Skip to content


Erkélyjelenet - Bajnai, Fodor

Szerző: Droli - 2009.04.29. 19:09

Bookmark and Share

Rómeó és Júlia erkélyjelenete, kicsit másképp. Helyszín: Köztársaság téri MSZP székház erkélye. Szereplők: Rómeó szerepében Bajnai Gordon, Júlia szerepében Fodor Gábor. Ne tessék semmi rosszra gondolni.

 

Fodor Gábor Júlia: Ó, Rómeó, miért vagy te Rómeó? Tagadd meg Gyurcsányt meg Lendvait, s vegyél fel másik nevet, például Magyar Liberális Párt vagy Szociálliberális Szövetség!

 

Bajnai Gordon Rómeó: Nem lehet, Júlia! Te is jól tudod, egy év múlva, az új választások után Capua adóparadicsomba kell szöknünk, mert a gaz nép, óh, a fejünket fogja követelni, s megkérdik, mit csináltunk mi itt 8 éven át!

 

Fodor Gábor Júlia: De Rómeó! Ha megtagadod apádat, Gyurcsányt, mint Péter Jézust, akkor a 8 évből hét nem is a tiéd, hanem a gaz atyádé! Nem te kúrtad el, hanem ő, te csak fegyverhordozója voltál!

 

Bajnai Gordon Rómeó: Júlia, mindig is tudtam, hogy nem vagy te 100%, sőt, a legújabb közvélemény-kutatások szerint talán 2 sem... Nem tagadhatom meg atyámat, ki nekem életet és miniszteri tálcát adott, mert ha ő nincs, akkor hol vannak az EU-s pénzek, melyeket lenyúlhatnék? Nekem küldetésem van, ki kell mellette tartanom, jóban, rosszban.

 

Fodor Gábor Júlia: De Rómeó, te is hallottad, mi történt az őszödi bálban, ahol apád magára vállalta az egészet? Jó, persze ez nem derült volna ki, ha nincs unokatestvéred, Elkúrció, de a lényegen nem változtat: te nem tehetsz róla! Egyesüljünk most, tegyük össze a százalékainkat, s győzzük le a gonoszt, aki annyira sátáni, hogy nevét sem lehet kimondani! Szeretsz te engem egyáltalán?

 

Bajnai Gordon Rómeó: Szeretlek, a libáimra esküszöm. De te többször is hűtlen voltál hozzám; például tavaly tavasszal, mikor otthagytál?! Jó, persze utána is szexeltünk, de nem jártunk együtt a nyilvánosság előtt! Ezt nevezed te koalíciós szakításnak? S kit is küldtél te el a p...ba?

 

Fodor Gábor Júlia: Ó, Rómeó, az atyád volt akivel akkor szakítottam! Tudod, nekem mindegy, csak legyen mellettem valaki, aki kitart, de az már sok volt!

 

Bajnai Gordon Rómeó: De annak már vége! Most már csak egy évünk van, hogy ellopjunk mindent, amit csak lehet! Például itt ez az erkély! Meg az ablak! De mi maradt az ablakon, amit még ellophatnánk?

 

FÜGGÖNY!

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr301094185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.29. 21:20:39

Bajnai Gordon - "Ha én szegény lennék"Amilyen egyszerű olyan jó kis animáció. Bajnai aranyfoggal a "Ha én szegény lennél"-et énekli. Lendvai különösen jó! :)) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.04.29. 20:16:49

Nem vagyok híve a mocskolódásnak és a sárdobálásnak, de ez egész szellemes lett (na jó, azért nem könnyeztem az orromon át a nevetéstől, de jó kis írás).

Kivlov 2009.04.29. 21:47:45

kötél mindkettőnek...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.29. 21:56:11

a szocik már elég régen kihurcolkodtak a köztársaság térről, neme?

ez persze nem igazán lényeges, a szöveg jó.

a szadesz és a maszop 1994-ben elhálták a frigyet, azóta csak olyanok mint egy veszekedő házaspár. bár most, hogy júliát esetleg megeszi a lepra, a maszop megözvegyülvén új frigyre is léphet.

szellemi vébéká 2009.04.29. 23:38:47

na, az eleje eléggé zavaros: a helyszín mszp székház, közti tér (már nem ott van, mindegy), de: ha fodor júlia, aki az erkélyen áll, az milyen erkély? a szoci székházé? és bajnai az mszp székház előtt áll és néz föl a szociszékház erkéllyén álló fodorra? ezt így hogy?

keesan 2009.04.30. 00:26:56

Ez borzasztó. Csak azért hogy írj valamit, ezt nem kellett volna "kiadni". Amúgy a libás dolgot mikor fogjátok végre elfelejteni??! Nézzetek már kicsit utána a dolgoknak, és ne azt a pár mondatot skandáljátok már, aminek önmagában nincs értelme, csak a szövegkörnyezetében...

Az öszödi beszéd, pedig igen érdekes téma... és ha a kedves blogíró is vette volna a fáradtságot, és figyelmesen elolvasta VOLNA!!! akkor kivehető hogy nem csak magukról, hanem az összes (Orbán Úr szavaival élve) gaz politikusról szólt, aki lopott, csalt és hazudott...Hogy Fideszes, MSZP-s, vagy más párt tagjai az most teljesen mindegy. Mind ezt tette és teszi is, sőt! Lehet vitatkozni, ha valakinek más a meglátása...

Ufff...irodalom óra..szövegértés???!!!.... Néha lehet hogy az öcsi vagy a gyerek könyveibe bele kellene újra lesni... hasznos!

Amúgy ez a szerepjátékos dolog nem rossz ötlet.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.04.30. 05:52:56

@elemes2: "a szocik már elég régen kihurcolkodtak a köztársaság térről, neme?"

A szocik már nem énekelnek munkásmozgalmi dalokat, neme? :-)

(Amúgy jogos, mindenki szíves elnézését kérem, már valóban elköltöztek a Jókai út 6-ba, de bennem valahogy megmaradt ez a Köztársaság tér...)

KommentR 2009.04.30. 06:18:07

@keesan: Még mindig léteznek olyan emberek, akik próbálják megmagyarázni?! Ez az igazi katasztrófa ennek az országnak...

morpho 2009.04.30. 07:59:30

@KommentR:
Még most is léteznek olyan emberek,akik még mindig nem értik....
Ez az igazi katasztrófa ennek az országnak...

S. Annyi 2009.04.30. 08:23:03

Libás fodor van a szoknyámon,
kárt teszhetek az országon,
ha kárt teszek én elmegyek
offshore cégeimhez még a nyáron.


Ihajja.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.05.01. 23:13:42

T. Droli a bejegyzés elismerésre méltóan szellemes, de tudod a zenésítésbe /lopás / hidd el nem csak a gordonkáék játszanak feltétlen főszerepet, nem piskóta ott egyik sem. A dakota lovas is megérte a pénzét annó, a szadesz se kívánt soha lemaradni.Tudod ott dakotáéknál a vonó azért dolgozott mindíg, a csellón, / utánozd a mozdulatot / a szadeszesekbe pedig tradicionálisan, igen kifinomultan folynak folytak a tettek.Üdv.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.05.02. 21:31:56

@idosb: nemsokára jön az Orbános poszt is, ő sem fog kimaradni! :-)

süti beállítások módosítása