Skip to content


Rosszabbul élünk, mint pár éve...

Szerző: Droli - 2010.01.16. 07:35

Bookmark and Share

A következő történettel szeretném szemléltetni, mennyit változott hazánk munkaerőpiaca úgy 5 év alatt.

Kb. 5 éve egy nagy hiperben dolgoztam Budapest mellett. Egyszer csak jött a menetrendszerinti BKV sztrájk (a BKV busz nem jön ilyen pontosan, mint ez). Mivel nagyon sok dolgozónk volt, aki Budapestről járt be, ezért az áruház szervezkedni kezdett: bérelt egy buszt, ami a műszakkezdetkor és a műszak végén dolgozói buszként funkcionálva, a meghatározott megállókból vitte a dolgozókat. Az egész móka került valami harmincezer forintba per nap, ami egy hiper esetén elenyésző összeg. De legalább mindenki időben beért és hazaért.

Idén már nem dolgozom ott, de a volt kollégák mesélik hogy megy most a sztrájk idején: nincs busz, mindenki oldja meg, ahogy akarja. Bemenni persze kötelező. Akinek nem tetszik, menjen máshová dolgozni.

Hát, ennyi. Ennyit változott a vezetők hozzáállása pár év alatt. És ennyit változott a munkaerőpiaci helyzet is: ma már annyi munkanélküli van, hogy simán megteheti a munkáltató, hogy ilyen pökhendi módon viselkedjen. És nemcsak a BKV sztrájk esetén, hanem akár a túlóra kifizetésének vagy a szabadság kiadásának esetén is...


Címkék: bkv válság

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr861674168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.01.16. 07:42:17

Orbán addig mondta, hogy rosszabbul élünk mint 4 éve, hogy ami akkor még nem volt annyira igaz, mára tökéletesen teljesült!!!
Igazad van. Ennél megalázóbb mondat nincs is: ha nem tetszik el lehet menni. Kár, hogy a vezetők nem mennek el, mert nekik "tetszik", elküldeni meg az ilyeneket (se) lehet:(((

daniferi 2010.01.16. 17:48:04

Aztán meg csodálkoznak, ha egyre több ember jut el oda, hogy "minden mindegy" alapon leöli a főnökét... Volt egy munkahelyem, ahol addig alázták a dolgozókat, hogy a végén a rendőröket kellett kihívni, mert néhányan rá akarták törni a vezetőkre az ajtót. Nem tudom, mi lett később, én előtte mondtam fel, de nem csodálkoznék, ha végül valaki elkapta volna egyik-másikat.

süti beállítások módosítása