Skip to content


Zombudsman, avagy jó a szemed Matyi!

Szerző: Slanger - 2009.12.20. 11:40

Bookmark and Share

Komolyan mondom, elkezdtem vadászni az ombudsmani nyilatkozatokra. Nemrégiben a börtönök, és egyéb büntetés végrehajtási intézményekben uralkodó zsúfoltság szúrta a szemét az állampolgári jogok országgyűlési biztosának. Embertelen körülmények közt élnek a fogva tartottak, és olyan sokan vannak egy zárkában, hogy egymásba ér a micsodájuk. Picsába.

Aztán a börtönök után jött az osztálypénz. Ez szintén kivágta a biztosítékot, mert mi az már, hogy az iskolák osztálypénzt szednek? A reakcióidő dicsérendő, hiszen alig néhány évtizede létezik az osztálypénz intézménye. Természetesen az ügyet vizsgálták/vizsgálják. Nice.

Na és akkor elérkeztünk a legfrissebbhez. A jelenlegi probléma ugyanis az, hogy egyes távolsági Volán járatokon több jegyet adnak el, mint amennyi ülőhely van, így sajnos sokaknak állva kell utazniuk.

 
Idézem:
 
 
„Ezzel sérülhet a távolsági helyközi buszjáratok állva szállított utasainak testi épséghez, jogbiztonsághoz, és tisztességes eljáráshoz való alapvető joga – figyelmeztetett az ombudsman.” forrás: mno.hu
 
 
Höhöhő. Az nem baj, hogy az idei télen már több mint 20-an megfagytak, vagy hogy az iskolákban sok gyerek éhezik, vagy sokaknak az idei karácsony is a nélkülözés jegyében telik. Neem baj. A lényeg, hogy mindenkinek legyen ülőhelye a buszon, mert ülve utazni állampolgári jog.
 
 

 


Címkék: ombudsman

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr951610631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magichorze 2009.12.20. 15:31:21

na, ez se utazott még a bp-cegléd vasútvonalon péntek délután

BéKu 2009.12.20. 19:27:30

Oké, sérül a jogom, ha nincs ülőhelyem. De ha nem engednek fel a buszra, mert az már tele van, akkor nem sérül a szabad mozgáshoz való jogom? Talán fontosabb az, hogy haza jussak, mint az, hogy mindezt állva, vagy ülve teszem.
Vagy akkor a kedves Ombusmanus úr mit szeretne? Csak ülni lehessen? (Amúgy hallottam már ilyen tervekről a buszsofőrtől) Akkor aki nem tud ülni, az hogy fog közelkedni? Nem normális barom, irodábólmeg papírok közül papol megint.

Hagyjuk már ezeket a sz*r jogokat. Unalmas...

És tessék végre a való világban élni, és nem csak a négy fal között okoskodni!

daniferi 2009.12.21. 08:50:15

Nem indul a kocsi ebben a hidegben, sétálnom kell, ezért nekem is sérül az üléshez való jogom. Tiltsuk be a hideget :)

szpal 2009.12.21. 14:43:48

A börtönöknél van egy rendelet, ami meghatározza, kinek hány nm jár. Ha a gyakorlatban ez nem érvényesül, akkor jogszabályellenes állapot van. Vagy a törvényt, vagy a helyzetet meg kell változtatni.
A buszon u.így: vagy több buszt, vagy beleírni a Volán utazási feltételeibe, hogy az utas állva vagy ülve is utazhat.
Amúgy meg lehet, hogy az ombudsman ezzel a húzásával a vasútbezárások miatt túlterheltté válló buszok miatt akar egy kicsit borsot törni a közlekedés miniszter orra alá.
Éhező gyerekek, megfagyó hajléktalanok: népszerű témák, mindig szó van róluk, gondolom, az ombudsman is foglalkozott már ilyesmikkel.
Nem tudom melyik ombudsman volt, de amikor március 15-én szóvá tette, hogy nem jó, hogy a rendőrök körbezárnak tüntetőket, és utána letartóztatnak "ellenszegülés" címén, na ez az ombudsmani kiállás nekem tetszett.

gcsabi 2009.12.21. 18:06:44

Tudom, hogy naivítás lenne ezt komolyan gondolnom minálunk, de nem lehetne ennek a következménye, hogy annyi buszt állítsanak be egy járatra ahány urast le kell ültetni, ahhelyett, hogy anyi utast szállítunk ahány ülőhely van?

süti beállítások módosítása