Skip to content


Torgyán-újratöltve

Szerző: Droli - 2010.07.01. 07:00

Bookmark and Share

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én némi nosztalgiával tekintek vissza Torgyán parlamenti felszólalásaira. A 15 perces kétpercesek, a több mint félórás beszédek, valamint a bolsevik és a népnyúzó szó percenkénti emlegetése annyira egyedien "torgyános" volt, hogy egyszerűen szem nem maradt szárazon hozzászólásai kapcsán.

Hogy ne felejtsük el Torgyán bácsit, belinkelek egy másfél perces videót, melyen újra átélhetjük azt a felejthetetlen élményt, amit a parlamenti közvetítést nézők is átélhettek, mikor meghallották: "Megadom a szót Dr. Torgyán József képviselőtársunknak; képviselő úr, öné a szó!"


Címkék: torgyán parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr482116723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2010.07.01. 08:43:37

Attól függetlenül, hogy Torgyán doktor beszédeit inkább a Vasárnapi Kabaré rovatban kellene elhelyezni, nem mindig mondott nagy hülyeségeket az öreg. :)

És most egy kis off: Droli, a múltkor későn vettem észre a felhívást, hogy mondjunk ötleteket az egyes rovatokra. Ha véletlenül megtalálnátok azokat a régi Nagy-Bandó kabarékat, amelyekben az Esőember stílusában beszél, vagy a környező szocialista országokba akar kiutazni, esetleg mikor sorban áll az NSZK nagykövetsége előtt vízumért, akkor hálásan venném. Régi jó kabarék ezek, méltatlanul elfeledve.
Off vége. :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.07.01. 11:28:43

@Wendiii: OFF: megnézem, bár Nagy Bandótól sajnos nem sok dolog van meg a neten. Pedig mekkora humorista! "Egy Jónás nevű úr várja önt a hal(l)ban." :-))))

Tovább offolok: van egy ősrégi kabaré, ahol öt, tíz meg húszéves házasokat kérdeznek, és szerepel benne többek között Csákányi és Csala Zsuzsa is. Ha valaki megtalálja, küldje már el nekem :-)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.07.01. 22:31:53

Hát ez tök jó volt. Ebből tényleg kabaré sorozatot kellene csinálni. Egyébként egyetértek Wendiii-vel, sok dologban tényleg jól látta a dolgokat.

Hogy az OFF-hoz is csatlakozzak: Nekem eszembe jutott még egy Hofi kabaré Torgyán földművelésügyi miniszter korából. Valami olyasmiről volt szó, hogy a nagy belvízproblémát úgy oldaná meg, hogy ahol összegyűl a belvíz, ott lesz a halastó. Vagy valami ilyesmi. :-)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.07.02. 11:44:13

@bogancs: Azt hiszem, az az "élelem bére"albumon volt:

gébence · http://soraim.blog.hu 2010.07.11. 19:45:45

Torgyánt visszanézni: egészen szürreális

süti beállítások módosítása