Skip to content


Agyonvert egy embert - felfüggesztett...

Szerző: Droli - 2009.12.18. 14:47

Bookmark and Share

Halált okozó testi sértés miatt egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházában letöltendő fogházbüntetést szabott ki a Fővárosi Bíróság csütörtökön arra a szakközépiskolai tanulóra, aki 2008. januárjában úgy összeverte osztálytársát Budapesten a VIII. kerületben, hogy a fiú belehalt sérüléseibe.

Félve kérdezem, esetleg kitüntetést nem kapott érte? De figyeljétek az indoklást, gyönyörű:

A bíró indoklásában azt mondta, hogy mivel fiatalkorú, jelenleg is szakközépiskolás vádlottról van szó, figyelembe vette az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amelyet a magyar jogrend is átvett és amely kimondja, hogy ilyen korú elkövetők esetén csak a legvégső esetben indokolt kényszerintézkedés, illetve végrehajtandó szabadságvesztés elrendelése. Példaként említette, hogy ez alapján akár emberölés esetén is lehetőség van fiatalkorú esetében a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására. További enyhítő körülményként értékelte, hogy a fiatalember beismerő vallomást tett.

Hát, ez valóban nagyszerű! Nézzük, mit üzen ezzel a bíróság a bűnözőknek:

1. Érdemes vinni magunkkal egy fiatalkorút is, hogyha gáz van, akkor majd ő "intézkedik"

2. Ez az "intézkedés" akár emberölés is lehet, sőt, érdemesebb ezt a változatot választani, mert akkor kisebb az esély arra, hogy elkapjanak...

3. Ha megtörtént a baj (nem az emberölés, hanem hogy a rendőrség elkapott minket), akkor szépen vigye el a gyerek a balhét, de ismerjen be mindent, s kap egy felfüggesztettet, az meg kit érdekel...

Besenyő Pista bácsi erre azt mondaná: normááális? Nem, Pista bácsi, ez az ország már régóta nem az...


Címkék: cigány igazságszolgáltatás bűnügy napi fos

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr671606834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.18. 15:12:54

káromkodik.....de ide nem írja le miket mond

zsoltix 2009.12.18. 15:45:12

Es miert fiatalkoruak foghaza? Azota mar boven betoltotte a 18at, nem?

Évikati 2009.12.18. 16:53:58

Nézem az ID csatornát. Amerikában ennél kevesebbért 150 év, vagy életfogytiglan, a feltételes szabadlábra helyezés nélkül. Mi az, hogy ENSZ? Mi az, hogy fiatalkorú?
Az a gyerek nincs többé, szenvedett ettől a féregtől és belehalt. Szegény szülők!!!:-(

Sátán meg a Jocó 2009.12.19. 09:48:52

lássuk, hogy néz ki ez fordított esetben:

"2008. január 22. Szigetváron bántalmazott két cigány nőt öt barcsi fiatal, melynek következtében az egyik cigány nő, könnyebb nyolc napon belül gyógyuló, ellátást nem igénylő sérüléseket szenvedett. A Baranya Megyei Bíróság 2009 áprilisában etnikai csoport tagja elleni erőszak elkövetésében találta bűnösnek és jogerősen felfüggesztett illetve letöltendő szabadságvesztésre ítélte a 19- 24 év közti fiatalokat. M. Gyula 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt, J. Máté 1 év 6 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, S. Zsolt 1 év 6 hónap, M. Rolandot 2 év 2 hónap, K. Balázs pedig 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott."

Veronikamama 2009.12.19. 09:57:31

Szivből kivánom az itélőbirónak, járjon hasonlóképpen, mint az agyonvert gyermek szülei....mert akkor biztosan lenne példás büntetési tétel, kiskorúsága ellenére no és az ENSZ idevonatkozó baromságai ellenére is.

hopp-hopp 2010.01.26. 16:12:43

malacok közé vele - életfogytiglan -

hopp-hopp 2010.01.26. 16:16:26

láttátok már hogy néz ki a fiatalkorúak börtöne mondjuk az államokban?
két hónap és roncsként kerülsz ki - ha nem alkalmazkodsz.

ezek meg itt viccelnek, hogy felfüggesztett - meg *jómagaviselet* - meg társai.
osz' kivágsz egy fát és ülhetsz sitten mondjuk 29 évet, és közben megfagyott a családod otthon.

süti beállítások módosítása