Skip to content


Cikkajánló: Apokalipszis 2012-ben?

Szerző: Droli - 2010.01.16. 18:13

Bookmark and Share

Egy igen érdekes tanulmányt ajánlottak a figyelmembe. Egely György írta, és azt vezeti le, hogy milyen irányba változik a világ. Van benne minden, amit Egelytől megszokhattunk: apokalipszis, világhalál, gazdasági meg fizikai elméletek, viszont ettől függetlenül remek cikk lett, és jó megállapítások vannak benne. Vigyázat, hosszú, de így szombat estére kiválóan megfelel a bugyuta tévéműsorok helyett :-)

A cikk elolvasható itt.


Címkék: társadalom válság globalizáció globális felmelegedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr251677432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.01.16. 19:41:23

Szombat estére kicsit pesszimista mese:) Hát feláll az ember hátán a szőr ha beleolvasgat! Nem tudom tudományosan megközelíteni ezt az egészet, csak ilyen átlagember ésszel. 55 éves vagyok (óh..) és kristálytisztán vissza tudok emlékezni mondjuk 45 évet. Na saját megfigyelés alapján is rossz felé mennek a világ és a mi dolgaink is. Emberileg, erkölcsileg és anyagilag is. A '60 években azt általánosban azt hittük, hogy 2000-re akkora fejlődés lesz és itt lesz a kánaán. Nem csak nekünk (akik azt hittük akkor még, hogy a szocializmusnál nincs is jobb) hanem az egész világon mindenkinek jó lesz. Akkor még nem a pénz körül forgott az emberek agya. Szóval nemhogy a kánaán nem jött el, minden sokkal rosszabb lett, hiába lett sok mindennel (tárgyakkal) könnyebb amúgy az életünk.
Egelyi György cikke több mint megrázó! Olyan jó lenne azt írni, hogy ennyi baromságot honnan szedett össze?? De nem írhatjuk mert sajnos igaza van:((((

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.16. 21:46:15

@Horizont: tényleg az a megdöbbentő, hogy habár Egely stílusa kicsit szenzációhajhász, de nem nagyon tudod cáfolni. Ha az olajkitermelés csökken, igen nagy baj lesz, mert nem nagyon van reális alternatíva.

Aki nem akar annyit olvasni, az a középső történeti részt bátran kihagyhatja a cikkből, mert nem kapcsolódik olyan szorosan a témához.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2010.01.17. 13:04:40

Tiszteletem. Olvastam a cikket, igaz a középső részt kihagytam :) Egely szerintem nagyon jól látja a dolgot. Az olajlobby olyan óriási hatalommal bír, hogy azt talán el sem tudjuk képzelni. Kártékony hatásának köszönhetően, nagyon nehéz lesz kilábalni a jelenlegi válságból, illetve elkerülni egy következőt.

süti beállítások módosítása