Skip to content


Rádió, szakmaiság, kultúra...

Szerző: Droli - 2009.10.21. 16:26

Bookmark and Share

Olvastátok az Index cikkjét a rádiófrekvenciáról szóló versenyről? Tudjátok, lejár a Sláger és a Danubius szerződése, s a két frekvenciára új pályázatot írtak ki.

A jelentkezők (zárójelben a tulajdonosok):

Sláger Rádió (Emmis csoport)

Danubius Rádió (EBRD)

Lánchíd Rádió (Advenio)

FM1 (Econet)

2 frekvencia, 4 jelentkező. A jelentkezők elkezdtek lobbizni.

- Az EBRD alelnöki posztot ajánl a bankban Veres Jánosnak.

- Az Emmis az amerikai kongresszuson keresztül lobbizik

- FM1: kihátrált az egyik befektető, így nincs pénz, de az árbevételük 50%-át ajánlják fel koncessziós díjként - ez mondjuk kijátszható egy hasonló érdekeltségú cég közbeiktatásával, akinek az FM1 eladja a reklámidőt piti pénzért, az meg továbbértékesíti nagy pénzért

- Lánchíd: nekik nem kell lobbizni, ott van mögöttük a Fidesz.

Várható eredmény:

Lánchíd nyer a Fidesz miatt, FM1 nyer a koncessziós % miatt (senkit nem érdekel, hogy ki lehet játszani), mellékesen az MSZP remekül tudná pártfinanszírozásra használni (lásd a cikket). Tehát a politikai háttéralku megszületik, örül a Fidesz, örül az MSZP, mindenki boldog.

 

Ja, hogy hol marad a címben emlegetett szakmaiság és kultúra, meg hogy mi jó a hallgatónak? Ott, ahová a politika tenni szokta: háttérben. Várhatóan a háttéralkuk, a lobbik és a kerülőutak nyernek. Megint.


Címkék: politika rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr171465717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.10.30. 08:16:03

Van itt volt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ...

Trackback: A politika polipcsápjai 2009.10.28. 15:41:57

Nagyon felbaszott ma ez az ORTT-s sztori, isszonyatosan elgem van a politika polipcsápjaiból, de úgye tenni nagyon nem tudok, egyenlöre anyit tudok csinálni, hogy létrehoztam egy facebook csoportott. ha elég sokan csatlakoztotk talán lehet valamit kezd...

Trackback: Sláger frekvencia 2009.10.22. 09:15:18

A politikának mindenhez köze van, ahhoz is, amihez nem kéne.  Itt van pl. az ország legnagyobb kereskedelmi rádiója. Milliók napját határozza meg, hogy ez szól a háttérben, rengeteg magyar zenét adnak, a Pont FM kidőlése óta itt hallható a legtöbb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.21. 17:22:34

Gondolod, hogy a Slágernek és Danubiusnak annyi? Nehezen tudom elképzelni, hogy két népszerű adót megszüntetnek, hiszen már évek óta sugároznak. Vagy?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.21. 17:42:14

@Vorg a Halhatatlan Báró: hát igen, ez egy érdekes történet lesz... de simán el tudom képzelni a két pártrádió befutását. Sőt, a cikkben hivatkozott lista is ezt mutatja.

A Sláger és a Danubius amúgy nem szükségszerűen tűnne el, mert nem kell egyebet tenniük, mint megvenniük a helyi frekvenciákat, s máris hallhatóak az egész országban. Ez még olcsóbb is, mint az országos frekvencia.

daniferi 2009.10.22. 02:56:16

Mióta valaki ellopta a kocsiból a rádiómat, azóta nem is hallgatom :D

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.22. 13:56:06

@daniferi: Nekünk még megvan, viszont mindig mp3 lejátszó van beledugva, úgyhogy nem rádiót hallgatunk :)

martonx 2009.10.28. 15:51:29

Lánchíd rádió nem nyert. FM1 bejött. A Fityisz elcseszett valamit?

egyaz 2009.10.28. 15:56:42

A két legnagyobb, szeretett vagy nem szeretett, de mindenképpen sikeres országos csatorna frekvenciája pártalapon került kiosztásra.

FIDESZ Advenios Klassz rádiója országosan szórhat majd.

A komoly SZDSZ hátszéllel indított és támogatott rádió Café tulajdonosa, Kádár Tamás a Wallis Csoporttal és Lendvai Ildikó pártkasszással a háta mögött lobbizta ki magának az Fm 1-nek hívott pénzmosodát.

Ennek fényében Bajnai exwallis Gordon miniszterelnök felhívása a korrupció ellen és a frekvenciapályázat tisztaságáért nevetséges.

Mint ahogy az is, hogy egy liberális értékeket képviselő rádió pont a liberalizmus és a demokrácia alapértékeivel szemben álló pártmutyi alapon jut frekvenciához.

Ká k k 2009.10.28. 18:59:32

Tudtommal sehol máshol a világban nem működik olyan "médiarendszer", mint itthon, és ebből kifolyólag jóval egyszerűbb rádiót, tvt indítani és üzemeltetni.
Vagy máshol is van ilyen, hogy fizetni kell (sokat) és pályázgatni a frekvenciákért?

Az új két rádió: legyen politikai IS. Bánja a fene. De ugyan miért nem fér el a Danubius vagy Sláger mellett?

Nincs elég szabad frekvencia azon a tetves FM-en?? Vidéken 4-5 rádió/város max, Bp-en kicsit több. De azért még lenne bőven hely.

süti beállítások módosítása