Skip to content


Kevesebb csapatot a foci VB-re!

Szerző: Droli - 2010.06.15. 06:46

Bookmark and Share

Nagyon túlzok azzal, ha azt mondom, hogy ez eddig minden idők legrosszabb VB-je? Két gól már soknak számít, a "sztárok" fáradtak a hosszú szezon után, és ahelyett, hogy arról beszélnénk, hogy melyik mérkőzés micsoda játékot hozott, inkább az a téma, hogy melyik meccs volt az unalmasabb. Ráadásul ez a rohadt vuvuzela teljesen elveszi a lelátó hangulatát, nem lehet hallani a szurkolást. Ráférne a foci VB-re egy kisebb reform.

Eleve rengeteg a 32 csapat, és a területi elosztás sem az igazi. Persze, a FIFA azt akarja, hogy minél több országban legyen fociláz, és ebből kifolyólag nagyobb pénzt lehessen kérni a különböző jogdíjakért, de sajnos az üzlet a színvonal rovására megy. Mit keres pl. Ausztrália a futball vébén - ezzel a csapattal? Indokolt-e az öt afrikai csapat, ha egy fordulóban mindössze négy pontot tudnak szerezni, sokszor nem éppen neves ellenfelek ellen? Kell-e Görögország-szintű csapat a VB-re? Jó, korai még feltenni ezen kérdéseket, de az már az előző világbajnokságon is kiderült, hogy néhány válogatottnak - tudása alapján - egyszerűen semmi keresnivalója a világ elitfutballjában. Egy Európa bajnokság sokkal színvonalasabb meccseket szokott hozni, igaz, lassan már ott is 32 csapatra bővítik a mezőnyt, hátha akkor mi is beférünk. Lehet, jobb lenne visszatérni a 24 csapatra.

A másik probléma maga Dél-Afrika. A biztonság még hagyján, azzal hátha nem lesz nagyobb probléma. de jó lenne szólni nekik, hogy már kurvára unjuk a vuvuzelájukat! Ez nem szurkolás, amit ők csinálnak! Az Afrika-kupákon az ember ámulattal nézi a nézőtéren kialakuló spontán bulikat, táncokat, zenéket, melyek valóban tükrözik az adott ország kultúráját, de ebbe nem tartozik bele az, hogy egész meccsen fújnak egy szilveszteri-trombitaszerű izét. Másik problémám a nézőszámmal van; a következő képet a Japán Kamerun meccsen "lőttem": hány üres szék van a képen? És ez méltó-e egy világbajnoksághoz?

Jó lenne, ha a jövőben a FIFA jobban átgondolná a foci VB-k rendszerét, és a jövőben az üzlet helyett inkább a színvonalra helyezné a hangsúlyt. 


Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr702081342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.06.15. 08:25:39

Amit tudok én is megnézek, de nem úgy ahogy régen. Nem úgy, hogy fogom magam, kanapé és szurkolok. Nincs semmi izgalom, tulajdonképpen megy a meccs és én mindenféléket csinálok. Ha esetleg gól van, akkor felkapom a fejem, megnézem az ismétlést és legyintek. Nagyjából ennyire villanyoz fel.
Jó lenne már valami ütőset látni. A mai nap sem tartogat hatalmas izgalmakat...
Lehet, hogy ettől a vuvuzelától elalsznak a játékosok, azért ilyen uncsi az egész :D

reKorrekt 2010.06.15. 09:11:56

A majomfurulya tényleg megöli a hangulatot, ahogy maga a játék is. De talán a 16 közt már láthatunk majd jó meccseket...

Mighty 2010.06.15. 10:56:37

A vuvuzelától már az első meccsen herótom lett. Miért? Ezért:
i.imgur.com/TMRvl.png
Ez ellen sajnos nem tudunk mit tenni, talán ügyes programokkal kiszűrni a trombita hangját.
Az unalom ellen viszont a legjobb ellenszer a kis tétben megtett fogadások. Garantáltan szurkolni fogsz :)

anarcho78 2010.06.15. 15:52:27

azt nem értem, hogy a különböző elektronikai kütyükkel miért nem lehet kiszűrni az adásból azt a frekvenciát, amin a vuvu szól? a rendvédelmi hatóságoknál képesek letisztítani egy felvételt a végtelenségig, ez sem lehet akkor probléma...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.06.15. 16:22:35

Nem volt gyenge a nézőszám a Szlovákia-Új Zéland meccsen sem... kb. félház. Mondjuk a meccs színvonala alapján még ez is sok volt.

süti beállítások módosítása