Skip to content


Spórolás lemondás nélkül - Tuti üzlet 3.

Szerző: bogancs - 2010.06.28. 07:39

Bookmark and Share

A fogyasztói társadalomban kialakult szokások és a TV által sugárzott, sokszor a pszichére ható reklámok rendkívüli pazarlásba zavarják bele a mai kor emberét.

Tuti üzlet sorozatunkban néhány praktikus ötlettel ismertetjük meg olvasóinkkal, amelyekkel bárki úgy spórolhat, hogy közben nem kell lemondania semmiről.

Az első két részben megnéztük, hogyan trükköznek a gyártók a fogkrémmel, illetve hogyan tudunk spórolni a lakásvilágítással. Most nézzük hogyan tudnak spórolni lemondás nélkül a kontaktlencsét viselők az ápoló folyadékkal. Kicsit speciális a téma, de aki kontaktlencsét hord, az gondolom tudja, hogy miről van szó.

A fogkrém-fogkefe gyártókhoz hasonlóan a kontaktlencse és az ápolószer gyártása is összenőtt. A gyártók a saját kontaktlencséjühöz a „maximális kényelem” (értsd maximális haszon) érdekében a saját ápolószerüket ajánlják megvételre. Az összetételt megnézve azonban látható, hogy a helyettesíthetőség más gyártók készítményeivel meglehetősen magasfokú.

Szóval a gyártók többsége minden doboz ápolószerhez ingyen adnak egy kontaktlencse tartót. A trükk ezzel a tartóval van. A kontaktlencse éjszakai tárolására néhány csepp ápolószer bőségesen elég, miközben az ajándék tokokba a szükséges mennyiség többszöröse is elfér. Míg egy kontaktlencse átmérője alig több egy centiméternél, addig van, hogy az ajándék tokok átmérője akár a 3 centit is eléri, valamint egyre mélyebb. A tok térfogata pedig az átmérőjének (illetve sugarának) arányának négyzetével növekszik. Pszichológia, hogy az emberek többsége a kontaktlencse tokot tele tölti ápolószerrel éjszakára, így a szükségesnél jóval többet fogyaszt. A speciális folyadéknak pedig tízezer forint felett mérik literjét..

Tehát a mai tuti üzletünk: takarékos, kisméretű, formatervezett kontaktlencsetok.


Címkék: spórolás nélkül lemondás kontaktlencse ápolószer

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr262083354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.06.28. 09:48:55

Nekem nem bírta a szemem a lencsét, így jobban spórolok, hogy nincs is :) Ha azt nézem, olcsóbb, hogy veszel évente szemüveget, mint a kontaktlencse. Esetleg ha van az embernek pénze, meg is műtheti a szemét, úgy 8-9 év alatt visszajön az ára, ha évi 1 szemüveget számolunk. Nekem nincs rá pénzem, ráadásul szemüveget is csak 2-3 évente tudok venni, ennél jobban csak akkor spórolnék, ha nem is lenne, de akkor nem látnék :)

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.06.28. 17:08:53

Megkérdeztem egy optikust, hogy a havi lencséjét ő cseréli-e havonta és mondta, hogy ááá dehogy. Nyilvánvaló, hogy tovább lehet hordani, csak ha kidobod havonta a lencsét és teszed be az újat, akkor többet fizetsz.
Elég rutinos viselő vagyok, már 93 óta van lencsém, elég erős, ezért számomra a szemüveg a fürdőtől az ágyig, ágytól a fürdőig botorkálás kelléke csupán, a műtét nem oldaná meg, mert több kellene, szóval marad a lencse.

Persze, nem biztatok senkit arra, hogy tovább viselje a lencsét, ki kell tapasztalni, mit bír a szem, ugyanúgy, ahogy a folyadékot is. Ha valamelyik beválik, akkor nem érdemes a pár száz forinttal olcsóbbra áttérni és azt sem kell minden éjjelre újra tölteni a tokba.

süti beállítások módosítása