Skip to content


A bankokkal fizettetik az új békekölcsönt

Szerző: bogancs - 2010.06.22. 16:00

Bookmark and Share

Nincs ki minket romba döntsön, fegyverünk a békekölcsön!

Petró elvtárs a mai napon 200 Ft békekölcsönt jegyzett, ezzel is kifejezve a békeszeretetét és béke iránti vágyát. Pertó elvtárs jó elvtárs, nem úgy mint Kovács Béla kulák, aki 100 Ft-ot ajánlott fel az államnak. Az ilyenek a haza ellenségei! Nyerészkedéseikkel az egész országot romba dönthetik. Kövessük hát Petró elvtárs példáját, és jegyezzünk 200 Ft békekölcsönt!

Ilyen, és ehhez hasonló propagandával vette el az állam a Rákosi rendszer idején az emberek megtakarításait. Főként a kulákként megbélyegzettekét. A békekölcsön persze csak nevében volt kölcsön, azokat soha nem fizették vissza. Az állam akkoriban a kulákoktól remélte beszedni a békekölcsön java részét. Ez persze nem sikerült, hiszen a kulákokat már korábban is mindenféle jogcímen kifosztották. Ezért szükség volt a „becsületes dolgozó emberek” áldozatvállalására is.

Most, 2010-ben ismét elfogyott a kormány regimentje, gyakorlatilag ugyanazt az érvet sikerült elővennie, mint 60 évvel ezelőtti elődjének: Onnan vegyünk el pénzt, ahol úgy sejtük, hogy sokat rejtegetnek, a bankoktól. Az egyetlen hivatalos érv az, hogy amikor a bankok voltak veszélyben a válság kezdetén, akkor az állam sietett a segítségükre (amit persze a bankok nem nagyon vettek igénybe), így most itt az ideje, hogy azok viszonozzák a szívességet.

Szóval az Orbán-kormány megtalálta a népszerű megoldást: népnyúzó megszorítások helyett kisöpörjük a bankok padlását.

Mai banki vitanapunk előző posztjaiban bemutattuk, hogy az élet mennyi területén kapcsolódnak a bankok a mindennapjainkhoz. Csak remélhetjük, hogy tényleg ilyen egyszerűen tud pénzt szerezni a kormány, és nem megint rajtunk csattan majd az ostor.


Címkék: bank bankadó békekölcsön

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr22099365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:14:12

a liberális "állam rossz gazda" gazdaságpolitikát hangoztatók szemrebbenés nélkül kezdtek el sírni állami segítségért, miközben a "gazdasági válság" közepette sorban rekordprofitról számoltak be, miközben ötgyerekes családokat lakoltatnak ki kommandós segítséggel.

magam részéről lámpavast vinnék abankoknak, nem 'megszorítást'

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.06.28. 09:15:55

A blogírón kívül mindenki tisztában van vele, hogy elsősorban a bankok a világválság okozói, ezért rajtuk kell elverni a port. Itt egy cikk az amerikai intézkedésekről:
www.origo.hu/print/uzletinegyed/befektetes/20100625-celegyenesben-az-amerikai-penzugyi-reform.html
Remélem, hogy erősen csökkenni fog a banklobby hatása a törvényhozásra.
Pl. tuda-e mindenki?:
Ha felszámolnak egy céget, az abból még kinyerhető pénz elosztásának a sorrendje:
1. a felszámolással foglalkozó cég költségei,
2. a banki tartozások kiegyenlítése,
csak 3. a dolgozók bére.
Köszönjük, kedves törvényhozó!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.06.28. 16:15:19

@Szakaly Gyorgy: Egyetértek! A banklobbi mellett még az olajlobbi erejét jó lenne csökkenteni. Talán a mexikói katasztrófa segít.

Amitől kicsit tartok, az a pénzteremtés posztban leírtak szerint: A 200 milliárdos elvonás azt jelenti, hogy a hitelezési lehetőség ennek az 50-szeresével is csökkenhet.

süti beállítások módosítása