Skip to content


Az FVM kávéfőzőt bérel...

Szerző: Droli - 2010.08.02. 06:46

Bookmark and Share

Nem értem. Igen, ezt sem. Miért kell a főállatorvosoknak havonta egy idegen országban ülésezni? Azért kérdezem, mert marha sokba kerül az FVM-nek (Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium) és az adófizetőknek. De más érdekeségeket is lehet találni az FVM nemrég publikált, 5 millió forint alatti szerződések listájában. Elsősegélynyújtás, kávéfőzőbérlés, te meg fizesd be szépen az adót!

Nézzük először csak a főállatorvosi üléseket, és ezt az évet: 2010.02.18-án kezdték az ülésezést Ausztriában, mondjuk ez még kifejezetten olcsó volt Dr. Süth Miklós szakállamtitkárnak és kíséretének (26.542 Ft), de a következő alkalommal (másnap) már Belgiumba mentek,  416.582 Ft-ért. Lapozom tovább a pdf fájlt: 2010.03.19-én ismét Belgiumban üléseztek egyet (189.894 Ft), majd egy négynapos túra következett  Spanyolországba 04.13-tól (ez informális ülés volt), és ezért 1.234.313 Ft-ot pengettek ki az adófizetők. 05.11-én ismét Belgium jött (405.128 Ft), majd Franciaország 05.27-én (76.158 Ft), és azóta néma csend. Nem üléseznének a főállatorvosok? Egyáltalán, mi az a nagyon fontos dolog, ami miatt szinte havonta ülésezni kell egy messzi országban, közpénzből? Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ez egy EU-s hülyeség, mert ott is tudják ám szórni a pénzt. Mindenesetre, mint EU-s adófizető, kérném, hogy a következő üléseket, ha lehet, oldják meg egy videókonferencia keretében. Köszönöm.

A szerződések listáját elnézve nagyon aranyos dolgokat talál az ember. Jó, a sajtófigyelést legalább olcsón ellátja a Gy K Stúdió Kft (50.000 Ft+ÁFA/hó), de a Magyar Távirati Iroda is szolgáltat nekik hasonlót (662.000 FT+áfa/hó). Nincs egy aranyos, kedves titkárnő abban a rohadt minisztériumban, aki havi 200.000 bruttóért megcsinálná ezt (is)?

Jól járt Gyursó Gyöngyi egyéni vállalkozó is, aki havi 190.000 Ft-ért vállalta az elsősegélynyújtást. Na, ezt még egyszer: szóval az FVM havi 190.000 Ft-ot fizet ki a fent említett hölgynek elsősegélynyújtásért. Igen, elsősegélynyújtásért. Igen, az FVM. Fontos dolog, e nélkül biztos nem tudnak hatékonyan működni.

És jöjjön a kedvencem: az FVM 48.000 Ft-ért BÉREL egy kávéfőzőt a Store Kft-től.  Nem tudom milyen szuper kávéfőző lehet ez - lehet, hogy megveszi magának az alapanyagot, és fel is szolgálja a minisztérium dolgozóinak - , de ha lehetne, itt is olcsóbb megoldást kérnék, és inkább vegyenek egyet töredék pénzért.

És most annak a szövegnek kellene jönnie, hogy de a Fidesz felszámolta ezeket... nem, nem számolta fel, ezek még most is élő szerződések! Jó, nem nagy összegekről beszélünk, a hírszolgáltatás, az elsősegélynyújtás és a kávéfőző együttes havi díja nem éri el az egymillió forintot, de akkor is, inkább költsék másra, adják például az árvízkárosultaknak, a gazdáknak, vagy mittudomén, csak könyörgöm, fejezzük már be azt, hogy egy állami hivatal olyan szolgáltatásokért is pénzt ad ki, ami nem szükséges a működéséhez!


Címkék: politika botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr442178465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.08.02. 09:57:18

A Store Kft Jede kávégépei közt nincs 48 000 Ft-os bérletű. A legolcsóbb kávégépük bruttó 72.500 Ft-ért MEGVEHETŐ. Nem bérelhető, mondom, megvehető. A legdrágább mondjuk áfával 356 000 Ft-ból jön ki, míg egy év bérlés (HA a 48 000 Ft áfás összeg - erősen kétlem) 576 000 Ft.
Így mulat a magyar - svéd kávégéppel.

RolloJuve 2010.08.02. 11:51:22

Vendéglátós ismerősömtől tudom, hogy iyen ipari kávéfőzőt inkább csak bérbe adnak a "kávéfőzősök". Megveheted, de akkor már nincs se havi szervíz, se ingyen javítás (ezt mondjuk nem értem). Az MTI meg tényleg drágasság, az annyi. Minden esetre nevetséges, hogy nyíltan rabolják le a közpénzt a lódoktorok.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.08.02. 12:40:10

@RolloJuve:
www.jede.hu/jede/index.html

Karbantartást IS végez a Store Kft. A gépeket eladják, a honlapon sehol nincs feltüntetve, hogy ezek az árak csupán bérleti díjak lennének...

A vicces egyébként az, hogy tényleg létezik egy automatákat bérbeadó cég IS (a gugli első helyen hozza), ha Store Kft-re keresel. A honlapjukon azonban már Bella Coffee Bt-ként működnek, márpedig a szerződés nem velük köttetett.

A 2010 első negyedévére történő kötelezettségvállalások közt egy egyösszegű 80 000 Ft-os tételt látok, melynek lejárata 2010. 09.30. Na jó, a 72.500 Ft-ot felkerekítették, jut is, marad is.

www.fvm.gov.hu/doc/upload/201005/010._kotvall._100512.pdf

Tehát az FVM megvette a gépet. Nem tudom, Ti milyen forrásból dolgoztok, de ha a II. negyedéves kötelezettségvállalásokban az szerepel, hogy amit megvettek, azt most vissza(vagy hova)bérlik (ki tudja, honnnan, mert a Store nem ad bérbe, hanem elad), akkor az elég nagy gáz...

Í

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.08.02. 21:28:37

@Cyr: forrás: www.fvm.gov.hu/doc/upload/201003/fvm_netto_5millio_alatti_szerzodesek_1241.pdf
22. tétel, bérleti szerződés, és a tárgyban is kávéfőző bérléséről van szó.

Amúgy én már ott leragadtam, hogy minek ilyen drága kávéfőző az FVM-be. Nem lett volna egy olcsóbb darab? Jó hogy nem sört főznek :-)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.08.03. 10:01:04

@Droli: No. Akkor elmondhatjuk az eddig megismertek alapján, hogy legalább a saját, megvásárolt kávéfőzőjüket bérlik, ha már a piaci ár többszörösét fizetik ki érte. Ez is valami.
Amúgy nem gondolhatod komolyan, hogy valami ócska kotyogóssal készíti majd Mancika a kávét felelős beosztásban ücsörgő embereknek...

Mancikáknak egyébként 5 perc guglizás után tudnék mutatni olyan gépeket, amelyeket INGYENESEN használhatnak, így már csak a kávén megspórolnak majd' hatszázezret évente. Sok kicsi sokra megy ugye, a Zembereknek is spórolást javasolnak...

www.coffee-express.hu/rekico.htm

Ja, hogy ott biztosan nem dolgozik haver? Bocs...

Egyébként pedig ne adj nekik ötleteket, még a végén tényleg sört fognak főzni. Bár mostanában kifizetődőbb a pálinka... :)

gcsabi 2010.08.03. 15:31:50

Látom mindenki a kávéfőzőn akadt meg:) Ebből a listából nem derül ki mennyi gépet és milyen konstrtrukcióban bérelnek, ezért elég érdekes találgatni!
Ezeknek a gépeknek a kihelyezése úgy történik, hogy díjtalanul kihelyezik a gépet/gépeket/, amikhez díjtalan szervizt,karbantartást biztosítanak. Cserében a beépített regiszter alapján fizetnek. Ha kávét is a cég szállítja, akkor adagonként kb. 30-50 ft/adag. Ebbe benne van a kávén kívül a csészék és a csomagolt cukor is. Ha nem a cég kávéját főzöd, akkor úgy 15-18 ft/adag a bérleti díj.
Ismerni kellene a szerződést, hogy milyen szolgáltatás, hány db. gép tartozik bele, mennyi az ellátott dolgozók száma, kávéval vagy annélkül, átalány vagy + db elszámolás...stb.
Nagyon sok cég tart ilyen gépeket, ahelyett, hogy az aránytalanúl drága és az igazi kávétól fényévekre eső minőségü autómatákat engednék telepíteni. Nekem sokkal gyanúsabb amikor automatákat helyetnek ki. Ott nem lehet tudni mennyi landol a farzsebekbe amiért odatelepítheti a cég a gépeit!

Gyarmatidoktor 2011.04.16. 21:31:27

Gyursó Gyöngyi a HÚGOM: és NEM "elsősegélynyújtásért" KAPJA A PÉNZÉT, hanem az "üzemorvos" szakasszisztense! Ugyanis orvosi rendelés van a VM-ben, amúgy pedig munkavédelmi törvény rendelkezik a 300 főt meghaladó munkahelyeken EÜ: SZEMÉLYZET (ápolónő) alkalmazásáról,
a Minisztérium pedig csak a Központjában 1300 embert foglalkpztat, a HÁTTÉRINTÉZMÉNYEIRŐL már nem is szólva.

Mindezek után feltehetőleg beperellek, mint egy állat: legalább 4 polgári és 2 büntetőjogi jogcímet adtál ezzel a posttal, kispöcs!!!

Gyarmatidoktor 2011.04.16. 21:34:19

JA: ügyvéd és adószakértő, FIDESZ-tag vagyok 1990 óta, több minisztériumnak is dolgoz(tam)-om, de csakis a jobboldali kormányok megbízásaival!

ellenséges békaember 2012.05.25. 11:52:18

2010. májusa után azért nem találtál főállatorvosi konferenciákról adatot, mert éppen kormányváltás volt, és Süth Miklós már nem, Kardeván Endre még nem volt főállatorvos, okoska. Az egész ágazat nagysága, az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági vonatkozásaival együtt talán van akkora jelentőségű, hogy ekkora költségek beleférjenek. Ha ismernéd egy hasonló méretű szervezet működését, azon sem lepődnél meg, hogy kell egy rendes kávéfőző, rendszeresen ad helyt ugyanis a minisztérium különféle nagyobb létszámú rendezvényeknek, vagy itt volt például az EU-elnökség is, ahol rendszeresen forgolódtak százak az épületben, a rendezvényekre a kávét például a VM biztosítja, helyben készítve, nyilván nem kotyógóval, ha ennél tudsz takarékosabb megoldást, hallgatom. Nevezett ev. pedig az orvosasszisztens a házban, fentebb már említették a nyilvánvaló jogi problémákat a postoddal kapcsolatban.

süti beállítások módosítása