Skip to content


A Miniszterelnöki Hivatal vezetője, Molnár Csaba, megint megmondta a tutit!

Szerző: Slanger - 2009.06.22. 11:33

Bookmark and Share

„Az agrárium mindig fontos volt Magyarország számára, s a jövőben is az egyik húzóágazat marad”

Micsoda jó dolog, hogy Molnár nem csak az energiaügyek terén, de a mezőgazdaságban is ennyire jártas. Azonban attól tartok, hogy nem kíséri figyelemmel a napi sajtóhíreket. Ha ugyanis olvasna újságot, biztosan észre vette volna a következő cikkek valamelyikét.
 
Tüntetnek a tejtermelők
 
Aratnak, de nem kaszálnak a viharsarki termelők
 
Magosz: 2 millió tonnával kevesebb őszi gabona lesz
 
 
„Mindent megteszünk a magyar mezőgazdaság megvédéséért”
 
 
Tény, hogy Magyarországon az agrárium húzóágazat lehetne. Sajnos azonban nem az. Azt aláírom, hogy tavaly a magyar agrárexport 5,7 milliárd eurót tett ki, miközben az import 3,8 milliárd euró volt.
 
Arról azonban nem szól a fáma, hogy a 2 milliárd eurós pozitív szaldó, a jó minőségű magyar tej, a jó minőségű magyar sertéshús, a jó minőségű magyar gabona, stb. eladásából származik. Mi meg esszük itthon a szart, a kényszervágott szarvasmarha húsát.
 
Úgy hozzászoktunk már a 1,5-3 %-os zsírtartalmú tejnek nevezett löttyökhöz, hogy ha netán megkóstolnánk a termelői tejet, a hasmars simán elkapna. Nem vagyunk ugyanis hozzá szokva a jóhoz.

 

 


Címkék: politika agrárium molnár csabika

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr801200604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.23. 11:18:25

Amikor hazamegyek mindig házi tejet iszok a kávéhoz:) Mit is mondjak, nem kell bele tejszín meg semmi csak egy deci rendes házitej:)

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.06.23. 22:12:40

Gyerekek az agrárium magyarországi elsorvasztását, kristálytisztán megmagyarázza, hogy az únióhoz csatlakozásunk előtt, ott már ki volt alakulva egyféle túltermelés. Namármost kellett a szűz piac, tehát remek lehetőség nyílt a saját termékeik eladására, amit aztán jó néhány hátrányos helyzeti meg külömböztetéssel, s néhány álltaluk foganatosított direktívával, kiválóan működtet jelen időben is. Mindennek roppant káros hatásai a hazai agrárpiacon most kezd lecsapódni. A bosszantó az ebben, hogy honi nagyjaink ebben remekül asszisztáltak is. Nos ez a valódi.

süti beállítások módosítása