Skip to content


Utálom a bikicsunájt!

Szerző: Droli - 2010.05.21. 06:31

Bookmark and Share

Ezennel megalapítom az "Utálom a bikicsunájt fan clubot". Utálom, hogy mindenhol ezt nyomják a képembe, utálom, hogy ekkora felhajtás van körülötte, és nem értek egyet azzal, hogy ez az ember "vesztes" lenne. (Ezt most ez leírom internetes nyelven, mert annyira gyönyörű: Dislike-olom ezt a hype-ot, IMHO a jútúbos csávó nem lúzer.)

Engem ez az előadás a "régi szép időkre" emlékeztet. Azokra az időkre, amikor még nem volt internet, nem volt Google, hanem volt egy Videoton kazettás magnóm, benne egy agyonhallgatott kazetta, meg nekem egy feladat, hogy próbáljam leírni fonetikusan a Deep Purple Black night című remek számának a szövegét. Azért én, mert akkor már majdnem három hete tanultam angolul :-) Szóval ez nem volt olyan egyszerű, mert mikor Ian Gillian, akinek akkoriban még remek hangja volt, lazán odavetette, hogy "méjbí áj fájnd ándövéj verájtbífríííí frííí", szóval ezt nem volt könnyű kihallani, fonetikusan leírni. De remek szórakozás volt! A fonetikus átírásról nagyon jó történetek vannak, gondoljunk csak a “Gimme some loving”-ra, melyet sokan "kiviszem a lavórt"-nak énekeltek, vagy a Black Sabbath Paranoid című slágerére, ahol a kezdősort, hogy "Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind" többen úgy interpretálták, hogy "Kispiricsi faluvégen folyik el a kanális". (És ez a rész most csak 18 éven felülieknek! Volt, aki még ezen is túlment, és magyar számokat fonetizált; a legenda szerint például Vikidál Gyulának meg volt tiltva, hogy Szécsi Pál Karolinájában a Karolinát “Kell a pina”-nak énekelje :-) Hiába, ez az amatőrség varázsa.

Azért egyszer én is megnéztem a bikicsunájt. Egyszer szórakoztató volt. De nem érzem, hogy azzal, hogy most teleszórom a környezetemet és a netet "bikicsunájjal", én is szórakoztató lennék. Sőt, ha kérdeznek, és azzal válaszolok, hogy "bikicsunáj", még nem adtam választ a kérdésre. Bikicsunájos emberünknek meg üzenem, hogy ne keseredjen el, régen nagyon sokan énekeltek így dalokat, igaz, akkoriban még nem a "villantás" volt a menő, hanem az énekhang; de másrészt kis zenekarok is meg tudtak tölteni vidéki kultúrházakat, és nem az a szenvedés volt, mint ma, hogy már nem is mernek koncerteket bevállalni műsztárjaink, mert a kutya nem megy el rájuk. És remélem, hogy senki nem röhögi ki ezért az utcán - röhögjenek inkább azon, hogy hogyan bassza át őket egy sztár a félplayback show-jával! Ez a gáz, nem a bikicsunáj...


Címkék: zene bikicsunáj

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr22012628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.05.21. 09:13:08

Kihagytad a "lájfisz lájf, levelet kaptam lájf"-ot. :-))

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.05.21. 13:41:06

Nekem is egyből a levelet kaptam lájf jutott eszembe :D
Addig mondogatták amúgy, amíg én is megnéztem. Nem találtam különösebben humorosnak. Remélem, az igen szakértő zsűri nem alázta porig szegény hapsit.
Volt valami csaj is, aki meg az előző szériában kenlit énekelt, amúgymeg ne mondja senki, hogy még nem hallott félre dalszöveget. Szerintem a legvájtfülűbbekkel (micsoda szó:D ) is megesik, hogy félrehallják.

És akkor az én kiskori félreértésem: Queen és a vájszikum. Na melyik szám lehetett? :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.21. 13:44:28

@Vorg a Halhatatlan Báró: Bájszikul rájz.:)) Neke meg Madonna: Csirió (Material girl) :))

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.05.21. 13:47:00

@bogancs: olyan tinglitanglit nem játszik rendes rockzenekar :-)

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.05.21. 15:53:40

Madonna Csíriója nekem is megvolt. Én is meglepődtem, mikor megtudtam, mit énekelt a refrénben.

daniferi 2010.05.22. 02:55:54

Szerintem ez a bikicsunáj lájkolás két ok miatt lehet. Az egyik, amit te is írtál, hogy lúzernek tartják, a másik pedig azért mert bár nem tudja a dalszöveget pontosan, mégis kiállt és megmutatta, hogyan énekel. Talán sokan irigykednek is, hiszen sztár lett belőle. Szerintem rá jobban fognak emlékezni, mint más résztvevőre.

Egyébként amikor hallottam, nekem a karaoke bulik jutottak eszembe, mégpedig hogyan csinálják a japánok és mi. A japánok azért járnak ilyen helyekre, hogy jól érezzék magukat, mindenki ontja magából a bikucsunáj stílusú dalszöveget, míg itthon van egy-két jól éneklő ember, aki nem adja ki a kezéből a mikrofont, de ha mégis, mérgesen néznek arra, aki elmeri rontani az ő játékukat.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.05.24. 21:14:35

@daniferi: "bár nem tudja a dalszöveget pontosan, mégis kiállt és megmutatta, hogyan énekel."
Ezt hívják totális igénytelenségnek. És ezért megérdemli a baromállat, hogy a pofájába röhögjenek. Választhatott volna magyar dalt, vagy megkérhette volna egy angolul értő ismerősét, hogy írja le neki fonetikusan a szöveget. De ő ennyit nem volt hajlandó ezzel foglalkozni, és azt képzelte, hogy ezzel a hozzáállással elérhet valamit...

gébence · http://soraim.blog.hu 2010.06.05. 10:27:18

Az egyik Junkies-dalban (a címe "Miért?") azt a sort, hogy "Miért szaladok el?" hallottam úgy, hogy "Hé, sz.rnom kell..." Másik nagy félrehallásom Queentől az "I want it all", amiről eleinte mindig azt hittem "Harmóóóniia".

süti beállítások módosítása