Skip to content


Fradi volt, Fradi lesz?

Szerző: Droli - 2010.01.18. 07:34

Bookmark and Share

Isten látja lelkemet, nem vagyok Fradi szurkoló, Loki drukker vagyok (igen, hurkás, igen :-), de ami a Fradinál történik, amellett már nem lehet szó nélkül elmenni.

 

Adott Magyarország egyik legnépszerűbb csapata, amelyet egy hosszú folyamat után a másodosztályba száműznek. Igen komoly pénzügyi gondok voltak akkoriban, a nagymúltú Fradi falvakba járt le “haknizni”, hogy legyen pénz, és a csapat is sorra veszítette el a legjobbjait, az adósság meg egyre nőtt – a történet hasonlít egy nagy szocialista nagyvállalat rendszerváltáskori helyzetére. De jön a megmentő, McCabe, a skót milliárdos személyében, aki kissé kalandos úton megvásárolja a klubot, és a fradisták többsége örül: visszamennek az NB1-be, ott meg bajnokok lesznek, és BL-be is juthatnak – legalábbis ezt ígérik nekik az angolok. (Károgók szerint sima ingatlanüzletről van szó – a Fradi pálya nagyon jó helyen fekszik-, de ekkor ezek a hangok még gyengék.)

 

És megkezdődik a bohózat. Az NB1-be jutásra várni kellett egy évet, de tavaly sikerült. (Legyünk rosszmájúak, tavaly senki sem akart feljutni az NB2 Keleti csoportjából.) 2009 nyara van, a Debrecen bejut a BL-be, a Fradinál meg azt mondják az angolok, hogy jó lesz ez a csapat így is, a magyar NB1 színvonala nagyon gyenge (ebben igazuk van), nem kell nagy erősítés. Jó kezdett a Zalaegerszeg ellen (4-1), majd kezdődik egy olyan szezon, amely szerintem a fradisták rémálmában sem szerepelt. Zakó-zakó hátán, a Diósgyőr ellen már szurkolói botrány is volt, és bizony rá kell, hogy döbbenjenek: az NB1 mégsem olyan gyenge, mint gondolták, illetve ez pontatlan, mert az NB1 továbbra is gyenge, de a Fradi játékosállománya és edzője még ezt a szintet sem ütik meg. Pedig pénz az (elvileg) van; több lap is felteszi a kérdést, hogy hogyan lehet a magyar elsőosztály legnagyobb költségvetéséből egy ennyire gyenge csapatot kihozni? Előkerülnek a “károgók”, miszerint valóban csak ingatlanüzletről van szó, de sebaj, jön a téli szünet, mindenki leírja, hogy nagyon meg kell erősíteni a Fradit, különben komoly gondjaik lesznek.

 

És itt vagyunk a jelenben, ami tragikomikus. Leigazolnak egy angol játékost az ottani negyedosztályból (Elding). Az angol bajnokság erős, magyar válogatottak játszanak a “gyakorlati” angol másodosztályban, de a negyedosztály azért már durva, pláne a Fradi eddigi angoljainak teljesítményét látva. Szó van arról is, hogy egy szintén angol játékos újra elkezd futballozni – igen, újra elkezd, mert abbahagyta, mivel látásproblémái voltak. A harmadik nagy ígéret egy német-etióp csatár, egyenesen az amerikai harmadosztályból, akinek különlegessége, hogy alig rúgott gólt eddigi pályafutása során! Ja, és már kétszer volt válogatott a világverő etióp válogatottban!

 

Na, ez volt az a pont, ahol a legtöbb fradistában elszakadt a cérna, és elkezdett röhögni. Hogy ezt most komolyan gondolják-é, vagy a szilveszteri kabaré húzódott el. Hogy mit akarnak az angolok. Hogy mire lesz elég ez a csapat. Hogy hol vannak a beígért nagy igazolások. Hogy hány néző lesz kíváncsi erre a csapatra, mely ígéretekkel már tele van... és azóta leigazoltak egy (volt) válogatott védőt, és a fiatal tehetséges Filkor is odamegy kölcsönbe - feltéve, ha nem kell senkinek, de úgy néz ki, ennyi. A régi nagy fradi játékosok pedig eltakarják szemeiket, mikor meglátják, kik futballoznak a zöld-fehér mezekben.

 

Mindenesetre most éppen nyárra tolták az angolok a “nagy erősítés” időszakát. Kíváncsian várom. Egy jó Fradira nagy szüksége van az NB1-nek, és jó lenne, ha az angolok abbahagynák a kabarét, mert szeretjük mi az angol humort, de a mostani helyzet már nem vicces.

 


Címkék: fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr11677960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása