Skip to content


Hogyan vallassuk a bűnözőket?

Szerző: Slanger - 2009.08.25. 13:12

Bookmark and Share

Még az a szerencse, hogy a tengerentúlon is zajlik az élet. Nyilvánosságra került ugyanis az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egy jelentése, amely szerint (állítólag) a terrorizmussal vádolt gyanúsítottakat embertelen eszközökkel vallatták. Példának okáért azzal fenyegették az állítólagos terroristákat, hogy megölik a gyermekeiket, ha nem vallanak. Az üggyel kapcsolatban vizsgálatot rendelt el az amerikai kormány.

A filmeken nap mint nap látunk ilyen, és ehhez hasonló „rábeszélő” módszereket. Az persze igaz, hogy a filmeknek nem feltétlenül kell a valóságban is megtörténniük. Ám érdekes kérdés, hogy meddig mehet el egy hátóság annak érdekében, hogy például a 2006-os World Trade Center elleni merénylet meg ne történhessen még egyszer. Hiszen ha tettlegességet nem alkalmazhat a kihallgatást végző rendőr vagy ügynök, akkor hogyan juthat megfelelő információhoz?
 
Igazából az amerikai viszonyokkal abszolút nem vagyok tisztában, de ha itthon kellene valakit kivallatnom úgy, hogy nem alkalmazhatok fizikai erőszakot, hát van néhány tippem. Példának okáért, az állítólagos bűnözőt megfenyegetném, hogy versenyt kell innia Szekeres Imrével. Vagy ha ez nem válna be, végig hallgattatnám a gyanúsítottal, Sólyom László hat órás előadását a magyar önbecsülésről. Persze a titkos fegyver még hátra van. Aki abszolút nem akar megtörni, azt háziőrizetbe helyezném egy hónapra, Gáspár Győzikéhez.
 
Persze az ügy azért ennél jóval komolyabb, még ha kissé el is bagatellizáltam. De tényleg, Ti mit gondoltok, meddig mehet el a vallató abban az esetben, ha tettével akár több ezer ember életét mentheti meg?

 

 


Címkék: amerika bűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr891337106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.25. 14:58:13

Bármeddig. Kizárt, hogy ne fajuljon tettlegességig, főleg, ha már a vallatót annyira kihozza a sodrából a vádlott, hogy nem tud magán uralkodni. Csak szépítik a sztorikat. Verés után meg jöhet a make-up, hogy olyan szépek legyenek a fotókon a terroristák, mint Madonna :)

anarcho78 2009.08.25. 15:30:11

szerintem is bármeddig. nem ér többet pár száz polgár élete egy nyamvadt bűnözőnél?
ok, lehet, h nem bűnöző, mellényúlt a hatóság. és? 1 ember több, mint 200?

pont ezen az alapon soha nem értettem a dilemmáját egyik filmben sem az döntéshozónak, amikor repül a gép, rajta 6 terrorista és 20 túsz. mit kell ezen gondolkodni? lőjük le a gépet és kész. ha lezuhan, meghalhat 150 ember, nem? (tudom, hogy ez csak film, de gyanítom, hogy az életben sincs másképp...)

apropó: 24-et láttátok már? ott is megy a vallatás 7 évadon keresztül:)

daniferi 2009.08.25. 17:13:13

Hát igen, a 24-ben vannak érdekes vallatások :)

Szerintem bármeddig, csak a gondot az okozza, hogy mi van, ha tévednek és egy ártatlan embert tesznek ki olyan dolgoknak, ami akár hosszútávú károsodást is okozhat neki.

kaboca36 2009.08.27. 00:49:25

A 911 belsö munka volt minek akarták volna megállitanni??????

Amugy meg itt van egy kis izelitö az amerikai rendörök munkájárol, csak néhány a sok közül melyek közt 80 éves nénit elkrto sokkolja ,vagy épp a mentöst félre állitja miközben korházbe siett, de van még brutálissab is mikor valakit ok nélkül ugy ken fel a falra hogy azota is komában van.

www.youtube.com/watch?v=ibSwITK4jjQ
www.youtube.com/watch?v=lB_Hl4bcQNc&feature=related
www.youtube.com/watch?v=XnCnqOQSQ8E&feature=related
www.youtube.com/watch?v=XhlEdWzKXPs&feature=fvw

ezek után még vágysz az usába????? és akkor még nem láttad a sátor telepeken élö több tizezer házukat elvesztö embereket, a kihalt városokat ,üres vadi uj házak melyeket lebudozerolnak.

süti beállítások módosítása