Skip to content


Csokornyakkendő

Szerző: Droli - 2010.03.01. 07:57

Bookmark and Share

Ismét egy "személyes jellegű" poszt.

Keresztgyerek iskolájában a kedves tanárnő kitalálta, hogy mindenki adjon be 1200 Ft-ot csokornyakkendőre (most), mert júniusban a ballagáson-évzárón majd azt is viselni fogják (nem a gyerek ballag, hanem a nyolcadikosok). Valósággal zaklatják anyósomékat a témával, ellenőrzőbeírás, szülői értekezleten téma, meg minden játszik. Én meg itt állok kiakadva, hogy ezt így hogy?

Az hagyján, hogy minek most beadni a pénzt a júniusi csokornyakkendőre. Az is hagyján, hogy miért a tanárnő szerzi be, miért nem mondják meg, hogy "júniusra csokornyakkendő kell, mindenki szerezzen be egyet"; de egyáltalán, minek csokornyakkendő? Ünneplő ruha, rendben van, mi is viseltük, de hogy csokornyakkendő... legközelebb mit találnak ki, mindenki adjon be 10000 Ft-ot, és csinálnak neki egy delfines tetkót a seggére, mert ballagás lesz?

Bevalllom, nekem sok dolog nem tetszik ebben a történetben, és a fentieken túl még több kérdés is felmerült bennem. Miért most, fűtésszezonban szedik a pénzt egy nyári dologhoz? Meg miért a tanárnő intézi? Csak véletlenül nincs-é egy ismerőse, aki véletlenül pont tudna ilyet szállítani? És a legfontosabb kérdés: rendben van-e ez így, vagy ha nincs, kihez lehet fordulni, hogy ugyan, szóljanak már a tanárnőnek, hogy neki tanítania kell, nem közbeszereznie? Mert tudtommal még osztálypénzt sem lehetne szedni. De lehet, hogy rosszul tudom.


Címkék: iskola tanár

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr321795266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2010.03.01. 08:34:47

A tanárnőt le kellene állitani sürgősen. Ha van SzMk, beszélhetnének vele, álljanak már le a rongyrázásról, akkor, amikor a napi kenyér beszerzése is gondot okoz.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.03.01. 10:35:33

Igen, a SzMK segítség lehet. Reklamálás szinten mindenképp.
Nálunk is van osztálypénz, hiába mondták ki, hogy nem lehetne. De a tanítók soha nem nyúlnak hozzá, egyik anyuka intézi, ő is számol el vele.
Nekünk is kellett anno minden bigyó, de a csokornyakkendő, főleg ha nem ő ballag, hát nem tudom, talán az operabálra. Ez egy hülyeség, nem értem, miért nincs tömeges szülői felháborodás? Nálunk tutira lenne, amilyen vehemens szülők vannak :D

qwerti (törölt) 2010.03.01. 19:07:03

Viszont utána avval is számolni kell, hogy lehet hogy nem lesz a gyerkőc a tanárnéni kedvence... amúgy egyetértek.

süti beállítások módosítása