgató-helyettese szerint százforintnyi megítélt támogatásból tényleg csak 2,3 forintot fizettek ki az év végéig, és ebből csak néhány tíz fillér jutott a pályázóknak.
 
A nyilatkozatra gyorsan reagált is a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
 
KONTRA
 
Sok ezer megvalósult és kifizetett projekt, több ezer milliárd forintnyi fejlesztés, átlag fölötti forráslehívási arány, rengeteg felhalmozott tapasztalat, valamint több mint tizenötezer nyertes pályázó – ez Magyarország és a magyar fejlesztéspolitika eddigi mérlege.
 
2009. október elejéig közel 3000 milliárd forintot ítélt meg az intézményrendszer a nyertes pályázóknak, 11 930 ténylegesen megkötött szerződéssel büszkélkedhetünk (több mint 2 590 milliárd forint értékben). 520 milliárd forintot már átutaltunk a projektgazdáknak, több mint 2 400 projektet pedig sikeresen le is zártunk.
 
Az NFÜ reakciója többek között ecseteli, hogy hazánk 23 nagyprojektet nyújtott be az Unióhoz, tehát Lengyelország után a másodikak vagyunk. Ez de fasza.
 
A kérdés persze az, hogy kinek higgyen az átlag ember. Az ÁSZ-nak, vagy az NFÜ-nek. Mindenesetre az Unió már ellenőrző biztosokat tervez küldeni Magyarországa is, hogy nézzék már meg mire költjük azt a rengeteg pénzt. Ezt az intézkedést mondjuk már sokkal korábban megtehették volna, mert akkor talán nem folyt volna el a pénz, holmi 40 cm-es kilátókra, völgyhidakra, kutyafitnesz programokra.
 
Ennyi pénz körültekintő felhasználásával, lehetett volna az ország érdekeit elősegítő projektekre is költeni, nem kellett volna olyan presztízsberuházásokat erőltetni, mint pl. 4-es metró, ami lehet, hogy sohasem épül meg. Azért arra kíváncsi leszek, hogy hány ilyen rendkívül hasznos és a közjavát szolgáló pályázat lát még napvilágot. Mert arra mérget mérnék venni, hogy találkozunk még hasonlókkal.
 

Végezetül álljon itt egy kis videó, hogy mi történt eddig kutyafitnesz ügyben, annak fényében, hogy a projekt közel 112 millió forint támogatást nyert el.

 

 

Lehet zúgolódni, meg anyázni is.

 


Címkék: politika eu pályázat pofátlanság visszaélés pályázati pénzek

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr291451314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.16. 09:37:15

Miért nem lepődök meg? Ez már a vég. Átneveltetek :D

Aki a kutyafitneszre pénzt adott az is egy jó nagy marha....de talán kutyabarát.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.10.16. 21:31:58

A hazugság, és csalások sorozatához nem fér kétség, klientúrikus kiosztás.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.17. 11:08:21

@idosb: bevallom meg kellett néznem, hogy mit jelent a "klientúrikus" szó. A googleba beírva a 8. találatra a Te hozzászólásodat hozta ki :)

eutanazia1 2009.10.17. 16:18:37

@Slanger: nekem az elsőre a tiedet.........

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.10.17. 17:10:14

@Slanger: Bocsáss meg ha nem tudtam más szóval aposztrofálni, de a klientúra szóból leszármaztathatóan szoktuk használni. Egyébként magyarosan sógor, koma jóbarátra asszociál.Üdv.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.10.17. 17:39:44

@Slanger: Utánanéztem alaposabban neked van igazad, s a kliens szó az alapszó, megrendelő, kuncsaft, pl.- a szolgáltató iparban. Pl.-ul az orvosi pacientúra, tehát a kialakult stabil netán ismerősőkből álló gyógyítandók összessége. Üdv. Majd igyekszem kihagyni a saját szótáramból.

süti beállítások módosítása