Skip to content


Utazzon a pápa fapados repülővel!

Szerző: Droli - 2010.02.06. 07:22

Bookmark and Share

Érdekes ajánlatot tett az Easyjet fapados légitársaság a pápának:

"Az easyJet a pápa Nagy-Britanniába történő látogatása alkalmából felajánlotta, hogy segít csökkenteni Őszentsége utazásának költségeit, mivel az 20 millió fonttal növelné a brit adófizetők kiadásait. Az easyJet Róma és Nagy Britannia között üzemelő járatain a pápa nagyságrendekkel olcsóbban utazhat, mint bármelyik másik hagyományos repülőtársasággal. Őszentségének lehetősége nyílik az online csekkolásra, hátradőlhet és élvezheti a barátságos személyzet kiváló kiszolgálását. Ráadásul a speedy boarding szolgáltatás előnyeit is kihasználhatja, így elsők között szállhat fel a repülőgépre és választhatja ki ülőhelyét. A Pápa először ingyen utazhat az easyJettel. A légitársaság meg van győződve arról, ha Őszentsége egyszer kipróbálja az easyJetet, soha többé nem akar majd mással utazni."

Szögezzük le, az Easyjet szolgáltatásai valóban nagyon jók (én most hétfőn utaztam velük :-), ráadásul ár-érték arányban felette állnak a hagyományos légitársaságok ajánlatainak, ha azt a tényt vesszük, hogy az ember a repülőn repülni akar, nem például enni/inni/fedélzeti tornázni. De másrészt erősen meglepett arcot vágnék, ha a mellettem lévő helyet maga a szentatya foglalná el. Persze biztosan segítenék feltenni a táskáját, megkérdezném, nem akar-e az ablakhoz közel ülni (bár ez nem jó ötlet, hiszen ott jobban látja a főnöke), esetleg beszélgetésbe egyelednék vele a világ dolgairól... Jó, persze ennek nem sok seélye van, a pápa azért fontos személy, kényelmi és biztonsági okokból nem fog egy Easyjettel utazni.

Másrészt terjesszük ki a kérdést: magas rangú állami vezetők, akik az adófizetők pénzén utaznak (a pápa is, hiszen a britek hívták meg), vajon saját kényelmük érdekében pazarolhatják-e ezt a pénzt? A költségvetési bevételek mindenhol szűkösek, és sehol sem tudnak a szociális-egészségügy-oktatás szentháromságra eleget fordítani, akkor miért pont arra menjen el a pénz, hogy valami magas rangú muki nem hajlandó menetrendszerinti járattal utazni? Ez is egy szempont, valljuk be, nem szeretik az emberek, ha a pénzükből más luxusát finanszírozzák!

Szóval mi legyen: utazzon-e a pápa Easyjettel?


Címkék: pápa easyjet

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr31731999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.02.06. 09:57:30

Szerintem nem is a luxus, ami sokba kerül a vezetők utazásának esetében, hanem a biztonság. Gondolom a pápa is szívesen utazna melletted a fapadoson, de mégis jobban lehet garantálni a biztonságát, ha külön géppel utazik. Persze van kivétel, ami fura módon ismét ebben az országban található. Ugye nem felejtettük el, hogy míg az olimpikon turistaosztályon utazott kínába, addig az öltönyösök az 1. osztályon? S mindezt szintén a mi pénzünkből...

süti beállítások módosítása