Skip to content


Civil mozgalom - országos lista

Szerző: Droli - 2010.03.23. 07:29

Bookmark and Share

Egy pártot – vagy inkább szervezetet – óriási dicséret illet meg az „ajánlószelvényes” versenyben: ez pedig nem más, mint Seres Mária mozgalma, a Civil Mozgalom.

 

Bevallom, én nem sokat tudok róluk, sőt, szinte semmit. Annyit tudok, hogy Seres Mária anno a képviselők költségtérítésének kérdését firtatta, és emiatt nagyon utálták bizonyos képviselők :-) De például nem olvastam a programjukat, nem tudom, kik indulnak a mozgalom nevében, sőt, azt sem nagyon tudom, mit akarnak. Gondolom, ti is így vagytok vele, és ez nem feltétlenül a mi hibánk: a kedves sajtó ugyanis nem foglalkozott velük. Nem foglalkozott, mert nem állítottak celebjelölteket, mint az MDF, nem cigányoztak, mint a Jobbik, nem sírták tele a netet minden fórumon, mint az LMP, nem akartak 2 millió kopogtatócédulát összegyűjteni, mint a Fidesz, és nem borzolták az idegeket, mint az MSZP. Szóval finoman szólva sem volt „hátszelük”, és úgy kellett odamenni az emberekhez, hogy azok nagy valószínűséggel azt sem tudták, hogy mi fán terem ez a szervezet. De ők csak dolgoztak, csendben, halkan.

 

És országos listát állítottak!

 

Ez valahol megnyugtat engem. Bizonyítja, hogy kis „népi” kezdeményezés is tud „nagy dolgot” alkotni, pénz, médiahátszél, és susmus nélkül is. Meg azt is jó látni, hogy végre egy civil szervezet is elér némi sikert, nemcsak a „nagyok”.

 

Most már ígérem, hogy elolvasom a programjukat. :-)

 


Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr141860830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keria 2010.03.23. 10:36:25

Praktikusan 10.500 kopogtatócédula összegyűjtésével is lehet országos listát állítani, viszont csak akkor lehet a pártra szavazni is, ha van mindenhol területi listája és lehetőleg mindenhol egyéni jelöltje. A CM-re az ország kb. negyede szavazhat bármilyen formában, ez meg annyira nem nagy siker, ebből nem lesz parlament, de még 1% sem.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.03.23. 10:43:55

@keria: Persze, valószínű, hogy nem jutnak be, de valahol csodálom őket, hogy idáig is eljutottak. Az MDF például még az ördöggel is összefeküdt volna az országos listáért, és iszonyat energiát ölt bele (közben rengeteget romboltak a párt image-én), Seresék meg csendben megcsinálták.

Sátán meg a Jocó 2010.03.23. 11:02:09

én is drukkolok nekik, szalámizzák csak szépen tovább az LMP-t :)

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.03.23. 16:45:25

Aki értesülni szeretne a debreceni fejleményekről, kísérje figyelemmel Mórucz Szilviának, a Civil Mozgalom egyik debreceni képviselőjelöltjének honlapját: moruczszilvia.hu/
A debreceni szimpatizánsoknak, aktivistáknak ma este lesz találkozójuk.

süti beállítások módosítása