Skip to content


Jól megérdemelt jutalom

Szerző: Nyünyőke - 2009.02.08. 11:56

Bookmark and Share

 

A minap arról szólt a híradó, hogy a mintegy 15.600 APEH alkalmazott között – beleértve ellenőröket, irodai alkalmazottakat, sofőröket és karbantartókat is – több mint 16 milliárd Ft-os jutalmat osztottak szét. Mindezt azért, mert a tavalyi évben „túlteljesítették” magukat, és 8900 milliárd Ft-os bevételt produkáltak, ami 41 milliárddal meghaladta a tervezett összeget. Az APEH szóvivője szerint ezt a költségvetési törvény is szabályozza. A legkisebb jutalom 400 ezer Ft volt, a legnagyobb 4 millió. Ez jár nekik!
 
Ezek szerint az APEH jól végezte a munkáját. Megtömték az államkasszát, meg ugye a sajátjukat is. Ha egy tanár megtanítja a diákot, aki sikeresen vizsgázik, akkor ő nem végezte jól a dolgát?! Vagy csak prémiumot nem érdemel? De mindez elmondható minden emberről. Arra, aki a boltban egész nap talpal, és kiszolgálja a vevők igényeit, vagy a tűzoltókra, akik megfékezik a lángokat, az orvosokra, akik meggyógyítják a betegeket.. (És persze a sort lehetne folytatni) Ők csak dolgoznak, de nem jól? Erről miért nem született törvény? És miből keletkezett ez a nagy bevétel? Hát persze, hogy a kisemberek beszedett forintjaiból.
 
Igazságos ez az elosztás? Aki közel van a tűzhöz, annak minden jóból részesül. Akinek most nem jutott a prémiumból, az menjen APEH munkatársnak!
 
Idén 6000 vagyonosodási vizsgálatot terveznek, úgyhogy jövőre ismét jutalom várható!
 
 

Címkék: apeh jutalom pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr64929834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: linkgyujto.com 2009.02.13. 09:10:31

Jól megérdemelt jutalom az APEH dolgozóinakA minap arról szólt a híradó, hogy a mintegy 15.600 APEH alkalmazott között – beleértve ellenőröket, irodai alkalmazottakat, sofőröket és karbantartókat is – több mint 16 milliárd Ft-os jutalmat osztottak szét. M…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.02.08. 13:30:34

Jutalom mindenkinek jár. Csak nem jut!

Machiavelli 2009.02.08. 13:59:22

Az APEH-ban köztudott, de törvénytelensége miatt nem reklámozott dolog, hogy minden adóellenőr a megállapított adóhiányból és adóbirságból 5% jutalékot kap. Legalább is a salgótarjáni APEH-nél így van, de állítólag országosan is ez a helyzet. Innen a gigantikus jutalmak. Persze ez messzemenően törvénytelen, sőt felháborítóan barbár dolog, de ez van. Megtehetik és ez bizonyítja, hogy itt nincs demokrácia, csak egy hatalmi bűnszövetkezet egyre nyíltabb terrorja van.

Tamaravera 2009.02.08. 15:57:44

Machiavelli, ez orbitális nagy baromság. Nekem jó lenne ha így lenne, de nincs így szerencsére.

A 16 milliárd meg szépen hangzik, de valójában ennek az összegnek jó ha a 45-%át fizették ki. A többi maradt az államnál.

Az keményebb kérdés, hogy jár -e jutalom az Apeh-nak. Magyarországon nem fizetik meg rendesen a közszféra dolgózóit, ebben nincs vita. Ezt ismerik el akkor amikor teljesítményhez kötik a jutalmat. Bevétel kell, fizetni nem tudnak, túlóra pénz nincs, normális körülmények a munkához nem adottak, de azért legyen a norma túlteljesítve.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.02.08. 16:34:21

@Tamaravera: "Magyarországon nem fizetik meg rendesen a közszféra dolgózóit, ebben nincs vita." ajánlom figyelmedbe: tudtad.blog.hu/2009/01/21/akkor_most_en_tartom_el_a_fel_utcat

rusty 2009.02.08. 16:40:03

Én egy multinál dolgozok.
Minden évben meghatározzák a célokat. Ha azokat (túl)teljesítem jutalmat kapok. Ez igazságos?

Ha úgy gondolod, hogy igen, akkor miért gondolod, hogy az APEH dolgozói nem érdemlik meg?

A jutalom osztása egyszerű cégpolitikai döntés. Az egyik leghatékonyabb eszköz a motiváció ösztönzésére.

Itt alapvetően az a probléma, hogy 41 milliárddal túl lehet lépni a terveken. Ebben az országban az emberek sportot űznek az adócsalásból.
Ja! Majd elfelejtettem, hogy erre van mentség...
Magasak az adók. Ha rendesen fizetném kenyérre se futná...
Igen, ez így van.

De nem gondolkodtunk el még azon, ha 10 adózóból nem csak 2-3 fizetné rendesen az adóit, akkor kisebb terhek is elegendőek lennének.

Emellett persze a kiadásokat is racionalizálni kellene.

süti beállítások módosítása