Skip to content


A Fidesz elszámoltatna - úgy legyen!

Szerző: Droli - 2010.03.16. 07:15

Bookmark and Share

Kedves Szíjjártó úr!

 

Egyetlen adófizetőktől ellopott pénz sem maradhat felderítetlenül” - mondta ezt ön a hétvégén. Erre csak két dolgot tudok mondani: köszönjük, és így legyen.

 

Köszönjük, mert higgye el, nekünk, adófizetőknek, átlagembereknek tele van a töke ezzel a pofátlan korrupcióval, ami itt van. Ebben az országban több százezren kapnak havi nettó 70-80 ezer forintot, de az átlag sem kap többet havi 150 ezernél, és őket (is) jogosan irritálják a repkedő korrupciós 10-20-100 milliók, meg a milliárdos támogatások haveri cégeknek. Mert mit szóljon az évi 2 millió bruttót kereső állampolgár, ha azt látja, hogy más érdemi munka nélkül kap 20 milliót értelmetlen tanulmányokra, 70 milliót „Nokiadobozokban” pusztán azért, mert „befolyásos ember”, vagy éppen 100 milliót végkielégítésre, miközben az illető vígan dolgozik tovább havi 2 millióért. Gondoljunk bele, 70 millió forintot sok ember egész életében nem kap összesen, míg Hagyó mindezt megkapta csak azért, mert ő Hagyó. Meg jó helyen volt jó időben, jó pártban. Ja, és ezek a pénzek közvetve közpénzek, tehát sok-sok havi 70-80.000 forintot kereső dolgozó dobja össze. Mit lehet erre mondani? Vonják felelősségre az összes korrupt állami szereplőt, politikust!

 

A másik dolog, amit kérni szeretnék, hogy így legyen. Ne csak szavak szintjén, ne csak a kampányban, hanem a választások után is. Sokan számítanak arra, hogy a választások után a csalódott fideszes szavazók átállnak a Jobbikhoz – nos, ha ezt megcsinálják, akkor ez nem így lesz! Ha másért nem, legalább a hatalmuk megőrzése érdekében cselekedjenek! Persze nem lesz könnyű, mert a párton belül is rengeteg vita lesz erről – sokan szeretnének a húsosfazékhoz ülni ott is -, de most az egyszer álljanak ellen a kísértésnek!

 

Tudom, nem lesz könnyű. Biztosak lehetnek benne, hogy a „független és pártatlan” magyar sajtó rágalomhadjáratot fog önök ellen indítani, Orbán-diktatúráról fognak írni, és arról fognak panaszkodni, hogy „sok régi tapasztalt szakembert” kirúgnak, hogy saját embereiket ültessék a kulcspozíciókba. Biztos lehet abban, hogy a „száz magyar liberális értelmiségi” ismét telehányja a nyugati sajtót levelekkel, hogy Magyarországon fasizmus van, és a diktátor Orbán üldözi és börtönbe zárja a volt MSZP-seket. Ne érdekelje önöket – mi tudjuk, hogy miről fog szólni, mert mi itt éltünk, és láttuk, hogy miről szól a történet. A külföldön élő magyarok majd elmesélik a helyieknek, hogy mi volt az elmúlt nyolc évben; hogy mi pénzt loptak ki a BKV-ból, hogy miért épültek két-háromszoros áron autópályák, hogy hogyan kótyavetyélték el a tévészékházat, hogy hogyan lehet az, hogy ilyen TB mellett is sírnak a vizitdíj után, mert kellene az a harmincmilliárd forint, miközben kétes hírű üzletembernek simán kölcsönadtak volna 25 milliárdot egy üzletileg megvalósíthatatlan tervre. Hogy miért nem tud egy magyar fiatal saját lakáshoz jutni, csak úgy, ha a végletekig eladósítja magát, miközben a tűzhöz közel álló személyek villákat építenek.

 

MERT ELEGÜNK VAN, ÉS SZERETNÉNK, HA VÉGRE MEGBŰNHŐDNE A GONOSZ, MINT A MESÉKBEN! Nem akarjuk azt látni, hogy akik most meglopták magukat, azoknak gyerekei-unokái vígan élnek a gondtalanságban, és körberöhögik az átlagembert! Mert ha így lesz, abból forradalom lesz, akárki meglássa.

 

Kedves Szíjjártó úr! Ígéretét felírtam, és számon fogom kérni. Remélem, ötösre felel majd.

 

Droli

 


Címkék: politika választás korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr181839787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.03.16. 09:12:45

Ugyan, ezek is úgy vannak vele, hogy hatalomra kerülnek, elfelejtik, mit ígértek, aztán mivel úgysem lehet tenni semmit 4 évig, addig megszedik magukat. Ha utána nem őket választjuk, sebaj, van már elég félretett pénz. Ez egy örök körfogás.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.03.19. 13:37:10

Kifelejtetted a leveledből, hogy akkor a választások után le kell állítani a vidéki fideszes közpénzszivatyúkat is, merthogy azok is csúcsra vannak járatva, ahol ők a kiskirályok
.

süti beállítások módosítása