Skip to content


A hét lúzere - Pelczné Gáll Ildikó

Szerző: Droli - 2009.12.22. 08:02

Bookmark and Share

Az elmúlt hét lúzere Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz politikusa lett, miután mást indítanak helyette a választásokon egyéniben. Gratulálunk neki!

 

Hiába, ennek a hónapnak az első fele a pártok jelöltjeinek listájáról szólt, ugyanis most dőlt el minden politikusnak a sorsa a következő négy évben. Vannak nyertesek, akiket az előző év „küzdős” időszaka után most biztos befutónak tették meg, és vannak, akik épp ellenkezőleg, kiestek a pikszisből, s ígéretesnek indult karrierjük derékba tört.

 

Pelczné Gáll Ildikó egyelőre ez utóbbi csoportba tartozik. Pedig az eddigi pályafutása szimpatikusnak mondató: ő nem a „pártmúltja” alapján emelkedett ki, nem töltött be „kényelmes” és magas állami pozíciókat, ő egy „átlagon felüli” diplomás pályáját futotta be. Mérnöki és közgazdász diplomát is szerzett, ezután a Miskolci Egyetemen vállalatgazdálkodási tanszékén lett oktató, docens, később pedig a Gazdálkodástani Intézetben tanszékvezető, majd 2001-től igazgató. Bekerült a Miskolci Akadémiai Bizottságba is. (Hogy milyen szervezetek vannak :-) 2003-ban belépett a Fideszbe, 2005-ben pedig ő lett az országos alelnök, nem titkoltan azért, hogy erősítsék a női vonalat - Szíjártó mellett (hú, most nagyon gonosz voltam :-).

 

Alelnöknek lenni nem kicsi dolog. Aki alelnök egy pártban, arra kormányra kerülés esetén kellemes miniszteri pozíció vár, vagy legalábbis egy államtitkársági poszt. Ő lehetett volna Orbán „jobbkeze” (jujj, ez nők esetében olyan hülyén hangzik...), de nem lett. Most őszintén, ti milyen politikai szerepvállalására emlékeztek? Miközben Kövér bőszen pedri a bajszát, Répássy szájából ömlik a hülyeség, Tarlós rendületlenül BKV-zik, Kósa elsüt egy tirpákos viccet, de még a színtelen-szagtalan Schmitt Pál is Szellő Istvánt megszégyenítő mosollyal néz le a plakátokról – addig Pelcznéről nem sokat tudunk. Hiába okos ember valaki, hiába vannak jó meglátásai, ha nem menedzseli magát, a politikában nem sok babér terem neki. Pelcznénél jóval butább politikusok érnek el jóval magasabb pozíciókat, pusztán azzal, hogy tudják, mikor kell szerepelni. Szerintem valami ilyesmit vártak Viktorék hősünktől, hogy néha csapjon oda az asztalra, például miután könyvelés- és adótémában elég magas szintet ért el, álljon ki az adótörvények tárgyalásának idején, s tartson sajtótájékoztatót arról, mekkora barom Oszkó meg Veres. Hogy az ország megismerhesse a nevét, és a Tv2 őt is mutogassa két L'Oreal és Colgate reklám között. Az sem baj, ha néha hülyeséget beszél, csak legyen némi kép az emberekben, hogy ki az a Pelczné Gáll Ildikó.

 

Egyelőre csak annyi történt, hogy nem indul egyéni jelöltként, ettől persze az országos listán még előkelő helyet szerezhet, (sőt, a Fidesz mostani támogatottságát ismerve nem tudják olyan helyre rakni, hogy ne kerüljön be), de ez a döntés előjele lehet annak, hogy már nem számolnak vele olyan komolyan, mint korábban. Kb. egy háttérpozíció néz ki neki a gazdasági vagy a pénzügyminisztériumban, vagy valamelyik bizottságban lehet még vezető, de ennél ígéretesebben indult. Pedig Orbánnak nem jönne rosszul egy „fideszes Dávid Ibolya”, aki el tudná érni azt a népszerűséget, ami az igazi Dávid Ibolya ért el 2000 környékén.

 


Címkék: ahétlúzere

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr971614504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.12.22. 08:40:58

Nekem mintha rémlene (rém lenne?) ez a nő valamelyik parlamenti ciklus elejéről, amikor keményebben beszólogatott a szociknak. Talán akkor, amikor fixálni akarták a nők számát a parlamentben (sic!). Akkor még ő volt narancsék harcos amazonja.
Az igazi lúzerek azok, akik ezeknek a parlamenti pártoknak az embereire, és ezeknek a már többször lejáratott, országrontó pártoknak a listájára szavaznak.

BéKu 2009.12.22. 09:41:29

@Szakaly Gyorgy: Hehehe... Bezzeg a Jobbikra érdemes szavazni, ahol SEMMILYEN szakember nincs, mi? :D Egy értelmes, valóban kipróbált szakember sincs a Jobbikban. 22 éves történelem szakos hallgatókat indítgatnak képviselőnek, mert amúgy meg csak valóban megélhetési politikusok alkotják az egész pártot. Olyanok, akik amúgy képtelen megélni másból. Lásd azt a kurucos cikket, amiben egy szerencsétlen balesetet szenvedett jobbikos ácsnak kértek anyagi támogatást az oldal olvasóitól és lúzer módon képesek voltak a cikk végére írni, hogy az a helyi Jobbik szervezet, amelynek az ács tagja, sajnos nem tud neki segíteni, mert nehéz anyagi körülmények között élnek vagy munkanélküliek... Ami sajnálatos dolog, de eszembe jutott, hogy pont ez a párt ostorozza a segélyen élőket, mondván csak élősködnek a társadalomon, ezzel szemben képesek leírni, hogy a saját párttásukon nem tudnak segíteni, mert ők is munkanélküli segélyből élnek :-)))

A Fidesz mikor is rontotta az országot? Gondolkozz már ember! EGYSZER volt kormányon és akkor igenis jól csinálta amit csinált, még ha nem is hibátlanul. A Jobbiknak van programja? NINCS. A Jobbiknak vannak szakemberei? NINCSENEK. Hangaztos szöveget tud lökni, többek között az a propaganda dumát,amit te is írsz, de valódi megoldást nem tud mellé tenni. Pontosan azért, mert nincsenek a pártban olyan emberek, illetve a párt körül olyan emberek, akik csinálnának egy valóban kivitelezhető dolgot.
Az ilyen emberektől, mint amilyen te vagy, mekérdezném, hogy az elmúlt választásokon kikre szavazott? Senkire? És most pont a Jobbikra? Elég szerencsétlen lehet az, aki szavazhatott volna már korábban is, de senkire se szavazott.... Vagy MSZP-s voltál? Amúgy nem véletlen, hogy a szoci szavazók (azok akik a komcsi érát istenítik) átpártoltak a jobbikhoz. Tiszta kommunista az a párt. A tagságtól kezdve az összes megnyilvánulásukig azok. Csak az ideológiai háttér más. Olyan demagóg dumát nyomatnak, ami felháborító, illetve nem is az a dühítő, hogy ezt elmondják, hanem az, hogy a sok agymosott nulla IQ-s barom mindezt elhiszi.

Mondom az, aki egykalap alá veszi a Fideszt és az MSZP-t, az tuti, hogy volt MSZP-s szavazó, aki most a Jobbikban veri a mellét. Ők szeretnek maszatolni azzal, hogy mind a kettő párt ugyanolyan... Amúgy pedig szánalmasak. A Fidesz nem járatódott le, csak a kuruc.info akarja ezt szajkózni. Ember gondolkozz már, többet baszogatják már a Fideszt azon az oldalon, mint az MSZP-SZDSZ-t!!!! Szerinted nem fura ez egy kicsit?

Mellesleg lehet itt hiteltelen emberekről beszélni, de amíg a Jobbiknak nincsenek hiteles emberei, sőt emberei nincsenek egyáltal, addig ez egy fölösleges szöveg. Amúgy pedig üljön be végre Vona a parlamentbe, majd meglátjátok ti is, hogy ha van párt, ahol valóban csak a megélhetési politizálás a fontos, az pont a Jobbik. Ha bent lesznek, elég erősen visszafognak venni... Mert onnantól ők is azok a nyakkendős emberek lesznek, mint az összes többi. Nem lesz különbség. :-)))

Amúgy pedig hogy melyik párt az országromboló, erről is lehetne vitatkozni. Az biztos, hogy Isten mentsen meg attól, hogy a Jobbik valaha is kormányközelbe kerüljön... Teljesen álomszerű képzelgéseik vannak. Egyébként meg a Jobbik nagyon el van szállva. Kicsit túl sok jelentőséget tulajdonít magának. Azt meg ne magyarázza be nekem senki, hogy a surranóban meg WARRIOR-os pulóverben rohangáló hülyegyerekek sokkal jobban gondolkoznak, mint azok, akik mondjuk valóban főiskolát, egyetemet végzettek... Tehát a lúzer nem az, aki gondolkozik és VALAMIRE szavaz, hanem az, aki NEM gondolkozik, elhiszi a propaganda szöveget és VALAMI ELLEN voksol. Márpedig a Jobbik szavazói valami ellen szavaznak és nem valami mellett. No de mindegy.

Parlamenten kívüli párt értelmes egyedül az LMP. Na nekik vannak szakembereik, vannak elképzeléseik, vannak ötleteik hogy mit és hogyan kellene. Ha ők érvelnének a fenti mondattal, amit írnál, akkor elfogadnám, mert ott van MEGOLDÁSI javaslat is, és nem csak pattognak, meg hőzöngenek.

Amúgy pedig Pelczné pont hogy nem lejáratott figura, erről szól a poszt is. 2003-ban lépett be a Fideszbe, tehát a Fidesz-kormány esetleges hibáit nem lehetett a szemére olvasni, sőt. Azóta meg ugye a Fidesz nem volt kormányon, tehát hagyjuk már ezt a mindegyik párt ugyanolyan dumát! Meg hogy mindegyik politikus ugyanolyan... Pláne, hogy általában minden választásokkor kicserélődik a képviselők egy része. Máskérdés, hogy a nagynevek maradnak, de hát Vona is most már be lesz betontozva... A Jobbik pedig mindenkit "kinyír" aki szembe megy velük. Még a saját embereiket is, lást Posta Imre. Őt is kicsinálták csak azért, mert mert beszélni olyanokról, amelyek az átlagemberhez nem jutnak el, mert belső infók. Így megy az agymosás kuruc meg jobbik módra. Más sokadjára írok a kurucnak, hogy valamit rosszul írnak, vagy ferdítenek, de csak akkor javítják ki a tévedést, ha az érdekük....

No mindegy, nem is idegesítem magam.

Szerintem az,hogy Pelczné nem indul egyéniben, inkább pontosan azt vetíti elő, hogy igenis számolnak vele, mint mondjuk államtitkárral.

Kevercs 2009.12.22. 13:13:48

Pelczné időnkénti gonosz mosolya mögött tudatlanság lappang. Különös, hogy ezt még a vezér is észrevette.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.12.23. 14:26:45

@BéKa: Visszabrekegek, de nem jókedvemben.
1. Ha olyan cool volt, ahogy a fityeszék kormányoztak, akkor miért zavarta el őket a Nép? Lehet, hogy csak nekik volt jó, a Népnek nem annyira? Egyébként én akkor rájuk szavaztam, mint a kisebbik rosszra.
2. Mivel Debrecenben a fityesz egyeduralkodó, minden nap iszom a levét a sok népellenes tetteiknek. Pl. elzárták a főteret a gépjárműközlekedés elől, mielőtt a tehermentesítő kiskörutat megépítették volna (Kósa tér körüli permanens rali).
3. A mostani parlamenti pártok mind hitványak. Különbség csak a hitványságság mértékében van. Pl. A maszop-szadesz tettestársak annyit cafcaráznak, mint a latin-amerikai kormányok, míg a fityesz csak alig valamivel többet, mint a mediterrán vidéken, de nekem ez is sok. Mindegyik párt mögött olyan befektetői szféra van, amit kötelesek elvtelenül kiszolgálni. Más nem rúghat labdába gazdasági téren. Pl. Kósa körüli büntetett előéletű emberek alkalmazása.
4. A pártprogramok annyit érnek, amennyit megvalósítanak belőlük. A fityesz sem járt élen ebben, bár legalább nem az ellenkezőjét tette.
5. Honnan tudsz ennyit az egyes pártok szakértőiről? Te vagy a szakértők szakértője?
6. Honnan tudod, hogy a Jobbik mit fog csinálni, ha bekerül a Parlamentbe? Csak nem vagy Te is előítéletes? Egyébként én nem a Jobbikra akarok szavazni. Ezt sem találtad el. A Seres Mária -féle Civil Mozgalomban látom a jövőt, a Fideszben csak a kisebbik rosszat.
7. Megnézem az LMP programját, mert ajánlottad, bár úgy tudom, hogy a vidéki támogatottságuk igen csekély.
8. Ne idegesítsd magad, nem az volt a hozzászólásom célja!

süti beállítások módosítása