Skip to content


Magyarország számokban: 2002-2010

Szerző: Droli - 2010.03.11. 07:12

Bookmark and Share

Több fórumon és blogon is felszólították a népet, hogy terjesszék, "reblogolják" a következő videót, melyet megtalálhattok az amieveink.blog.hu -n is.: 

Tessék, itt van, de ha már megtettem, hadd mondjam el a véleményemet is erről. Ami meg nem lesz szívderítő. Maga a videó látványa szenzációs, kiváló megoldásokat alkalmaz, felkeltette a figyelmem. A tartalmával van a bajom...

... az a problémám, hogy rengeteg benne a csúsztatás, az oda nem illő adat, meg az olyan tény, amiről nem igazán a szocialisták tehetnek. Alapként szögezzük le: az elmúlt nyolc év borzalmas volt, a nyomorba süllyesztette az országot, és ebben ma már az emberek többsége - hála istennek, mint a közvéleménykutatások mutatják - egyetért. Ettől azonban még lehetett volna tárgyilagosabban is szemlélni a helyzetet. Lássuk a kifogásaimat pontonként:

1. Hatszorosára nőtt a háztartások hitelállománya: így van, de miért nominálisan nézzük a dolgokat? És miért nem vizsgáljuk a betétállományt, mely kb. megduplázódott azóta? Persze, így is rossz az arány, de nem árt árnyalni ezt a képet.

2. Cégfelszámolások száma: ez rendben, de hol maradnak a cégalapításos adatok? Ez alapján kifejezetten jól állunk, például 2008-ban 48 ezer új cég alakult, és ez ellensúlyozza a 11600 megszűnőt. Kár, hogy ez kimaradt.

3. Fejletlen metróhálózat: ezt jobb lett volna kihagyni. Épül a négyes metró, rá is fizetjük a gatyánkat. Ráadásul a metróhálózat egy elég rossz példa: ki tudja megmondani, mennyi metró van például Dublinban? És rosszabbul élnek, mint mi?

4. Villamosított vasútvonalak száma: megmutatja a mai állapotot. Ennyi. És hol a 2002-es adat? Javult vagy romlott a helyzet azóta? Meg mennyiben befolyásolja az én komfortérzetemet az, hogy mivel megy a vonat? Tőlem mehet szénnel is, ha bent a  fülkében európai körülmények fogadnak.

5. A kórházi ágyak száma drasztikusan csökkent: világszerte így van, nem ártott volna hozzátenni.

6. A vége: 1 millió depressziós, alkoholista, cukorbeteg, stb: na ne vicceljünk már, ezek a problémák már vagy húsz éve fennállnak, többsége meg régebb óta is! Tény, hogy az MSZP-nek sem sikerült ezeket orvosolnia az elmúlt 8 évben, de egy kicsit erős az ő nyakukba varrni!

Ennek ellenére ajánlom mindenkinek megnézni a videót, mert vannak benne sokkoló adatok is: az államadósság mértéke, a GDP összehasonlítva a környező országokkal, melyekből tisztán látható az elmúlt 8 év romboló hatása. Kár, hogy a fenti torzítások megkérdőjelezhetővé teszik az alkotók amúgy minden bizonnyal nemes szándékát.

 


Címkék: mszp magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr521828505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vylhva Carcosa 2010.03.15. 19:13:58

Gratulálok az `alkotóknak`! Megint sikerült valamit ellopni:
www.youtube.com/watch?v=RfsZrfL3Qr4
(tudom, hogy a videó végén megemlítik a forrást)

süti beállítások módosítása