Skip to content


A rendszám ápol, s eltakar

Szerző: mememellen - 2010.06.08. 07:26

Bookmark and Share

Ismét egy utcán tapasztalt jelenettel jelentkezem. Ezúttal egy motoros húzta ki a gyufát, vagy nyitotta ki a bicskát, ha úgy jobban tetszik. Egy dolgot bánok, hogy nem csináltam fényképet.

A péntek délutáni csúcsban ezt-azt vásárolnom kellett, így egy bevásárlóközpont felé vettem az utam. Kevés volt a hely, ahová lehetett parkolni, s ami volt, az is meglehetősen szűkre volt méretezve. Sebaj, kicsi az autó, így azért elfér.

A boltból kifelé jövet épp két srác parkolt le motorral a kocsi elé, persze rém udvariasan, lehetőleg úgy, hogy épp 25-30 centim legyen kiállni. Mondom magamban nyugi, nem szabad általánosítani és a retro-tarajukból kiindulni, de amit ezután láttam, az minden határon túlment. Mondhatnám úgy is, ahogy a gimiben nekem szokták a tanárok: Zsoltikám, a pofám leszakad!

Az egyik motor rendszámtábláján a számok egy szikszalaggal le voltak ragasztva. A motor gazdája miután leparkolt, a csíkot lehúzta, a rendszám hátuljára ragasztotta és besétált a szomszédos pizzériába.

Lehet, hogy rám igaz a mondás, hogy újszülöttnek minden új, de ilyet még nem láttam. S, ha jobban belegondolunk, egy ilyen apró mozdulattal bírság nélkül meg lehet úszni a városi 130-as száguldásokat, melyekre a jó idő beköszöntével egyre gyakrabban van példa. Sőt, ez még jobbik eset, hisz, ha hasonlóképp lép meg egy baleset helyszínéről, ahol –ne adj isten- vétlen sérültek is vannak, az már régen rossz. Azaz a jelző a rossz, mert az efféle tett inkább minősíthetetlenül gerinctelen és aljas. 

Gyanítom, hogy hiú ábránd, de igazán akkor alakulna ki jó vélemény a motorosokról, ha kivetnék maguk közül az emígy cselekvő társaikat, s ők pedig szabálybetartó viselkedéssel járulnának hozzá a silány közlekedési morál javításához.


Címkék: motor utca közlekedés viselkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr982060243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.06.08. 08:48:11

Én sem láttam még ilyet. Bármit meg lehet tenni, elég durva.

háromajtos_sarga_busz 2010.06.08. 09:12:51

Én inkább a mozgássérült kártyával parkoló "üzletembereket" csapkodnám meg. Győr belvárosában miattuk ,már az sem parkolhat akinek szüksége lenne arra a helyre, amire eddig ők álltak.
A postról annyit, hogy felháborodni lehet. De ahol a rendszer hibáit kihasználják, ott nem feltétlenül az a hibás aki ezt megteszi. Azzal, ha ilyen rendszámmal a háta mögött csinál egy balesetet, gyorsabban idézhet elő közigazgatási szinten változásokat,mintha valaki benyújtja és kéri, hogy figyeljenek már oda a meglazított csavarra,a túl kis méretű rendszámtáblára,vagy a leragasztott felületre etc.

daniferi 2010.06.08. 15:17:45

Aztán van olyan, amikor átragasztanak az autó rendszámtábláján egy számot, például 3 helyet 8 lesz és utána lehet rohangálni az autópálya-felügyelethez fizetni, mert ők csak rendszámot néznek, azzal nem foglalkoznak, hogy nem is azé az autóé.

mememellen 2010.06.08. 17:33:20

@daniferi: Ez se rossz.
@háromajtos_sarga_busz: Meg itt is a pont, jogos, valami mást kéne kitalálni, de mit.

süti beállítások módosítása