Skip to content


NERinyálj! Biztos van értelme :-)

Szerző: Droli - 2010.07.09. 07:07

Bookmark and Share

A NER-ről (tudjátok, a papír, amit ki kell függeszteni a hivatalokba) már sok szó esett sok blogon, és gondolom, most is van, aki már előre fogja a fejét, hogy miért is kellene az erről szóló 2312. blogbejegyzést elolvasnia. Megnyugtatom, ez nem olyan “anyád, Viktor!” típusú poszt lesz, mint amivel tele volt az Index címlap pár napja, inkább az okokat keresem. Vajon mi motiválhatja a Fideszt, hogy ezt az öntömjénezést így le akarja nyomni az emberek torkán? Mert szögezzük le előre: a NER nem egy hülyeség, például Fidesz pártnyilatkozatként tökéletesen megállná a helyét. Na de hogy a parlamenttel is megszavaztatták, majd pedig ki akarják rakatni a hivatalokba, szóval ez már pofátlanság. Vajon ennyire hülyék lennének a Fideszes vezetők, hogy nem mérték fel előre ennek a dolognak a buktatóit, és valami rózsaszín ködben lebegve azt hitték hogy az emberek örömmel fogadják majd ezt?

Ezt a változatot gyorsan el is vetném. A Fideszben tapasztalt, dörzsölt politikusok ülnek, némelyik már húsz éve megél abból, hogy ő fideszes, több parlamenti ciklusban is a párt tagja volt, és átélt már pár olyan helyzetet, melyet “húzósnak” lehet nevezni. Másrészt a párt mellett ott vannak a tanácsadók, azok az emberek és a cégek, melyek pár kampányt már szerveztek, és pontosan tudják, hogy hány százalék nyugdíjemelést kell ígérni 4,3% pluszszavazatért. Aztán ott van még a “szakmai holdudvar”, akik a különböző szakmai döntéseket előkészítik, gazdasági, belpolitikai, meg egyáltalán minden téren, és igen nagy befolyással vannak a pártban. Gondoljátok, hogy ennyi ember közül senki nem szólt, hogy “Viktor, b. meg, ilyen hülyeséget ne is akarj megpróbálni, mert a sajtó kőkeményen szétszed ezért, és csinálhatsz te bármi szépet azokban a napokban, a közbeszédet garantáltan az A/4-es papírlapod fogja uralni!”

Szerintem pont az ellenkezője történt: tudatosan akarták a NER-re irányítani a figyelmet! A NER tulajdonképpen egy nyilatkozat, melyet éppen úgy fogalmaztak meg, hogy már elérje az ingerküszöböt, de még ne legyen nagyon durva; a hivatalokba kirakással pont azt akarták elérni, hogy garantáltan bekerüljön a hírekbe a dolog - de hát nem szankcionálják azt, aki nem rakja ki, tehát ők sem gondolják egészen komolyan. Sőt, állítom, a Fidesz vezetői is tisztában vannak azzal, hogy ez nem kerül ki szinte sehová, maximum egy-két buzgómócsing vezető fogja kirakni. Viszont, mint írtam, az egész színjáték elérte azt a küszöböt, hogy erről beszéljen mindenki - másrészről viszont nem érte el azt a küszöböt, hogy emiatt “forradalom” törjön ki. Figyeljétek a “vérnarancsosok” reakcióit: “ ez a papír legyen a legnagyobb probléma a kormányzás során!” Végül is igazuk van :-)

Azt nem tudom, mi lehet, mi lehetett az a dolog, amiről el akarták terelni a figyelmet. Talán a kádercseréket akarták leplezni? Vagy az ország problémáit akarták kicsit háttérbe szorítani (emelkedő frankárfolyam,  árvíz, stb)? Vagy egy most még nem ismert döntést készítettek elő, és nem akarták, hogy valami is kitudódjon arról? Nem tudom, de marha ügyesen csinálták, mert múlt hét péntek óta szinte nincs is másról szó.

Ti mit gondoltok erről?


Címkék: orbán fidesz ner

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr382137114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.07.09. 10:30:42

Majd szeptember 17-én kiszivárog valami és rádöbben a nép, hogy mi is történt a háttérben ebben az időszakban. Déjá Vu.
Kellett a Zorbánnak forradalomról papolni! Előbb-utóbb megkapja, csak ő a barikád másik oldalán lesz.

daniferi 2010.07.09. 17:58:43

Igaz, addig se foglalkozunk se a kolbászos kerítéssel, se a saját emberek máv vezérkarába ültetésével :) Különben is, szabadságon vannak, legyen már addig is csámcsognivaló, nehogy feltűnjön, hogy senki se dolgozik :)

süti beállítások módosítása