Skip to content


A politikus jobban ért a rádióhoz...

Szerző: Droli - 2010.01.05. 13:13

Bookmark and Share

… azaz hogyan kúrjunk szét egy működő valamit.

 

Kezdetben vala a Sláger és a Danubius. Ott is voltak mutyik, meg a zene sem volt az igazi, de két dolgot nem lehet elvitatni tőlük: 1. sokan hallgatták őket, 2. némi pénzt azért befizettek a frekvenciahasználatért – jó, nem annyit, mint amennyit az elején ígértek, de az állam egyenlege ebből a szempontból erősen pozitív volt.

 

Aztán jött a nevezetes novemberi csere, elindultak az új rádiók, többen már akkor is jelezték, hogy a döntés eléggé véleményes volt, de hát le lettek ugatva, a Sláger- és Danubius hallgatók meg le lettek hülyézve.

 

Akkor, hölgyeim és uraim, vonjunk ma egy mérleget.

  1. A két új rádiót az előzetes mérések szerint jóval kevesebben hallgatják. (4 millió vs. 1,5 millió) Kérdés, nem fognak-e a tulajdonosok a „piaci helyzetre való tekintettel” koncessziós díj csökkentést kérni. Mert ez meg fog látszani a bevételekben.

  2. És bizony a Danubius megnyerte a pert az ORTT ellen. Ki kellett volna zárni az Adveniót a pályázatból. Az új rádiókat persze nem kell megszüntetni, de a Danubius tulaja jelentős kártérítési igényt jelenthet be az ORTT-vel szemben elmaradt haszon, stb. címén. Ez alighanem több lesz, mint az Advenió által fizetett koncessziós díj. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, a Sláger is nyerni fog, és ők is be fogják nyújtani igényüket.

 

Tehát összességében a magyar állam fog fizetni azért, hogy két olyan rádió működjön, melyet kevesebben hallgatnak, mint elődjeiket. Ez olyan igazi magyar sikertörténet lesz, megint :-(

 


Címkék: rádió mutyi

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr631648510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.01.05. 13:44:13

A tárgyilagosság kedvééért meg kell jegyeznem, az teljesen normális, hogy egy új rádiót kezdetben kevesebben hallgatnak.
Talán a Danubius és a Slágerrádió valamikori első hónapjaival lehetne összehasonlítani a hallgatottságot.

A dologban az a legszomorúbb, hogy a pluszköltséget nem az ORTT döntnökei zsebéből, hanem a miénkből fogják kivenni. Biztos vagyok benne hogy a pályázati elbírálás törvényi szabályai úgy vannak megalkotva (elcseszve), hogy a döntnökök akkor sem felelősek anyagilag és/vagy büntetőjogilag, ha egyébként rájuk bizonyítható a mulasztás. Ez is része a "kollektív állami felelőtlenség" nevű jogi fogalomnak.

DanielRock · http://haikupower.blog.hu 2010.01.05. 16:11:27

ergo, akkor most visszajön a Sláger és a Danubius a régi frekvenciájukra?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.05. 16:42:29

@DanielRock: Nem. A bíró is hangsúlyozta, hogy az eredeti állapotot nem állítják helyre, a Danubius ezen kérelmét elutasították. Ez azt az igen érdekes helyzetet hozta elő, hogy a különböző sajtóorgánumok a maguk szájíze szerint magyarázzák, ki nyert (lásd pl. a HírTV-t, ahol az ORTT nyert...)

A döntés jelentősége az, hogy remek kártérítési pert lehet ez alapján indítani, amit persze majd az adófizetők kifizetnek. De még előtte jön a másodfok.

@Szakaly Gyorgy: a hallgatottságról: alapesetben igazad van. de itt akkora PR-t kaptak az új rádiók az induláskor, amekkorát máskor nem fognak. A csapból is ők folytak. Ha akkor nem tudták maguk mellé állítani a hallgatókat, hát, így utólag már nehéz lesz szerintem.

lótumfaktum 2010.01.05. 21:14:31

nem teljesen mindegy,hogy ki a tulaj? a 3/3-as boros a nagy sírás után mégis mikrofonra kerűl.na sírhatnak örömükben a sokk kuka kisírta nekik,hogy újra havi X milcsit felvehetnek.na kinek volt jó a nagy felhajtás?ÖÖÖÖKrök.
vihar a biliben ,a suttyók pénzét,meg a büntit is a "nagy" / 400000 aláfelé írás/ támogató tömegnek kellene ki fizetni....

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2010.01.06. 00:28:00

"Magyarország, én így szeretlek!"

Tomaszendvics 2010.01.18. 23:36:25

Ez egy nagy szar! Ki a faszt érdekel, hogy ez a két suttyó adó megszűnt?
Nem kár értük! Most, hogy az "új" adók beindultak, a "régi emberek" lassan átkerülnek az új adókra, helyre áll, a "rend"! Az meg ugyan kinek fáj, hogy az eddigi tulajok helyett mások vannak, nem mindegy, ha ugyanazt a szemetet ( szövegben, zenében) nyomatják? Ne aggódj a zsebedért,ha kevesebbet fizetnek be a "vállaltnál", akkor is többet mint az idáigiak.
Persze ez mind teória mint a te feltételezésed. Spekuláció.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.19. 13:35:19

@Tomaszendvics: Spekuláció a feltételezésem, de egyre jobban bejön. Mai hír:

www.origo.hu/itthon/20100119-jogserto-modon-palyaztattak-meg-a-slager-frekvenciajat.html

Ők is perelhetnek kártérítésért.

süti beállítások módosítása