Skip to content


Kommentbajnok - reloaded

Szerző: Droli - 2010.06.18. 17:19

Bookmark and Share

Volt egy korábbi kezdeményezés, ami lefulladt, de nekem nagyon tetszett, a Kommentbajnok, komolyan, ha nincs, én csinálom meg.

A fenti mondatot Nosferato, a B-oldal szerkesztője fogalmazta meg a hét bloggerében. Nos, van egy jó hírünk: a  Kommentbajnok újraindult! Blogunk szerzője, Slanger ismét várja a javaslatokat, hogy kommentjével ki érdemli ki az aznapi kommentbajnok címet!

A komment a legnagyobb elismerés a blogírónak, ugyanis azt mutatja, hogy a kedves olvasó nemcsak elolvasta az írást, hanem véleményével is ellátta, vagyis ő is dolgozott vele egy kicsit.

Mondjuk az elmélet már itt megbukik, hogy véleményével ellátta, mert bizony a kommentek jó része nem véleményezés, hanem reklám/ökörködés/frusztráció levezetése/chat vagy ilyesmi. Ezekkel sincs semmi baj, elvégre hétköznapi kommunikáció során is ez van, igaz, mivel ott arccal is vállalja az ember magát, annyira azért ritkán durvul el (habár gondoljunk pl. az autósok anyázására...).

A kis- és közepes blogokban a kommenteléssel nem szokott probléma lenni, ritkán téved be olyan komment, mely feltűnési viszketettségből született – bezzeg a nagyobb, olvasottabb blogokon! Csak úgy hemzsegnek az oda nem illő beszólások, arcoskodások! Ez eléggé zavaró annak, aki a releváns kommentekre kíváncsi, s azt kell látnia, hogy a 300 kommentből max. 50 szól a témáról, de aki abban a „kommentcsapatban” van, az észre sem veszi. Jó példa erre a Szakítósblog, ahol kb. az 50. komment után kialakul a chat, s onnantól inkább hasonlít egy msn-re a dolog, semmint véleményezésre. Miért van ez? Sok blog kezd átalakulni baráti körökké, klubokká, ahol a blog csak álca a magánbeszélgetésre (pont mint régen a klubélet).

Néha azonban érthetetlen, hogy miért is kommentel az illető. S itt most nemcsak a stílusról van szó, hanem magáról a tényről, az indítékról. Például mi motiválja azt a kommentelőt, aki bejelenti, hogy „dél van”? Vagy hogy „eső lesz”? Vagy aki beírja, hogy „A R.Rékát is megraknám, de csak azért, hogy lássam milyen fejet vág a törpe, mikor kiderül kúrják a nejét...akkor vajon, hogy puffogna a kis hörcsög? :D

De végül is nem nekünk kell megfejtenünk ezt a kérdést, arra ott vannak a nálunk okosabb emberek, így mi max értetlenkedünk/röhögünk/szörnyülködünk ezeken a bejegyzéseken. Illetve Slanger kolléga blogot csinál belőle, s kiválasztja a neki „legjobban tetsző” kommenteket a blogvilágból. Mindenesetre sok sikert kívánok neki ehhez, a téma kimeríthetetlen, valóságos aranybánya, s remélem, hogy közben mi is nagyon jókat fogunk szórakozni. :-)

(Forrás: http://tudtad.blog.hu/2009/09/03/uj_blog_kommentbajnok)

 


Címkék: blog szolgálati közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr332091715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mememellen 2010.06.19. 16:48:37

Nagyon jó kis kezdeményezés, majd eztán még éberebben járok és küldöm, ha valami jót találok.

süti beállítások módosítása