Skip to content


Segély Afrikának

Szerző: Droli - 2010.07.31. 06:29

Bookmark and Share

Egy OECD jelentés szerint a leggazdagabb országok nem teljesítik azt az öt évvel ezelőtti ígéretüket, miszerint idén 50 milliárd dollár segélyt küldenek a szegény országoknak, főleg Afrikának. Főleg Németország, Franciaország, Olaszország és Japán felelős azért, hogy idén ez az összeg 21 milliárd dollárral kevesebb lesz. De vajon segít-e ez az állandó segélyezés Afrikán?

Pedig öt éve a leggazdagabb államok kifejezetten sokat vállaltak: a nemzeti jövedelmük átlagosan 0,51%-át a legszegényebb országok megsegítésére kívánták fordítani, ezen belül is a legnagyobb arányú segélyezők: Svédország (1,03%), Luxemburg (1%), Dánia (0,83%), Hollandia (0,8%), Belgium (0,7%), Nagy Brittania (0,56%). A nagy ígérgetés vége az lett, hogy Afrika idén kb. felét kapja meg annak, amit ígértek. Ahogy egy szakértő nyilatkozott: “Botrány! A hiányzó 21 milliárd elég lett volna arra, hogy minden gyermek iskolába járhasson, és megmentette volna kb. 2 millió anya és gyermek életét a legszegényebbek közül!”

Érdekes dolog ez az afrikai segélyezés: mióta az “eszemet tudom”, az megy, hogy segélyezni kell az afrikaiakat. A gond ott van, hogy a szuperkoncertek-adakozások-felajánlások ellenére ez az Afrika-projekt nem akar haladni - és itt különösen Fekete-Afrikára gondolok. Az adományok nagy része tán’ a bandavezérek kezében köt ki, és pont azokhoz nem jut el, akikhez kellene. Másrészt a “fehér” ember is kőkeményen felelős az afrikai állapotokért - nyersanyagnak használja a kontinenst, és a “nagyontiszta, nagyonkapitalista” multik kirabolják az ásványkincseket, és tojnak a környezetre (lásd: olaj-Nigéria, gyémánt-Dél Afrika, és még sorolhatnánk...). Vajon milyen mértékben részesedik országa gazdagságából az átlag afrikai? Elárulom: semennyire, mert korrupt vezetőik eladták a kincseket két tál babért. És míg az európai-amerikai multi kirabolja az afrikai embereket és a környezetet, addig az európai-amerikai állam megpróbál kompenzációt nyújtani az adófizetők pénzéből. Csak a lelkiismeret végett...

Szerintem Afrikának az lenne a legnagyobb segítség, ha békén hagynánk, és visszaadnánk nekik azt, ami az övék. Nem kell mindenkire ráerőltetni az európai és amerikai “civilizációt”.


Címkék: afrika segítség szegénység

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr502186796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.07.31. 23:18:21

Nem is kell messze menni, mi meg Európa Afrikája leszünk lassan...

petrov144 2010.07.31. 23:31:28

a hal helyett hálót adj - elvet kellene követni, de nem várható válotzás..tul nagy pénz van a nyersanyagokban, a nyugati államoknak meg nem érdeke az életszínvonal emelkedés, sőt inkább az hogy a kontinens "kompenzálja" a magas szaporulatot.

Pedig adottságok lennének sok afrikai országban, ásványkincsek mellett turizmusra lehetne építeni, olcsó fiatal munkaerő.. de amig káosz van meg középkori gondolkodás és állati viselkedés és brutalitás, gyerekkatonák stb ááh

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2010.08.01. 08:34:41

Droli, az utolsó két mondattal a szívemből szóltál.

Frick László Emlékzenekar 2010.08.02. 06:11:27

@petrov144: @Wendiii:
A gyerekkatonák , meg az "állati viselkedés" ezek mind mind a sokkultúrák, a civilijazijácijaó , a misszionárius póz, a konzervek s konzervnyitók, a segélyezés stb következményei.

ha véginézitek ezeket a képeket
www.leni-riefenstahl.de/eng/dienubav/1.html

vagy belegondoltok abba, hogy az a világ, amit a mindössze harmincvalahány éve fölvett Az istenek a fejükre estek film sejtet, a múlté, vége, kampecc..
az unoka még képes a televíziókamerák előtt egy 30km-es hosszúfutásban halálra fárasztani az antilopot, de már kínai edzőcipőben és levágott szárú kínai katonaigatyában.

Afrika mai története az India és kína közötti gazdaságiháborúról szól...

petrov144 2010.08.02. 23:31:47

@Frick László Emlékzenekar: megnéztem a képeket de ez már tényleg egy elmúló világ, megvan a maga szépsége de kívülről európia szemmel ez bizony nyomor, boldog nyomor de attól még az. Egy fekete afrikai kisgyerek - ha megéri a felnőttkort - akkor az mp3 lejátszóért eldobja a dobokat... és nem tudom azt mondani hogy nem értem meg. A kínai cuccok meg tényleg mindenhová elérnek...

süti beállítások módosítása