Skip to content


Nokiadoboz - új szoci pénznem

Szerző: Droli - 2010.03.08. 07:14

Bookmark and Share

A hétvégén ismét okosabbak lettünk: Balogh Zsolt, volt BKV vezérigazgató-helyettes, leendő börtöntöltelék a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy anno összesen 70 millió forintot adott át Hagyó Miklósnak, és hogy egy Nokia-dobozba 15 millió forint fér el.

“Nokiadoboz” - akár nevezhetjük új szoci mértékegységnek is. 1 nokiadoboz=15 millió forint. Én valamit rosszul csinálhatok, mert van itthon egy Nokia dobozom, de megnéztem, és nem találtam benne semmi pénzt, csak egy Nokia 1208-ast meg egy töltőt. Ezek szerint én nem vagyok sikeres. De számoljunk csak: ha egy nokiadoboz=15 millió forint, akkor 1 hagyó = 70 millió forint = 4,66 nokiadoboz, 1 tocsik= 800 millió forint = 11,42 hagyó. A sort tetszés szerint lehet még bővíteni! Szóval ezért nem akarják ezek bevezetni az eurót, megvan már a saját mértékegységük (1 nokiadoboz az kb. 55555 euró; reszkess Unió, lealázzuk a közös valutát!).
...
És akkor már látom lelki szemeim előtt a szocialista iskolát, ahol matematikát tanulnak a gyerekek: “Pistike, mennyi Tocsik egy négyes metró? 750 tocsik, ügyes vagy! És mennyi nokiadoboz? Kb. 40.000, köszönöm! Azért vigyél még magaddal párat, mert ki tudja, hány politikus lesz ott!” vagy a szocialista témazáró így néz ki: “Egy vállalkozó motorospályát akar építeni Sávolyon, természetesen adóforintokból, 25 milliárd forintért. Ha Baja Ferike megkéri a maga 10% kenőpénzét ezért, akkor mennyi nokiadobozt kell vinni neki?” (Ennek kiszámolását az olvasókra hagyom; a helyes megfejtők kaphatnak egy Apeh vagyonosodási vizsgálatot, mert hát égető szükség van minden adóforintra.)

És akkor leírom az én kedvenc feladatomat: Hány nokiadoboz kell ahhoz, hogy végre az összes korrupt politikus és állami vezető méltó helyére, a börtönbe kerüljön?????


Címkék: mszp bkv botrány korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr201814738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.08. 16:25:32

Az új EU-szabvány ... csak marad vmi az utókornak Hagyóból ...

gaboril 2010.03.09. 12:20:57

A Nokia legújabb fejlesztése az MSZP mobil: gyors feltöltés, rejtett üzemmód, villámgyors átvitel két személy közt, akár 15 MFt -nyi átviteli sebességet is lehetővé tesz. A csomagolás tartós, bármikor újrahasznosítható hasonló célokra... :)

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.03.16. 03:31:37

A Nokia-doboz vizuális értelmezésére tettem pár próbálkozást az
udomongya.blog.hu
blogomon. Ajánlom becses figyelmetekbe.

süti beállítások módosítása