Skip to content


Száznál kevesebb szavazatot kapott...

Szerző: Droli - 2010.04.13. 07:15

Bookmark and Share

 Mint tudjuk, ahhoz, hogy valaki egyéni képviselőjelöltként indulhasson egy választáson, 750 kopogtatócédulát kell összeszednie - persze picit többet szoktak leadni mindig, mert néhány érvénytelen, meg rosszul van kitöltve; jobb a biztosra menni. Az ajánlószelvény persze nem jelent biztos szavazatot, de azért jelzi, hogy az adott jelöltre többen fognak szavazni, mint a család. Ennek ellenére vannak érdekes eredmények, melyek azt sejtetik, hogy a kopogtatócédula-gyűjtés nem érte el a jogalkotó által kívánt hatást (most ezt szépen megfogalmaztam :-). Az azért elég hihetetlennek hangzik, hogy valaki összegyűjt 750 érvényes ajánlószelvényt, de száznál kevesebb szavazatot kapjon. Lássunk pár példát:

Pápai István (MIÉP) - 83 szavazat (Csongrád, 2. vk)

Nagy Norbert (MSZDP) - 40 szavazat (Hajdú-Bihar 5.vk)

Megyesi Károly (MIÉP) - 87 szavazat (Hajdú-Bihar 5.vk)

Ferencz Sándor (MSZDP) - 93 szavazat (Nógrád, 4. vk)

Lóth Ferenc (MSZDP) - 88 szavazat (Somogy, 6. vk)

Azért én ezeknek a jelölteknek újra megnézném az ajánlószelvényét...


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr61915036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Murugya 2010.04.13. 09:35:05

...nem feltétlenül csalás....
sokan leadták a kopogtatót, de nem mennek el szavazni, mások leadták, de másra szavaztak, a biztos befutóra....
magam is gyűjtöttem, így személyese tapasztaltam a fentieket....többen mondták, hogy átadják, de nem szavaznak....többen pedig átadták, de biztosítottak, hogy most a tuti nyerőre voksolnak....
...

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.04.13. 11:04:43

Milyen jó kis csemegékre bukkansz :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.04.13. 12:14:11

@Murugya: Nem is azt mondtam, hogy csalás, hanem azt, hogy ezekben az esetekben a "kopogtatócédula-gyűjtés nem érte el a jogalkotó által kívánt hatást" :-))))

De azért ez már tényleg gyanús. Az oké, hogy mondjuk kap a jelölt 3-400 olyan kopogtatócédulát, aki nem kíván rá szavazni, de hogy szinte senki sem hajlandó? Na mindegy, most már nincs jelentősége, ez inkább ciki a fent említett uraknak.

Horizont 2010.04.15. 16:20:07

@Droli: Az is lehet, hogyha a jelölt becsenget a kopogtatóért mivel ismerős, kínos nemet mondani neki , de a választópolgár a szavazófülke magányában már felvállalja, hogy sza....ik rá :DDDD
Ez tényleg kínos a jelölteknek!

süti beállítások módosítása